Saturday, January 28, 2012

Saya Sakit Mata, Anda pula?

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo)

HeLLo0o0o... 

Dalam masa 2 minggu, saya kena sakit mata 2 kali. Cukup mendukacitakan dan menyakitkan HATI ini. Sebab, kuliah padat dan keriangan dari pagi sampai ke petang. Nak ngadap LCD , pergh pedih sih...

Kajian Santai Leeza :
Kebarangkalian 87% (kenapa 87 erk) faktor makanan dan dalaman badan saya terlalu panas.

Cara Atasi Masalah :  

Pertama : Beli ubat di kedai ubat-ubatan cina yang dikenali sebagai YONG DAM... Sebiji RM2. 1 hari makan minimum 6 biji. Kalau adik saya dia makan sehari 12 biji. sbb tak nak bagi sakit mata.

****Tapi menurut adikku ini, ada ubat yang set punya, yang memang untuk sakit mata atau ketumbit ni. RM27 untuk sehari sahaja.

Kedua : Beli bunga kekwa dan rebus .. minum untuk sejuk kan badan ...
Ketiga : Beli Optrex ni gambarnya ...... Actually saya tak guna sgt benda ni.
Demikian .... Sangat berharap tidak kena sakit mata lagi... sbb tak suka sangat sangat sangat .......

Titik Santai :   
Selamat Berpraktikel.....
Encik Lokman dan Encik Zulkarnain....

10 comments:

  1. Alahainya kesiannya sakit mata tu :D ... ni mesti kuat skodeng ni kan ... hahahahaha ... jangan marah gurau je :D

    ReplyDelete
  2. Apa yang pasti setiap orang mempunyai daya ketahanan badan yang berbeza ... ada yang kuat ada yang lemah yang penting kita jaga kesihatan kita selalu :D

    ReplyDelete
  3. Mungkin betujl juga kata leeza ... permakanan juga perlu dijaga agar badan sihat selalu. Kadang-kadang bersenam juga baik untuk badan :D

    ReplyDelete
  4. errr... awak pakai kontek lens tak..

    sy salu kene ketumbit tau.. haihh mahal jugak rm27 sehari tu.. hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah, saya sihat... moga cik liza cepat sembuh yerk... (",)

    http://farhancr7.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sembuh....
    sakit mat aadalah penyakit berjangkit kan...heheheheh

    ReplyDelete
  7. Yong Dam ek..tak pernah perasan plak ubat...tu..okay2..nanti bleh try tengok..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. sekarang macam mana liza dengan sakit mata tu?dah okeh ke?aie tak pernah kena ketumbit ni,harap xmo la kena...=='

    ReplyDelete
  9. Mata saya juga sering pedih bila terlalu lama menghadap ke monitor computer..
    Buat blogger baiknya memang sedia obat mata ya :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.