Wednesday, July 4, 2012

Lepak Makan: Jangan Tak Makan Sayap Ayam Tawau

Salam Sejahtera ...


Masa kat Tawau hari tu, leeza and the geng belasah sayap ayam beberapa kali. Baunya yang harum itu cukup mengodakan. Tak percaya tanyalah kawan saya, momoi. Dia jadi tukang beli. Berapa kali dia beli sayap ayam tu untuk kami.

Ada satu hari tu, baru balik dari Pulau Mabul. Memang penat dan pening kepala. Terus tidur.. Tup tup si momoi ni datang hotel dengan bawa sayap ayam. Semua bangun makan sayap ayam. Lepas tu tidur balik. “Cantik tak perangai kami?” haaaaaaaaa 1 dunia tahu dah .. Penat lah.. Kira dimaafkan sekejaplah kan.

Jom roLL gambar sayap ayam meletop top top.....

Gambar kedai pilihan.
Deretan kedai ni, ada banyak lagi gerai-gerai yang jual sayap ayam, bontot ayam, paru ker apa ker. Semua dibakar. Pilih jer apa u all nak.....

Rakaman gambar kedai.
Sibuk membakar jer semua... Curi-curi amek.. Kalau tahu, sah-sah buat-buat rajin ... haaaaaaa

Jom Try
RM1.60... Kawan cakap mahal. Bagi leeza.. Makan, tak kesah mahal murah. Tapi jangan mahal sangat. Bolah kayap dibuatnya!

Titik Santai :   
Siapa nak pergi Tawau? Roger.. Boleh share2 cerita. haaaaaaaaaa 
All the best semua.

23 comments:

  1. Kalau ada jodoh, InsyaAllah anak kedua kakcik akan 'bersatu' dengan orang Tawau. :)

    ReplyDelete
  2. wah... Da mahal rupenye sayap kat sna erk... Dlu 5 kupang je...

    ReplyDelete
  3. RM1.60? kat sarawak ni ada yg sampai RM2 tau gila2 mahalnya...

    ReplyDelete
  4. @amengs88 5 kupang mean 50 sen.. mungkin ker ada hrga mcm tu. arang ayam jer dpt agaknya. haaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. @kakcik waaa dpt bakal menantu TAWAU.... HEAVEN OF FOOD TU.

    @Adylia Qarissa RASA.. Amat sedap.. lagipun kat sana asyik makan.

    @Hanif Idrus makan memang best, mana pernah tak best. heeeee

    @Izara4eva™ perghhhh memang sedap!

    ReplyDelete
  6. @Elih Japahar mak ai... sarawak lagi mahal.... dahsyat.

    ReplyDelete
  7. aish...bila la dapat g tawau...mak sdara ada duk kat tawau..sy duk sarawak..^^

    p/s: thanksss 4 da wish! ;)

    ReplyDelete
  8. Tah mcm mura je. Tatau la kan stndrd hrge

    ReplyDelete
  9. boleh tahan harganya..ayam percik pon dh RM2.50..huhu

    ReplyDelete
  10. mak aih..tergodanyer tgk makanan tu,huhuhu

    ReplyDelete
  11. suka gak ngan kepak ayam ni.. specillay yang kepak ayam madu.. mmg best!

    ReplyDelete
  12. @Kesuma Angsana KEPAK ayam memang best pun makan. thumb up.

    ReplyDelete
  13. @zaxx NORMAL lahhh tu kalau tergoda.. hihok

    ReplyDelete
  14. @♥ sitifarhana ♥ tak per, try usha makanan tu di KL KER... ATAU DI TEMPAT ANDA.

    ReplyDelete
  15. perghhh!!! mcm2 ea..sya akan smpai sna bulan 12..haha

    ReplyDelete
  16. orang kata tak elok makan sayap ayam ni.. sebab biasanya orang cucuk ubat dekat sayap la..

    ReplyDelete
  17. tak pernah2 lagi ke tawau nih.. Hmm. satu hari nanti kena pergi nih. haha.. sedap ke satay tu? macam sedap je rupa..

    ReplyDelete
  18. kalau dekat2 dah lama terbang nei,
    nampak mnyelerakan ^^

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.