Sunday, October 9, 2011

Lawak Santai : Cikgu or Murid Yang Bodoh.

Guru Disiplin, Ratu berjalan dengan penuh bergaya ke dalam kelas yang dianggap paling degil di sekolah. Kali ini misinya untuk mengenakan murid-muri dkelas berkenaan lalu bertanya ....

CIKGU : Siapa BODOH? Sila berdiri.
Murid A : Ha ha ha ha ha 
CIKGU : Awak dengar tak arahan saya? Siapa BODOH, sila diri sekarang. (pekik Cikgu)
Murid A : (Berdiri) Saya dah berdiri cikgu.
CIKGU : Ohhhh... Jadi awak seorang sahaja yang BODOH dalam kelas ni. Saya dah agak.
Murid A : Bukan Cikgu. Cuma saya tidak sanggup melihat cikgu berdiri seorang diri.

Cikgu Ratu bengang dan terus keluar dari kelasnya. 

(Dipetik daripada Mingguan - 9 Oktober 2011)

TITIK SANTAI :
Sesungguhnya aku juga pernah melalui saat diuji oleh anak murid. Berkaitan meminta murid-murid senyap. Tak mungkin aku lupakan.

6 comments:

  1. Bodohnya cikgu itu bhahahaha :D

    Jom tukar link blog nak tak..

    ReplyDelete
  2. Senang je..awk masukkn blog sy dlm Blog 'pilihan saya' blog awk ni, dan sy masukkn blog awk dlm blogllist wajib komen sy :) mudah kan..

    So far nuffnang ok la, just tak begitu banyak...sikit2 je hehe

    ReplyDelete
  3. Ok, dah masuk dlm bloglist...boleh cek k :)

    ReplyDelete
  4. hi sy dtg kunjungan bls. for me, tuk entry ni moralnya, jgn pernah niat jahat.^^

    ReplyDelete
  5. kesian cikgu2 kan? tapi silap cikgu juga...(dlm drama ni la)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.