Wednesday, June 13, 2012

Bali, Indonesia: Cuci mata di tepian laut

Salam Sejahtera ...

Dah lama rasanya, leeza tinggalkan bumi Indonesia. Percutian yang penuh dengan segala memori itu mana mungkin leeza lupakan. Kali ini entri tentang percutian leeza di sana. Aktiviti yang tidak mungkin leeza buat di Malaysia. Kenapa? Entahlah.... haaaaaaaaa... tak ada jawapan yang pasti.

Aktiviti Parasilling... u all pernah buat? Ni pun 1st time leeza buat. Sejarah tercipta di Bali lah jawapannya. Mula-mula tu takut juga, kot-kot terjatuh kat tengah-tengah laut tu, tak ker menyesal jawapannya. Dah lah kat negara orang... huuuuuuuuuu

Leeza menginap di Kind Hotel, dan di sini juga leeza buat spa & main parasilling tu. Banyak lagi aktiviti laut yang boleh u all buat. Spa kat sini murah bebenor! RM15 – 40 jer... 1 jam..

Oklah, sebelum leeza nak berspa, leeza pergi parasilling dulu. Nak tengok-tengok pemandangan lautan area Bali ni....

Jommm roll gambar aktiviti air.

Bestnyer berehat di sini... Rindu pulak!
Sebelum kita nak buat apa-apa aktiviti air ni, kita tinjau-tinjau dulu suasana di sini. Leeza tengok-tengok orang-orang di sini main. Waaa bukan main yer u all happy.... Pastinya aku pun tergoda sekali sih!!!!


Mula-mula nak main ni, tapi tak tahu kenapa leeza tukar plan. Harga 200 ribu rupiah (15 minit = 3 round).... so leeza tak main benda ni.. Kalau tak, dah fly sana sini sih..........


 Hoooo mereka main Banana Bot.... Sekali lagi..leeza tak main lorh..... Sebab kat Malaysia dah ada. Tapi mungkin sini beza kot... Laut India lah katakan!!




Inilah yang leeza nanti-nantikan.... Gugup sih nak main........... Laaaaaa.... tapi best giler.. tak dapat diucapkan dengan kata-kata lah apa yang leeza nampak sepanjang leeza berada di atas tu. Kalau boleh bawa kamera mmg dah bawa... haaaaaaaaaaaaaaa.... ohh yer harga.. 150 ribu rupiah. pandai-pandailah convert... haaaaaaaa


Oklah, jumpa lagi di lain masa erk... Santai Leeza kasi roll.... merapu dahhh!!!

Lain-lain berkaitan BALI : 
Barong dan Kris Dance di Bali [klik sini]
Hardrock Cafe Bali. [klik sini]

Titik Santai :   
Kalau u all nak try, try lah.. memang best.. tapi pastikan u all jangan terlepas peluang nikmati pemandangan yang terhidang k. haaaaaaaaaa

12 comments:

  1. bestnya ade peluang dpt naik.. :)

    ReplyDelete
  2. teringin nk g sana xsmpai2 lg..haha

    ReplyDelete
  3. best bebenor lau dapat naik 2...kat malaysia xde ker..

    ReplyDelete
  4. shioknyeeee.. teringin nk travel jauh2 cam dokumentari departure kat channel nat geo adventure tuh...best3!

    ReplyDelete
  5. wow slalu jalan2 ea skrg! yg payung terjun tu mcm best jer!

    ReplyDelete
  6. @Khamsi Abdullah awak.. ada blog juga? saya nk kunjung balas.. tak dapat.

    ReplyDelete
  7. @hairy try lah pergi sana.. setahun sebelum booking tiket. tempat lah hotel guna agoda..

    ReplyDelete
  8. camna makanan kat sana? senang tak nak cari makanan halal?

    ReplyDelete
  9. bila la nak dpt peluang melancong gak ni..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.