Thursday, January 5, 2012

Kenapa Wanita Lebih Suka Cari Teman Baiknya

Salam Sejahtera ...


SOALAN :  
Kenapa Wanita Lebih Suka Cari Teman Baiknya???

Jawapan :   

MASALAH :  
  • Teman Baiknya lebih memahami isi hatinya. 
  • Mampu mengatakan perkara yang sedap didengar oleh dirinya. 
  • Ambil serius terhadap masalah yang dihadapi dan pendengar yang baik.
SHOPPING : 
  • Ada wanita yang memang suka shopping dengan rakan karibnya berbanding BF mereka. 
  • Sebab : citarasa BF mereka berbeza. Dah lah berbeza, ada jer yang tak kena.
  • Ini tak boleh, itu tak boleh. Wanita pun bosan lah kan... Semua kedai kat Mid Valley disinggah, the end satu pun tak beli. 
  • Kalau dengan rakan karib mereka, mereka boleh share pendapat. Biasalahkann....
MINAT :  
  • Kalau minat dah beza dengan BF tu, memang payah lah juga. Melainkan kita saling memahami. Toleransi antara satu sama lain.   
  • Contoh, kalau wanita itu seorang kaki Korea, BF tak minat langsung dan tak tahu langsung pasal Korea ni. Macam mana wanita ni nak berbual dengan BF dia. Pasti wanita tu nak bual pasal benda yang dia suka. (Begitu juga sebaliknya)
  • Ada juga BF tak minat bola, tp GF bukan main minat gilerrrr.... bila kena isu-isu hangat bola macam (UEFA ker, EPL ker, Worldcup ker)... Mesti dia nak cakap pasal isu tu, so dia carilah rakan bual yang sehaluan.
  • Cuba tunjuk minat sikit lah, kata sayang... so berkorban sikit jer... 

KECANTIKAN :  
  • Sangatlah jarang ada lelaki yang suka berbual pasal kecantikan. Wanita ni lain, suka bebenor cakap pasal kecantikan. 
  • Kadang-kadang nak potong rambut pun fikir banyak kali, salon mana, style apa. Mungkin benda-benda macam ni tak sesuai dibincang dengan BF sebab BF tu tak tahu nak komen apa. 
  • So, wanita pun pergilah cari rakan karibnya.
Apa yang saya nyatakan kat atas ni, berdasarkan apa yang saya rasa dan pemerhatian kat kawan-kawan saya yang lain. Sesungguhnya, setiap orang itu berbezakan....  
 You All Boleh Juga Nyatakan Pengalaman You All
Titik Santai :   
Apa-apapun, setiap hubungan yang terjalin haruslah ada persefahaman. Cuba memahami antara satu sama lain dan MENGHORMATI kebebasan pasangan kita
Kalau tak suka pun, cuba cakap secara baik, bincang secara matang..
Okie dokie... Peace!! Fighting ... !!!

22 comments:

  1. Ooo .. bgus entri ni .. baru paham .. hee .. thankz ..

    http://dunia-kami-realiti.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. susah nak cari kawan yang sekepala ni,kalau nak kongsi masalah pun kena cari yang betul2 amanah...

    ReplyDelete
  3. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  4. Pasal kecantikkan ni wanita mmg terbaik..! kalau gi shopping sy bo join cuma tunggu kat luar supermall je haha..

    ReplyDelete
  5. shoping ngn kwn lg bes,,sb dyorg x mbebel ble kne tggu kte lama2..haha

    ReplyDelete
  6. Aduhh !! masa baca ni macam terkena pada diri Benjy pula ... :-(

    ReplyDelete
  7. Apa boleh buat dah pompuan memang macam tu kan ... terimalah seadanya :D

    ReplyDelete
  8. bukan BF tak nak ikut...tapi bil abab shopping ni ...iskkk kaum lelaki nipakai sapu ajer...kekekek.
    Pompuan lak..belek sini belek sana..tu yang kami LELAKI kata tak yah beli...kekekekeke.
    Boring dan presssure......heheheheh

    ReplyDelete
  9. Harap2 pompuan tak bulih BF dia sudah lah :D

    ReplyDelete
  10. Masa kat skolah menengah dulu kmi sharing antara kawan2 tak kira lelaki atau perempuan..ikatan sangat rapat smpai nangis sama2 dengan sahabat lelaki dan wanita, apalagi kalau ketawa..pernah gak tidur beramai-ramai dalam satu ruang rumah campur2 antara lelaki dan perempuan..gara2 takut hantu..tapi tak de lah smpai melanggar batasan pergaulan..@Blog Sikarap

    ReplyDelete
  11. dah namanya perempuan. memang macam tu la..

    tapi ada gak orang perempuan suka cari kawan lelaki cerita pasal masalah dia. hmm..aku selalu kena macam nih..

    ReplyDelete
  12. saya setuju...hehe..kawan perempuan lebih memahami kita..nak2 bab shopping ni... ^_^"

    ReplyDelete
  13. hehehe..memang btul tu..tapi jangan lupakan luang masa dengan bf gak..kang dia cari lain baru tau...hahaha..

    p/s: teman pompuan gi salon mmg satu cara untuk lelaki membuang masa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. saling memahami. lagipun memang susah nak cari yang sekepala. ;)

    ReplyDelete
  15. hahahaha...part bola tu sgt betul, i minat bola, tp my bf xminat sgt..hihi tp naseb dy layan je bile i citer :p nice entry

    ReplyDelete
  16. suka suka suka.....memg betul pun. perempuan suka shopping boleh join saya....my hubby dah faham akhirnya..dh namanya kawin dengan sahabat..hehehe.

    ReplyDelete
  17. setuju2.. =)

    kawan baik lagi senang, sama minat.

    ReplyDelete
  18. Saling memahami penting. Lol. Ada yang tak paham signifikan bola sepak sama dengan shopping abgi pompuan. Lol.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.