Thursday, November 24, 2011

Kenapa Pantai Morid Jadi Pilihan ya?

 Kalau dah musim exam, buku sana sini lah jawabnya.

Berakhir sahaja bencana peperiksaan, saya dah pun membawa diri ke Dungun untuk menguruskan penempatan adikku itu. 


Satu hari perjalanan  ke Dungun, Terengganu, kemudian kembali ke KL semula. 12 Jam berada di dalam kereta. Tayar kereta pun buat hal, kena paku. Tak tahu lah mana kutipnya tu.

Rasanya belum sempat nak landing kat katil, ada urusan pula di Puduraya. Rasa macam dah nampak bintang-bintang (Bintang-bintang berkelipan, hanya satu bintang pujaan, bla bla bla) .... Jam 11 malam baru lah sampai rumah dan berehat.


Esoknya, packing pergi bercuti... Pantai Morid jadi pilihan. Kenapa ya? Hmmm... Actually tak ada lah apa yang menarik sangat pun .... Sekadar nak rehatkan minda.

Penat menghadapi debaran final exam dan keletihan teater pasti belum terubat. So, pemandangan pantai jadi pilihan ....



Titik Santai :   
Acapkali dugaan melanda, aku bersyukur kerana masih diberi kekuatan untuk menghadpinya dengan baik.

Bersyukur dengan apa yang dimiliki sekarang kerana esok belum tentu menjadi milik kita.


2 comments:

  1. ingatkan pantai Morib yang kat Banting tu :)

    ReplyDelete
  2. Aku hanya mampu komen..sedih gila!! takpa, blog aku akan kembali dikemaskini..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.