Wednesday, December 7, 2011

Trafik Blog Meningkat: Cara saya.

Hello readers.... Apa khabar kalian? 
Saya buat entri ni bukan nak tunjuk trafik meningkat ker apa, cuma nak share dengan kawan-kawan seperjuangan yang ingin meningkatkan trafik khususnya ferdy!! (boleh klik tengok blog dia)

Sebelum ni, trafik blog ni sehari paling tinggi 60-70 jer pengunjung... Tapi 2 minggu ni, trafik kian meningkat sih. Lagi-lagi 2 Disember..

Minggu lepas, trafik Santai Leeza meningkat mendadak secara tiba-tiba. Tengok ni ... Tapi satu hari jer lah... Hari-hari yang lain tu kira naik juga jika dibandingkan dengan sebelum ni.


Cara Santai Leeza :

Guna kemudahan yang diberi seperti :
  1. Ping Busuk
  2. Blogged.my
  3. Innit
  4. Geng Blogger
4 laman ni memang menjadi pilihan untuk ping entri terkini. Serius membantu kalian. Tak banyak pun, sikit tu ada.

Tambahan :
Kalau kalian ada join group di FB boleh lah ping, CONTOH :

  1. Komuniti Gila Blog - KLIK
  2. Blogger Area - KLIK
  3. Suka Hati Jer Buat Blog! - KLIK 

YANG PALING PENTING :
Kalian kena RAJIN BLOGWALKING .....
Kunci kejayaan untuk dapat trafik tinggi dan pengunjung ....
Bila kalian blogwalking tu, rajin-rajinkan tangan kalian untuk tinggalkan komen. Dengan itu, pasti kalian pun dapat komen juga.



Dulu, buka dashboard memang tak ada orang komen. Sekarang dah okey sikit....
Kalau dah komen boleh juga buat macam ni...
<a href="URL ENTRI ATAU BLOG"> TAJUK YANG DIINGINI...</a>
TAMBAHAN :
Setiap komen yang ditinggalkan, saya memang balas di blog pengunjung tersebut. Saya tidak balas di ruangan komen itu.

Titik Santai :

  1. Terima kasih kepada semua yang sudi meninggalkan jejak di blog Santai Leeza.
  2. Rajin-rajin juga lah singgah blog yang kalian follow k..
  3. Sebenarnya saya buat blog ni suka-suki jer.. Cuma sekarang ni tengah cuti semester, layan blog dan kembangkan sayap.
  4. Sebarang perkongsian digalakkan..


12 comments:

  1. Tips bagus ni :) group facebook banyak lagi ada..Liza boleh try cari dan join group ni...

    BaTu^NiSaN@BloGGeR.CoM,
    KELAB MELEKAT LEKIT,
    Sahabat Blogger,
    (HACKER ZONE|BLOGGING ZONE|KOLONY ZONE),
    Blogger Ping,
    Borak-Borak Blogger Sempoi,
    Geng Blogger Bersatu,
    Geng Blogger Malaysia,
    Geng Blogger ROFL,
    Geng Bloggists..

    Selamat bbloging :)

    ReplyDelete
  2. thanks 4 da info leeza..hehe..sy pun tak tau pasal blogged.my tu..hehe..nanti bleh test ping kat sana..

    p/s: Santai Leeza dah ade dalam bloglist Striderbuzz..hehe :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. maceh kongsi tip ni.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
  4. Trafik blog msred tak banyak, bw pun bila masa ada je.... Suka bw tapi bila dah berkeluarga ni masa free kurang...

    ReplyDelete
  5. perkongsian berguna. yang blogwalking tu memang menjadi. ;)

    ReplyDelete
  6. yes.. ping entry mmg care terbaek :)

    ReplyDelete
  7. yuppp akak pun sejak masuk guablog.com dan apesal.com dan speedbacklink boleh la tahan trafik tapi komen tetap le sejuk je, makna orang datang dan pergi x menyinggah minum kopi dan ngomel2 kat blog akak...

    ReplyDelete
  8. Sebuah perkongsian yg menarik ^^

    ReplyDelete
  9. haha okaylah tu, i ni klw senyap je sbb bz then xsempat nk blogwalking, sgt lah sunyi sepi blog tu,tp it's ok sbb ade lah certain true followers yg btul2 folow kan, thanx for sharing this :) hihi

    ReplyDelete
  10. Huiihh tengs atas tips ni.Huhu boleh lah guna jugak untuk blogger serba sikit mcm wa ni,hehe

    ReplyDelete
  11. boleh cuba cara leeza bagi ni ..tq.

    jemput datang blog saya http://ctmayam.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.