Saturday, November 19, 2011

Tertekan? Try Baca Ni...

 Gambar hiasan semata-mata 

Bagi mengatasi tekanan, silalah baca tips di bawah ni yer.... taaa daaaa...... 
Sebenarnya tips ni utk diri sendiri gak.... TERTEKAN!!!!!!

BUAT SENARAI SEMAKAN
  • Kalau dah tahu diri tak mahir dalam urusan administratif, maka lakukan perancangan dari awal. 
  • Bila fikir banyak sangat, tu yang buat anda stress..... 
  • So, buatlah catatan yer.. rajin-rajin menulis ..
  • Kalau tiba-tiba teringat ada benda tak setle, maka cepat-cepat catat....
Titik Santai : perghhh, bab mencatat memang malas, tapi insyaallah boleh kot, catat dalam HP... oklah kan.. jimat kertas... ki ki ki

STATIK DALAM ZON ANDA
  • Buat sesuatu yang dah biasa anda buat. Jangan menggatal nak buat benda yang di luar konteks kebiasaan anda.
  • Kalau perempuan pasti suka shopping kan, kalau tak ada ongkosnya, window shopping pun OK.
  • Cara nak elak fikir tentang bebanan.
Titik Santai : suka shopping kalau ada duit, tak ada duit, duduk diam kat rumah lagi baik.

BERI KEPERCAYAAN 
  • Bagi mengelakkan anda terkejar-kejar ke sana ke mari, haaaa why not anda semua cuba beri kepercayaan kepada org lain untuk membantu anda.
  • Berilah penerangan yang baik kepada mereka agar mereka juga dpt membuat spt yang anda mahu!
Titik Santai : Susahlah kalau nak bagi kerja kat orang, menyusahkan orang lagi dan kadang-kadang hasilnya belum tentu sama macam kita nak. 

JANGAN LUPA MAKAN
  • Kalau dah sibuk sangat, janganlah sampai tak makan.
  • Paling utama, sarapan!!! 
  • Minum jus buah-buahan sebelum keluar rumah.
Titik Santai : Memang arrr kalau sibuk, makan mmg terlupa. Macam tak larat nak kunyah & rasa masa tu emas lah nak makan... Kalau makan pun, makan cepat2....

5 comments:

  1. Bagus info ni...
    Tapi bila sy tertekan, sy karaoke..or pi tengok wayang sorang2..haha

    ReplyDelete
  2. kalau saya tertekan saya akan amalkan...bagaimana pula kalau di tekan....?

    ReplyDelete
  3. leeza...yg bantal2 tu sume..harga dia tk mhl sngt..nk tgok harga,bukak kwn cik jue punya fb.tina arena.memg dia dh state siap2 kt situ harga dia...ok.thnxs for visit my blog

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.