Monday, October 3, 2011

Filem Hantu Racun Minda -Tun Mahathir

Tun Mahathir memberi pendapat tentang FILEM HANTU RACUN MINDA!
Ikuti berita pilihan minggu ini : 


  
Tambah Tun lagi :
 1. Filem dan drama televisyen memaparkan kisah hantu hanya menggalakkan kepercayaan tahyul yang tidak mempunyai asas sama sekali. , teruatama umat Islam, perlu tahu bahawa hanya ALLAH mempunyai kuasa ke atas segala-galanya.
 2. Biasanya, apabila ada serangan histeria, menjadi amalan biasa untuk mendapatkan khidmat bomoh bagi menangani masalah itu. Ini adalah pelik kerana perkataan histeria itu sendiri adalah perkataan Inggeris yang berkaitann dengan rahim.
 3. Rakyat Malaysia kini perlu memberi tumpuan kepada mencari keadah lebih saintifik untuk menyelesaikan masalah.
 4. Untuk bergerak dan maju ke hadapan, kita perlu banyak menerapkan cara berfikir secara saintifik dalam menyelesaikan masalah bukan bergantung kepad bomoh.
 5. Kita perlu terima hakikat bahawa kita tidak boleh mengubati orang dengan kemenyan. Dahulu kita tidak ada cara lain mungkin kita boleh guna cara itu.
Titik Santai :
Apa yang dikatakan oleh Tun itu ada kebenarannya. lagi2 ayat yang dicetak tebal itu...
Kembangkan minda dan berfikirlah secara saintifik agar dapat melalui kehidupan yang lebih baik.

6 comments:

 1. ada yg sya stuju dan ade gak yg sye ta bape nak setuju.. ngee.. rasanya menyekat cerita seram agak keterlaluan. **ilovehorrormovie~

  ReplyDelete
 2. betul... pg tgk wayang pun rasa stress... sbb asyik terkejut....

  ReplyDelete
 3. OMG...I like ape y Tun ckp tu.. but, every probs got the answer.. y penting org y tgk tu.. tang bomoh tu sgt2 la sy menyetujui beliau..asal histeria je pnggil bomoh.. cm Institut Profesional Baitulmal, bile ade kes histeria, warden je da ley setel.. guna ayat Quran y simple je. Janji Iman kita kuat..

  ReplyDelete
 4. dah jemu cerita hantu, sikit2 hantu

  ReplyDelete
 5. betul... kita perlu pk secara lbh meluas. bukan tak nk percaya alam ghaib, cuma rasa kita perlu lbh terbuka dan guna cara saintifik...

  ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.