Wednesday, September 28, 2011

Buku Besar 1956

Try usha gambar yang aku rakam ni.. kat DBP...
Cukup besar tak buku ni... Buku ni ditulis pada tahun 1956 - mean sebelum MERDEKA...



Titik Santai :
Teruja tengok buku ni, bukan main punya besar. Syabas DBP sbb masih simpan buku yang istimewa ini. Walaupun aku tak faham apa kandungan buku tu, tapi bagiku amatlah unik... 
Ada lagi tak buku yang unik? kongsi bersama k. 

Sunday, September 25, 2011

Berita Pilihan : Ketumbuhan

Tak tahu lah kenapa berita ni yang menarik perhatian aku minggu ni... 
Scan dan upload untuk perkongsian....



Berita Minggu 25 September 2011
Titik Santai :
Tak ada sebab kenapa berita ni jadi pilihan....

Tuesday, September 20, 2011

Aktiviti GERKO : Alam, Sajak, Kehidupan, Improvisasi

Hai Geng.... Ada apa disebalik gambar di atas ini? Daun, Ranting, Kayu ... 
Dengan 2 Minit, setiap itu dipetik dan dikutip menjadi hasil di atas.
Dikaitkan dengan KEHIDUPAN menjadi pula sebuah sajak.

Ahli kumpulan aku ... Tun Rakar! hahaha
Belasah jer bagi nama...
Tumbuhan - Alam - Sajak - Imporvisasi Surat Khabar (sebagai prop) untuk DEKLAMASI SAJAK

Sedutan pembentangan setiap kumpulan...
IMPROVISASI SURAT KHABAR YANG BAIK ...
Gitar, Seruling, Cermin Mata, Pedang, Keris, Baju (Pak Kaduk)

Titik Santai :
Sekalung Penghargaan buat pensyarah yang dihormati.
Kami sangat seronok dan terbaik lah gerko minggu ni...
Santai yoooo......
 
........ .......... Yang Penting Kita Enjoy .... .......

Wednesday, September 14, 2011

Perkahwinan Kak Lina (Duchess Place) 11.09.11

Perkahwinan Temanku, Kak Sazlina Dewi .... 
Place : Duchess Place
Date : 11 September 2011 (Sunday)
Time : 8.00 - 10.00 PM

Sedutan Sepanjang Perkahwinan Berlangsung : 
Sangat suka cenderamata yang diberi!!!
Cute ...

Sweet dan sangat cantik ....
Rasa terharu + happy for u kak...
Semoga bahagia ...

Masa untuk makan...
Kak Lin termenung jauh .. kenapa yer?
Jom Makan.....

Masa untuk X-Crew dan Crew GSC bergambar dengan Pengantin....
Smile....

Akhir kata,
Selamat Pengantin Baru....
Turquise!! So Sweet.........

Titik Santai :

 11.09.11
1109.11

Friday, September 9, 2011

He Like Cooking

Muhammad Arif Shah Bin Azman Mah
My Lovely Bro...
Alangkah bahagianya dia sebab setiap minggu dapat makan free ala-ala HOTEL...

Yummie......
Pernah gak dia masak kat rumah...
Honestly, exccellent !

Hope dia dapat jadi TUKANG MASAK yang berjaya
Impian kami untuk memiliki restoran sendiri..
-IZSAS-

TITIK SANTAI :
Tak rugi dan tidak menjadi masalah yang besar sekiranya seorang lelaki memilih untuk menjadi tukang masak atau bidang kerja yang seumpamanya...
Sesungguhnya, selepas adik saya melibatkan diri dalam bidang ini,
saya melihat perubahan dalam dirinya dan yang penting adalah MINAT untuk melakukan sesuatu itu.