Friday, December 2, 2011

Kisah Dalam Panggung Ombak Rindu

Jumpa lagi tentang Ombak Rindu.... Sebelum ni entry persepsi saya pasal Filem.
Klik sini kalau nak baca.

Kali ni nak bercoret pasal kisah dalam panggung tadi masa menonton Ombak Rindu

Situasi 1 :  
Tengah dok syok tengok tadi, orang sebelah saya ni, tangan dia tak duduk diam, asyik menyapu pipi jer. Sah nangis kan...hmmmm.....

Situasi 2 :  
Lebih kurang 1 jam 30 minit tayangan, adalah seorang pak cik di sebelah saya (yang dipisah oleh laluan jalan) saya terdengar dia bercakap-cakap. Antara dialog pak cik tu :

"Baik juga akhirnya...."
"Dah agak dah... Macam ni lah citer Melayu...."
"Sedih sedih pulak ...."

Jadi saya rasa pak cik tu kan terpaksa lah ikut isteri dia yang mungkin pengemar novel Ombak Rindu... Tersenyum sorang-sorang dibuatnay bila fikir balik pasal pak cik tu. Kasih seorang suami buat isteri.

Isteri pak cik tu pulak dok sibuk terangkan kat si anak yang tak berapa faham kisah tu. Anak dia sekolah rendah lagi gayanya. 

Situasi 3 : 
Terdengar sedu-sedu orang. Tak tahu lah dari mana.... ni nangis dan sedih tahap maxima....

Jujur pengakuan SantaiLeeza... sesantai mana pun saya ni lah kan.. 

OMBAK RINDU berjaya buat saya menangis 3 kali... Tapi masih kawallah kan... Tak akan nak nangis giler-giler... bengkak mata nanti.
Kalau NOVEL dia... Nangis tak terkira....!

Titik Santai : 
OMBAK RINDU berjaya mengambil air mata penonton!

9 comments:

  1. Filem sedih tak best tengok dlm panggung..kat rumah best, nak nangis pun org tak nampak hhaha..

    Biarlah dia nangis Leeza..:P

    ReplyDelete
  2. jeleznya akk..nk g tgok jugak..arghhhh!!!

    ReplyDelete
  3. hehehehehe
    nangis 3 kali?
    wah
    dasyat

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/12/review-filem-ombak-rindu.html

    ReplyDelete
  4. teringi plak na tgk ombak rindu ni.. btw , click iklan cni juga :)

    ReplyDelete
  5. lain kali sediakan sekotak tisu sebelum masuk kepanggung..huhu

    ReplyDelete
  6. peh biasalah kan.. pompuankan jiwa mereka lembut sekeras-keras mana pun kita nampak pasti menitiskan air mata.. so sah awak normal. kikiki

    ReplyDelete
  7. Wah sampai camgitu ek efek citer ni...ni yang tak sabar-sabar ni nak tengok citer nih...sabtu wait for me!!

    ReplyDelete
  8. hahaha saya pun main2 je.. bukan hebat pun pukul pun asik pengkar je.. :p badan dah tak fit.. saja ja nak bersukan.. tu la rajin pergi bersukan eh? nanti rasa nak join saya inform la.. sekarang tengah banyak komitment, huhu..

    Btw tunas cipta tu saya dah try selongkar tapi tak jumpa pun cara-cara nak hantar karya.. dah post kat wall mereka tanya, tapi still sampai hari xde jawapn.. huhu.. btw thanks for da info.. ;)

    ReplyDelete
  9. Melihat dengan penuh perasaan tu yang menangis hehe ...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.