Monday, January 30, 2012

Gula-gula kapas, Anda Ingat?

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo)
HeLLo0o0o...


DULU DULU DULU :  

Masa u all kecik-kecik dulu lah kan... u all pernah makan tak gula-gula kapas YANG DIJUAL OLEH BABU ... Dulu saya panggil babu, tak tahulah kalau org lain. 

Babu yang jual roti petang-petang, dok pon pon pon... ada tempat letak roti yg besar di belakang motornya.... Ingat tak?


Setahu saya, dulu 20-30 sen jer gula-gula kapas tu....


NOW NOW NOW :
Babu jual roti dah tak ada dah ....
Gula-gula kapas pula hanya terdapat di kedai yang jual kaya ball tu... Yang selalunya ada kat pasaraya macam carefour, econsave ker, jusco ker... 

Ni dia gula-gula kapas sekarang ...



Kaya Ball pun ada...

Titik Santai :   
Dah mula praktikel...
Huuuuuuuuu....
Jadikan hari ini paling indah dalam hidupmu.
4 ever with Love ... :-p

8 comments:

  1. he3 .. pernah makan .. sedap2 ..

    ReplyDelete
  2. rindu nak mkn gula2 tuhhhh.sedap.nyum2

    ReplyDelete
  3. yup dulu masa orang jual naik motor dok pon2 kat jalan lalu,berkejar sebab nak beli...sekarang ni dah tak ada dah,yg ada pun kat pasaraya jer la..pasar malam pun ada tp jarang2 jual...terkenang....

    ReplyDelete
  4. wah..gula2 kapas..memang sedap..melt bila masuk dalam lidah..dulu kalau gi funfair benda nie wajib..heheh

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. masa kecil2 suka makan.

    *selamat berpraktikal. semoga ada senyuman hari-hari untuk kamu. ;)

    ReplyDelete
  6. xpernah tgk.. ingatkan gula2 kapas yang besar mcm rambut awan nano ahhahaha.. yang kaler pink2 tu.. bila kene air dia cair dgn cepat.. sy ingatkan yang tu..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.