Wednesday, July 25, 2012

The Amazing Spider-Man: Review

Salam Sejahtera ...


Secara keseluruhannya, leeza sangat berpuas hati dengan movie ni. Sanagt teruja, hero handsome dan mak we hero pun cute jew. Paling leeza tak boleh tahan ialah... ada BABAK SEDIH... For ur infomation lah kan, leeza ter "menangis" lah tadi... sedih lah babak pak cik dia mati.... huuuuu...................


Action filem ni overall berpuas hati dan boleh diberi pujian. Apa-apaun filem ni memuaskan hati leeza dan leeza beri 4.4/5 Bintang... Bagi leeza tak rugi lah tengok movie ni....

Oh yer, terima kasih kepada roomate yang telah booking tiket ni masa leeza tengah kelas. Thumb up for my dear roomate k... hehehehe....... Selamat Balik Kampung... Hati-hati di Jalan Raya!!!  Jangan lupa buah tangan untuk i k... haaaaaa


Berikut sedikit info yang diambil dari laman GSC! 
Release Date: 05 July 2012
Language:
 English
Running Time:
 2 Hours 16 Minutes
Director:
 Marc Webb
Cast:
 Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Sally Field, Martin Sheen

Synopsis:
 The Amazing Spider-Man is the story of Peter Parker, an outcast high schooler who was abandoned by his parents as a boy, leaving him to be raised by his Uncle Ben and Aunt May. As Peter discovers a mysterious briefcase that belonged to his father, he begins a quest to understand his parents' disappearance - leading him directly to Oscorp and the lab of Dr. Curt Connors, his father's former partner. As Spider-Man is set on a collision course with Connors' alter-ego, The Lizard, Peter will make life-altering choices to use his powers and shape his destiny to become a hero. 

Titik Santai :   
Next time jomm layan wayang lagi k....... Ohh yer... Kami berbuka di pizza hut jew... hmmm malas nak pilih2 dah.. Di Mid Valley.. Minggu ni dah 2 kali pergi Mid Valley... haaaaaa.....

23 comments:

  1. hery dh tgk dh artu..hehehe..best2.

    ReplyDelete
  2. tak berkesempatan lagi nak tengok.waaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. mmg terbaik cite ni

    mmg rase nk tgk lg skali je

    nk beli cd la plak

    5 bintang ++++

    ReplyDelete
  4. org kata terbaik citer ni, tp pcl ..entah la.

    ReplyDelete
  5. entah la...tp spider maa ni rasanya x amazing pon...tgk kat alamanda ari tu...xberapa best kot..pandangan fendy la...sebab jalan cite sama,tp aksi kurang...lawan dengan makhluk aneh je...kalau lawan mesin mcm spiderman lama, ok gak...hanya pandangan je..yg penting batman lagi best dr spiderman..hehe...try la tgk..

    ReplyDelete
  6. The second picture is so romantic!!

    ReplyDelete
  7. lama dh x p tonton kat wayang ni!

    ReplyDelete
  8. kalau nak tengok wayang memang tak de masa. & tak pernah pun cuba cari masa tuk tengok wayang ni. boleh gitu. percaya atau tidak itulah hakikatnya kami. & kami bahagia begini. bila di tanya kenapa. kami ada alasan tersendiri. biarlah kami yg tahu...

    ada sentimental feeling la pulak. boleh sedih sedih gitu yer. nanti ada kat astro first nak beli lah.

    kalau beli CD pun ok gak.leh bawak balaik tuk anak anak sedara di kampung

    ReplyDelete
  9. Dah tengok jugak....4.4 emm tinggi tu ..
    Aku kasi 4...heheheh ( tinggi jugak)..cuma aku terkilan ingatkan sambungan Spiderman 3 rupanya berbalik cerita asal..

    ReplyDelete
  10. @Eca Dwinky Asha berkesempatan nnt tgk lah...

    @Hanif Idrus 4 bintang tinggi gak tu....

    @wantie YANG ADA SENTIMENTAL TU MMG TOUCHING KAN... HUUUUU

    @wantie beli cd pun tak per.. leeza tak lah maksudkan mesti pergi tgk di panggung.
    heeeeeee

    @Kesuma Angsana actually leeza pun dh lama tak tgk wayang juga.

    @Artha Arihta a romantic part!

    @Fendy SEBENARNYA LEEZA TAK INGAT SGT YG SPIDER 1ST TU.... HUUUU.. SO LAYAN JER LAH...
    LAGI PUN LEEZA SUKA SBB ADA BABAK SEDIH2....

    @[PCL] IT OK PCL.. LEEZA SUKA SBB ADA BABAK SEDIH DAN KEBANGKITAN DR KEKELIRUAN SI SPIDER.

    ReplyDelete
  11. Ety tak tengok pun lagi cerite Spidey ni. ramai yg bagi feedback mmg best :)

    ReplyDelete
  12. kunjungan dan silaturahmi, salam ramadlon
    selamat manjalankan ibadah puasa
    semoga tetap sehat, banyak makan banyak ibadah

    saya numpang follow....357
    sudilah kiranya follow back
    Thank you, terima kasih.
    ditunggu yah...

    ReplyDelete
  13. ramai wat review ni..nk tengok tapi tak tertengok..hehe

    ReplyDelete
  14. Salam , Santai Leez dlm blog list pcldotcom...slmt berpuasa.

    ReplyDelete
  15. cik x de mood lg nk tngok citer ni..huhu

    ReplyDelete
  16. best ke?...hari itu lihat kat Awani segmen filem pengkritik tu kata Spiderman yang dulu kalau bagus..yang ni biasa je..macam penceritaan semula tetapi lebih kompleks...
    jom tengok dark knight rises

    ReplyDelete
  17. thumbs up utk the amazing spiderman. tp 4 thumbs up utk batman (tmasuk jari kaki skali)..hehe

    ReplyDelete
  18. Aku ajak mel, katanya x best..last, tgk madagscar.huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.