Monday, August 29, 2011

Kek Buatan Arif Shah

Menjelang Aidilfitri, maka kuih-muih menghiasi hari setiap keluarga. Kaum keluarga pasti sibuk membuat kuih dan macam-macam. 
Semalam, Geng Santai menyediakan Biskut Dahlia, kali ni kek buatan Arif Shah menjadi pilihan.

Hampir semua bahan, dibuat sendiri oleh ARIF SHAH...
Well, dia dah belajar cara-caranya di UiTM Dungun.

Dah siap sebenarnya.
Tapi jumlah kek yang nak dibuat ialah 3 BIJI..


Tadaaaa~

 
1. Untuk Geng Santai
2. Untuk Moy (Yang Paling Besar)
3. Untuk Mak Cik

Titik Santai :
Kek ni sangat sedap....
Yummmiieee....
Excellent daripada my dear Bro, Arif Shah.
Kalau nak order, boleh juga.. hehehe

Sunday, August 28, 2011

Biskut Dahlia Menjadi Pilihan

Tengah malam buat kuih, sehingga mencecah waktu sahur .... 
Hasil pertama geng santai :

BISKUT DAHLIA


1st Time Try buat... nasib menjadi ....


Malam ni sambung buat kuih lagi ...
KUIH favourite a'moy, kuih sampret...
Al-maklum, a'moy nak bawa balik Tawau Raya ke-2...
Selamat Hari Raya Semua!
Titik Santai :
Actually, aku cuma tolong tengok dan makan jer..
My dear bro yang buat  ARIF SHAH ...
Dia hebat ... so serahkan kepada yang pakar...
 

Wednesday, August 24, 2011

Wedding Invitation (Duchess Place)

Wedding Invitation
 DUCHESS PLACE, JALAN AMPANG

Suka kad undangan nie!!! :-)


 Thx so much kak lina, sebab invite saya...

Titik Santai :
Semoga Majlis akan berjalan dengan lancar.
Hope semua tetamu happy nanti..
Peace yo...


Sunday, August 21, 2011

Persediaan Hias Kelas (Bulan Kemerdekaan)

Ulang tahun kemerdekaan bakal tiba seiring dengan Aidilfitri.
Persediaan bagi sambutan hari-hari tersebut seiring dilaksanakan.

Di Sekolah - busy dengan hias kelas, latih murid deklamasi sajak, mewarna poster, bendera, bunga raya dan bagai-bagai. Macam-macam program sekolah.

 Ni tengah rajin ... Okey lah lagi

Okey.. Tahap rajin dan turun 50%

Malas 98% ... 
Perkataan PANTUN dan SYAIR dah jadi besar amat2....


TITIK SANTAI :

Di Rumah - busy tukar langsir, buat kuih raya, beli baju raya, tukar cadar dan bagai-bagai. Macam-macam program keluarga.

Sunday, August 14, 2011

Coklat Made in Australia

Coklat pemberian rakan baik..... Rahilah Jaafar 





Titik Santai :
Thanks so much..... Moga kita kekal berkawan ....
Salam Persahabatan yang paling agung!!!!

Monday, August 8, 2011

Sikap diam adalah seni yang terhebat dalam suatu pembicaraan.

 Perasaan kadang-kadang macam gunung berapi ...
hehehehe
To be silent is the biggest art in a conversation.
Sikap diam adalah seni yang terhebat dalam suatu pembicaraan. 
Itulah yang harus kita lakukan apabila kita berada dalam keadaan yang sukar. 
(Sejauh mana kebenaran kenyataan ini erk?)

Aspek POSITIF:
Jika kurang berkata-kata, berbicara dan menjelaskan sesuatu yang bukan dari hati kita sendiri, nescaya kita tidak akan mengguris hati mana-mana pihak.
 
Sepi, Diam, Senyap .... tidak bermakna salah.. kalah mahupun tersungkur.
Pernah terfikirkah, mungkin seseorang yang senyap, sepi dan diam itu sebenar sedang berfikir. Kenapa wujud insan yang mudah menutur bicara yang manis. Tanpa memikirkan hati yang disakiti... ATAU wujud orang yang lantang berbicara tanpa rasa setitik simpati.


Setinggi KLCC pendidikan yang ada pada diri,
Tidak berdaya memantulkan kebijaksaan mereka meluah kata... ...  
(Kesal diri rasa)

Setinggi KLCC pendidikan yang dikejari,
mana mungkin dapat menjamin masa depan waris yang menyusuli...

TITIK SANTAI :
Jangan kesal atas kesepian diri..
Berdiam bila perlu, 
Berirama bila tiba detik kemuncaknya... 
"Kau Lebih Mengerti Apa Yang Kau Luahkan" 
 

Thursday, August 4, 2011

Seni DaLam Bahasa Melayu

Pengajaran Bahasa Melayu yang menyelitkan sedikit pengajaran Pendidikan Seni. Semasa PnP berkaitan MEMBUAT TIKAR MENGKUANG, diselitkan sedikit amali anyaman menggunakan kertas.

 Mimi with her peace yooo....
Hanis with a simple smile!


 Hanis Tolong tengok jer!!!
Mimi yang kecik ni juga yang buat...
Peace dear!!


 Lenguh dah tangan saya ....
Hanis akhirnya tolong juga...
TOLONG PEGANG JER...

Titik Santai :
3 Pilihan, memang pilihan di hati .... 
Macam-macam ragam...
Peace wo......