Tuesday, November 29, 2011

Tips Daripada Pihak Nuffnang Tentang Kempen CPM


3 hari lepas, saya telah hantar tiket kepada pihak Nuffnang tentang pemberian kempen CPM. Nak tahu jawapan pihak Nuffnang dan tips yang diberi. Berikutnya ...

Haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPM bagi pihak mereka.
Macam mana nak jadi Pihak Pengiklana (Advertisers)???
  1. memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka.
  2. Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers.
  3. 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik.
  4. mereka sentiasa akan membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan.
  5. contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web anda. Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. 
  6. mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, maka peluang anda untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah.
  7. Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami.
Titik Santai :
Itulah jawapan daripada pihak Nuffnang. Emel diterima jam 2.06 petang, 29 November 2011.
Pihak Nuffnang memang ekspres lah balas emel. Good.. Like Like.
Teruskan usaha ya kengkawan yang belum dalam kempen CPM.
Saya pun tak dapat lagi... hehehehe

24 comments:

  1. terima Kasih kerna tips ini...bilalah nak dapat CPM tu....upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...ini kali pertama ayob datang sini...waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini :)

    Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah. Kalau Follow ok juga.. :P

    www.cayob.com

    ReplyDelete
  2. Wow..really nice info..TQ yah for sharing..

    ReplyDelete
  3. akak mmg pening sikit bab2 nuffnang ni..adusss

    ReplyDelete
  4. Nice info...

    Slm perkenalan..CIk Ila dtg dr innit td...

    ReplyDelete
  5. Ouwh.. ye keww..
    Baru tahuu..'''
    Thank for info!!!
    Sharing is lurve!!
    Thanks comment!!~U blog da add kat link saye.,, follow u,, huhu-
    Follow me back..'''

    ReplyDelete
  6. wah, baru tau. terima kasih.

    ReplyDelete
  7. berzaman da wat camtu. xprnah dapat gak. malas nak email dorang. xpe la..

    ReplyDelete
  8. Nuffnang nie kekadang jawab nak nyedapkan hati pelanggan jer, saya ada tiga blog, satu blog tuh, 6 bulan sekali baru update, tapi yang itunyer dibubuhnyer BE..hadeh!

    ReplyDelete
  9. Bagus info ni.. sebagai panduan untuk kita dapat iklan bersama

    ReplyDelete
  10. bab mengisi survey form tu yg kekurangan idea ckit..

    ReplyDelete
  11. tq for sharing..memang perlu update survey agar kita dekat dekat Nuffnang

    ReplyDelete
  12. cara letak iklan nuffnang

    http://annfrendly.blogspot.com/2010/02/cara-letak-iklan-nuffnang-kat-blog.html#axzz1fABRUYPa

    ReplyDelete
  13. banyak blogger yang pernah dapat BE cakap benda yang sama iaitu update survey betul-betul .. zakwan dah update, tapi tak dapat-dapat pun? hehe
    mungkin bukan sekarang...
    Blog Mohd Zakwan :)

    ReplyDelete
  14. HuHu... dah tinggalkan nuffnang untuk personal blog... ;-) sebab dapat BE pon tak banyak..... ;-( tp alhamdulillah lah, dapat cek dari nufnang juge akhirnye... kire boleh le beli enset cikai sbji kan.... sape nk bg.... ;-) nasib ade blog ye tak

    TQ NUFFNANg...hehehe

    ReplyDelete
  15. arigatou for the info.lme dh tak merasa BE atau CPM kt blog.hmmm...

    ReplyDelete
  16. arigatou for the info.lme dh tak merasa BE atau CPM kt blog.hmmm...

    ReplyDelete
  17. betul..survey tu memang penting..wajib isi sume..jangan la isi sebarangan..setepat yang boleh..aku pun baru tahu survey tu penting..dulu masa isi main2, tak banyak BE pun dapat..bila dah isi elok2 alhamdulillah BE aku bersambung.

    ReplyDelete
  18. yes...ini tips yg amat berguna lebih-lebih lagi mcm saya blogger baru,,,

    ReplyDelete
  19. terbaik!! terima kasih kerana berkongsi... :) nanti lepasni kena selalu alert lah.. :)

    ReplyDelete
  20. and of course diorang tgh pv dan uv yg dapat. hihi

    ReplyDelete
  21. saya deh merajuk dengan nuffnang

    ReplyDelete
  22. tq for da info. mari jmput singgah blog :)

    ReplyDelete
  23. saya pun blm tentu dapat..ehehehhe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.