Tuesday, July 17, 2012

Jawapan Murid Bikin Panas!

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Hari ni leeza dan rakan-rakan menganjurkan Program Sopan Santun dan Budi Bahasa. Pertandingan yang dijalankan semalamialah tayangan video berserta kuiz berdasarkan video yang ditonton. Leeza nak cerita jawapan murid yang buat leeza blur blur sotong.....

Oklah, video tu kisahnya lebih kurang macam ni....  ada seorang watak yang rumahnya terbakar dan rakan-rakan mangsa berusaha untuk menolong mangsa.



Salah satu soalan kuiz : APAKAH YANG TERJADI PADA IJAT (mangsa)?

Jawapan Murid : TAK ADA APA-APA YANG BERLAKU PADA IJAT, CUMA RUMAH DIA TERBAKAR JERRRRR.......


Titik Santai :   
Apa daaaa.... dalam banyak-banyak benda, ayat tu juga yang ditulis. Tak ada sensetiviti langsung!  Hanginnya hati mak!!!!

28 comments:

  1. huhu bdk2 skrg.. kreatif terlebih ke ape?

    ReplyDelete
  2. hahahaha.....xde kesedaran sivik..xde hati budi....next time kena buat soalan mcm ne. "jika anda berada ditempah Ijat,nyatakan apa perasaan anda"..baru padan muke dia.

    ReplyDelete
  3. hahahaha.comey gle jwpn dieeeee.hahah.bbulu hati mak dgrr

    ReplyDelete
  4. hahaha dorang tak ada perasaan ;p

    ReplyDelete
  5. jadi ckgu kena banyak sabar ye hehe

    ReplyDelete
  6. haha relex2 mak!! kna laynkan ja..hahaha

    ReplyDelete
  7. @RazFiRa Entahlah.. saDis hati ni dibuatnya.......

    ReplyDelete
  8. KOMEN : hahahaha.....xde kesedaran sivik..xde hati budi....next time kena buat soalan mcm ne. "jika anda berada ditempah Ijat,nyatakan apa perasaan anda"..baru padan muke dia.

    @Eca Dwinky Asha eNTAHLAH..... Siap leeza panggil budak tu nk tahu mukanya..

    ReplyDelete
  9. mak ai.. dah hilang ke rasa sensitiviti di kalangan kanak kanak sekarang ni?

    ngeri tau jawapan tu.

    ReplyDelete
  10. Kena terima hakikat, mereka berfikir di luar kotak pemikiran. Hmmm. Bagus juga jawapan tu.

    ReplyDelete
  11. haha.. Budak tu beri jawapan yang betul tapi kurang tepat. Lol. Jika takde skema jawapan, budak tu ptt dapat markah. Haha..

    Berkenaan soalan pasal reply kat komen tu, Alieza rujuk link ni k.
    Threaded Comments.
    Saya ingat nak tulis dlm BM tapi rasa Alieza perlu segera, jadi link ni bagus sekali. STEP BY STEP siap ada gambar. Lol.

    ReplyDelete
  12. hahaha, comel betul budak tu jawab kan.. nasib baik dia tak jawab 'hahaha padan muka ijat rentung terbakar'
    ish,ish budak2 zaman kg ni

    ReplyDelete
  13. Anak murid sekarang semua advance maka jawapan kepada cikgunya juga advance jugaklah. Jawapan dari luar kotak minda.Sabo ajelah...

    ReplyDelete
  14. Murid sekarang advance so jawapan jugak advance.Jawapan diluar kotak minda. Sabo jelah...

    ReplyDelete
  15. ni kena ajar lgi ni spaya snsitif sikit.. ksian bila dah besar nnti, kwan2 x suka kat dia.. ypi, lawaklah.. haha.. mcam2 budak ni punya idea..

    ReplyDelete
  16. hehheee..
    kesabaran tu penting ;D

    ReplyDelete
  17. Ini kes benar yag pertama kali aku dengar..
    Nak marah tak boleh...tak marah sakit hati....hehehehehehhe

    ReplyDelete
  18. saba je la bakal cikgu... macam2 dugaan

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.