Saturday, May 12, 2012

Kes Sakit Jiwa Pelajar Menjelang Exam Meningkat

Salam Sejahtera ..

Tajuk entri macam tajuk berita sih... Saja bikin gempak saja tu....

Hai semua.... You all pernah tak mengalami "sakit jiwa" ketika menjelang detik-detik nak exam. Contohnya, macam "Susah amat-amat nak ingat apa yang u all baca!!" atau "Baca - baca - baca - dup dup fikiran melayang tah ke mana... pergh lagi-lagi skrg ni sibuk dok tengok wedding Awal, mau tak ke laut fikiran

Bukan apa lah kan... Sebenarnya, dah seminggu study week ni, mengadap buku mengalahkan apa jer, (betul ker ngadap buku? MUKA BUKU yaaa....)  tapi hasilnya aiyooo... nak cuba huraikan, tergagap sana sini. Apa kes....

Ada cadangan nak study yang MUDAH INGAT? Rasanya dah kekeringan idea arrrrrrrr... 

Jom roll cara santai leeza study.... 

Rasanya dah cukup semak dah meja ni.... Pasal ada novel "Siti Rozmizah tuu?"
leeza puasa daripada baca novel tu sebab nak exam tau!!!

Apa jenis pensel warna yang leeza tak guna, rasanya semua guna...
siap pensel warna zaman sekolah dulu pun guna....

Dari meja landing ke katil dah leeza study... akhirnya menguap 100 kali... bikin panas jer..

Penyelesaian terakhir - leeza tulis key word kat kertas mahjong... masa tulis ni ok lagi.. SEMANGAT..
tapi bila baca.. menguap... apa kes.... 

KESIMPULANNYA....
U all ada cadangan lagi...
Lontarkan pada patik... hahahahaha


Titik Santai :   
Bimbingan dan Kaunseling... gaya macam aku jer yang perlu Bimbingan dan Kaunselingnya. Susah der nak ingat semua ni... cepat-cepat lah lepas exam... Aku mau ke negeri Borneo menenangkan fikiranku....

Terapi apa yang diperlukan untuk diriku? Siapa nak jadi Kaunselor aku ni? haaaaaaaaaaaa

7 comments:

  1. wah hebat tu study mcm2 jenis pen n pensil guna.. hehe.. ara pun pling xsuka bila subjek nak kena hafal.. susah nak ingat !

    ReplyDelete
  2. haha ko buat pembentangan sorang diri?

    ReplyDelete
  3. Teringat masa kay U dulu study...last minute study..potostat kawan2 pompuan buku nota di aorang...tension...tak mahu lalui lagi..

    ReplyDelete
  4. kalo study atas katil mmg slalu bermasalah..huhu

    ReplyDelete
  5. er..cik guna short note jela..hehe maaf x mmbantu =D

    ReplyDelete
  6. Farhana: tak bentang sndiri. tulis jer.. then baca smbil baring ngadap dinding.. then tertidur...

    ReplyDelete
  7. ingat sakit mental apa td ;_)

    kalau dkat exam mmg stress bagai!
    pulun cari air red bull sbb xnak kc tidur pya pasal .

    akak pernah mcm tu?

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.