Thursday, December 22, 2011

Drama Korea 49 Days: Cukup Impak! (Review)

Salam Sejahtera

3 hari ni saya jarang blogwalking sebab saya menumpukan sepenuh perhatian untuk menghabiskan drama korea 49 DAYS. Setiap hari tidur lepas subuh sebab nak habiskan 20 episod drama ni. 

Jadi entri kali ini berkaitan drama 49 DAYS.

Luahan Dari Hati :
  1. Drama ini memberi kesan yang mendalam kepada diri saya. Terutama berkaitan AIR MATA TULEN. Apabila menonton drama ini, saya tersedar tidak semua orang MENANGIS akan mengeluarkan AIR MATA TULEN. Keluarga sendiri pun belum tentu, apatah lagi rakan-rakan kita.
  2. Saya berfikir, AIR MATA... Benar, mungkin benar... wujud AIR MATA PALSU.. 
  3. Orang yang kita fikir sayang kita, belum tentu mengeluarkan air mata tulen. Sebaliknya terjadi.
  4. Dalam drama ini, rakan karibnya dan tunangnya yang telah menjadi dalang segalanya. Apakah wujud situasi ini dalam realiti? Saya berharap saya tidak berada dalam situasi watak Shin Ji Hyun.
  5. Situasi selepas 49 hari, cukup memukul perasaan saya. Bila part kematian ni, memang sedih lah kan. Di situ dapat melihat bagaimana manusia akan melakukan perkara yang terakhir dalam hidup mereka.
  6. Andai kita tahu hayat kita tidak lama, lebih baik kita tidak menjalinkan hubungan. Sesungguhnya, akan lebih memeritkan pasangan kita nanti.
 PALING COMEL  :

PALING KESIAN DAN MALANG:
PALING KACAK :

PALING BAIK :

-------------------------------------------------------------------------------------------
Nilai dan Pengajaran : 5 Bintang
Watak dan Perwatakan : 4.5 Bintang
Latar : 4 Bintang

KESELURUHAN

Titik Santai : 
Terima kasih kat mereka yang telah menyebut drama ini dan
Rakan-rakan drama korea yang rekeman drama ni. (Penduduk Galaksi)
Lepas ni saya boleh rekeman kat orang lain plak.
Nak tengok detail drama ni di sini (49 DAYS)
"Bila kita kata TIDAK TERJADI, tidak bermakna ianya benar-benar TIDAK TERJADI."


20 comments:

  1. seumur hidup saya tak pernah tonton drama korea..

    ReplyDelete
  2. hahaha sorry lew saya ni bukan penggemar korea, walaupun minat gila cerita jiwang. kui3 maybe sebab tiada orang yang ajar saya tengok kot.. :p

    ReplyDelete
  3. hehe..tengok marathon kat pc ek..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Tak minat sgt tgok filem korea ni tapi terpegun dgn kecantikkan wanita korea haha...

    ReplyDelete
  5. xbjye sggh nk minat koreangggg.haiihhh

    ReplyDelete
  6. sebenarnnya saya jarang tengom drama korea...
    salected drama....
    mostly pasal keluarga sy mmg tgk.

    ReplyDelete
  7. ouh..cerite ni..tgh main kat one...

    p/s: melawat jung soo soo..:P

    ReplyDelete
  8. wah,mcm best je..br lps tengok Secret Garden..btw,singgah dr segmen cik.teddy^^

    ReplyDelete
  9. mungkin ramai orang akan berkata, "Perempuan ja yang minat korea ni..."

    mungkin ya. drama korea yang 'terpilih' kadang-kadang lebih mengujakan daripada drama kita yang terlalu tipikal..

    tapi, drama2 TV3 sekarang bukan main!

    ReplyDelete
  10. Yang kacak tu ada iras-iras muka Benjy lah .... kekekeke (perasan nak mampos si Benjy ni)

    ReplyDelete
  11. selalu gak download cte korea...tp utk wanita...hahaha/...klik3

    ReplyDelete
  12. dh lama kot aku tak tngk cerita korea..haha..

    ReplyDelete
  13. last drama korea i tengok..erkkk..full house kot...haha :D

    ReplyDelete
  14. amboii sedihnya cerita.
    tak minat lah cerita2 sedih ni.
    suke cerita2 ceria je. hihihi

    ReplyDelete
  15. Saya suka tengok drama jepun "Moreo Attack" atau Ultraman Taro..

    ReplyDelete
  16. Pergh 4 Bintang siot...gempak drama ni..leh la try tengok..

    ReplyDelete
  17. kali terakhir tgk cerita korea,cerita full house..lama sgt tak tgk citer korea dah...=.=!

    ReplyDelete
  18. Selling korean and japanese drama at very low price! :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.