Monday, June 11, 2012

Menarik di Sabah: Bukit Bendera, KK.

Salam Sejahtera ... HeLLo0o0o...

Kembali dengan coretan percutian di Sabah. Kali ni leeza akan roll  percutian di Kota Kinabalu pulak.  Lately ni "rajin" pulak update blog, well.... padahal tengah cuti sem. Naik sem mengadap TESIS... sah-sah blog tah melayang ke mana.....

Kalau u all pergi Kota Kinabalu, jangan lupa terjah Bukit Bendera, KK. Dari situ boleh lihat seluruh bandar KK. Nak tahu tak, leeza pergi Bukit Bendera guna GPS kot. Ingatkan Bukit Bendera kat Pulau Pinang jer, rupanya Sabah pun ada bah... haaaaa... pening gak guna GPS. 

Seperti biasa... roll gambar... leeza memang suka amek gambar......

Bukit Bendera, Kota Kinabalu.


Nak cerita sikit masa leeza kat KK.... Selalu ajer sesat kat sana. Biasalah, drive sendiri kan, tak ada guide. Then pakai GPS yang agak lambat nak cari jalan. Elok-elok OK, jadi pening sbb nak tgk GPS nyer, nak dengar GPS nyer, nak tgk pemandangan kiri kanannya. Pergh........ akhirnya PENING KEPALA... ulur candu lah jawabnya... 'Minyak Cap Kapak'.


2 keping gambar sahaja kali ni. Huuuu....... So pada mereka yang akan terjah Kota Kinabalu, jangan lupa naik ke Bukit Bendera k. Free jer... Sekadar tengok pemandangan indah di sini. Yang pasti amek gambar, memang best.... Sukses....

Titik Santai :  
Saya mencoret dengan kata hati saya. Berlandaskan pengalaman hidup saya.
Adakala tanpa kita sedari, apa yang kita pilih, kita buat.. sama seperti insan lain. Yang penting kita tidak menciplak dan "palagiat".... 
Terus maju... Selamat Bercuti ke Kota Kinabalu..... 

Entri lain tentang Sabah : 

19 comments:

  1. haaa... dulu Bukit Bendera ni pernah ditutup sementara, sebab ada kejadian org bunuh diri kat sini... tak ingat la tahun bile... sbb ayah sya yg gtau

    ReplyDelete
  2. @amengs88 aiyoooooooooo... siap ada org bunuh diri. menakutkan jer...

    ReplyDelete
  3. lar.. letaklah gambor byk2 hehe

    ReplyDelete
  4. tp tu dulu... ade datang pegi kudat x??? pegi hujung telinga sabah tu... lagi cantek tempat nye..

    ReplyDelete
  5. @amengs88
    Tidak tu bah... paling jauhhhh sampai di kundasang saja tu.

    ReplyDelete
  6. wah...lyeen pun x pernah nai atas tu free2 je org sabha..sedih..T_T hahaha..;p

    ReplyDelete
  7. hehehe i like... cara cakap macam org sabah juga ye... tapi kundasang bnyk juga tmpat yg cantik... poring kolam air panas pon best...

    ReplyDelete
  8. @amengs88 biasalah... 7 hari di sabah tuuu.. cadangnya mau ke poring.. tapi kami di kundasang agak lama tu.. {tak fasih lah nk ckp sabah] haaaaaaaaa...
    jam 2 lbh kami pun pulang dari kundasang... bimbang cuaca kabus nnt kalau lewat mau pulang ke KK.
    tapi mau pergi lagi tuuuuuu.... best juga di sana.... cuma penat naik flight.

    ReplyDelete
  9. @Cik Lyeen cik lyeen ni org sabah ker? sabah mana?

    ReplyDelete
  10. kalau nak ke sabah lagi, bgtau la... sy senarai kan tempat2 yang menarik area Kudat ngan KK... badan larat tak larat je nk bejalan...

    ReplyDelete
  11. @amengs88kenapa lah saya tak kenal kami sblm pergi kk hari tu.... aiyaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  12. hahaha tu namanya bukan rezeki... tak pe, next time klu pegi, gtau la ye... hehehe

    ReplyDelete
  13. ingatkan bukit bendera ada di penang je..sini ada kabel car jugak ke?

    ReplyDelete
  14. first time tau kakt kk ade bukit bendera.. :)

    ReplyDelete
  15. tak pernah pegi sana.. hari tu pegi KK kat bandar jer. asyik shopping jer haha

    ReplyDelete
  16. Bestnya..mmg tempat ni best, :) ramai ugak pelancong luar suka lepak di sini..

    ReplyDelete
  17. wah bestnye.. sgt tingin nak g.. bila ada rezeki nk g la :)

    ReplyDelete
  18. ooo behnya g sabah..heheh

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.