Sunday, April 15, 2012

BBM: Latihan Kenal Pasti Kesilapan Ejaan dan Tanda Baca

Salam Sejahtera ...

Latihan Mengenal Pasti Kesilapan Ejaan dan Tanda Baca :  


Perhatian kepada pelajar 4 Budi, SK Taman Midah 2. Anda diminta menaip semula jawapan pada ruangan komen di bawah. 

Titik Santai :  
Semoga Segalanya Berjalan Dengan Lancar.

15 comments:

 1. Tak buat satu blog lain untuk pendidikan sahaja?

  ReplyDelete
 2. 1.Kejadian tanah runtuh sering berlaku terutamanya pada musim hujan.Keadaan ini bukan sahaja menyukarkan pengguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka.

  daripada : amira dan mimie

  ReplyDelete
 3. 1.Kejadian tnah runtuh sering berlaku terutamanya pada musim hujan.Keadaan ini bukan sahaja menyukarkan pengguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka.
  2.Hujan yang turun tidak berhenti-henti menyebabkan air naik begitu cepat.Mansa yang tidak sempat berpindah terpaksa naik keatas bumbung sementara menunggu pasukan penyelamat tiba.

  drpd : hakim dan amirm.. !!!!

  ReplyDelete
 4. 1.Kejadian tanah runtuh sering berlaku terutamanya pada musim hujan.Keadaan ini bukan sahaja menyukarkan pengguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka.

  2.Hujan yang turun tidak berhenti-henti menyebabkan air naik begitu cepat.Mangsa yang tidak sempat berpindah terpaksa naik ke atas bumbung sementara menunggu pasukan penyelamat tiba.

  drpd : shofi dan aireen.

  ReplyDelete
 5. 1.Kejadian tanah runtuh sering terutamanya pada musim hujan.Kejadian ini bukan sahaja menyukarkan penguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka..

  2.Hujanyang turun tidak berhenti-hentimenyebabkan air naik begitu cepat.Mangsa yang tidak sempat bertindak berpindahterpaksa naik ke atas bumbung sementara menunggu pasukan penyelamat tiba...  Dari pada :Riszwan Ariez & Faris

  ReplyDelete
 6. 1.kejadian tanah runtuh sering belaku terutamanya pada musim hujan
  keadaan ini bukan sahaja meyukarkan
  penguna jalanraya malah mengancam nyawa mereka.
  shazwan dan iman

  ReplyDelete
 7. 1.Kejadian tanah runtuh seringber laku terutamanya pada musim hujan.keadaan ini bukan sahaja menukar kan pengguna jalanraya malah mengancam nyawa mereka

  adam dan hadif

  ReplyDelete
 8. 1.kejadian tanah runtuh sering berlaku terutama pada musim hujan.keadaan ini bukan sahaja menyukar pengguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka.

  2.hujan yang turun tidak berhenti henti menyebabkan air naik begitu cepat.mangsa yang tidak sempat berpindah terpaksa naik keatas bumbung sementara menunggu pasukan penyelamat tiba.

  daripada; amirul ,niknur, haziq

  ReplyDelete
 9. 1.Kejadian tanah runtuh sering berlaku terutamanya pada musim hujan.keadaan ini bukan sahaja menyukarkan pengguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka.
  2.Hujan yang turun tidak berhenti-henti menyebabkan air naik begitu cepat.mangsa yang tidak sempat berpindah terpaksa naik keatas bumbung sementara menunggu pasukan penyelamat tiba.

  ReplyDelete
 10. 1.Kejadian tanah runtuh sering berlaku terutamanya pada musim hujan.Keadaan ini bukan sahaja menyukarkan pengguna jalan raya malah mengancam nyawa mereka
  dari Afiq dan Danish

  ReplyDelete
 11. Terima kasih kepada semua murid 4 Budi SK TM2.... peace!

  ReplyDelete
 12. Nak jadi anak murid cikgu gak laaaa ;-)

  ReplyDelete
 13. pergh.. otak dah beku nak cari kesilapan pun tersilap.. hehe

  ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.