Tuesday, August 14, 2012

Cara Nak Buat Mural

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Masa INTERNSHIP bulan Julai hari tu, antara aktiviti yang perlu dijalankan ialah MURAL. Ohh tidak, leeza tak ada pengalaman buat mural. Kira ni pengalaman pertama lah ni. Berbekalkan idea yang kering kontang, leeza gagah juga lah nak design apa yang patut. Guna ilmu design header blog jer.....

Gambar : ni lah dinding sebelum kami siapkan mural.... 
Pertama sekali, kena kikis lah dinding ni guna alat masak roti canai tu... errrr.......
Kedua, leeza perlu cat dinding dengan warna putih... ala-ala kontrakter yang baru dapat tender baharu. masyuk duit!!! haaaaaaaaaaaaaaaaa

Gambar : Kena tekap huruf, kena lukis huruf, bancuh warna, dan kena ada kemahiran melukis.
Tengok gambar tu, itu adalah impak mereka yang tidak mempunyai kemahiran melukis seperti leeza.

Gambar : Beginilah jadinya... Leeza sendiri tak sangka... Tak lah lawa mana, tapi leeza puas hati dengan wallpaper belang-belang tu.. macam header leeza tak? haaaaa.... 
Cara mudah nak buat belang-belang tu guna jer tape yang warna putih tu... jadilah nnt.

      TITIK SANTAI :    
Dalam perjalanan menjadi seorang pendidik, begitu banyak yang leeza kutip. Moga segalanya dapat menjadi bekalan yang terbaik untuk leeza hadapi dugaan pada masa akan datang.

      BISIK HATI: 
Terus lakar apa yang  kamu mahu, kerana tiada siapa akan menghalang. Yang menanggung adalah kamu, bukan dia.


28 comments:

  1. cantik.....walaupun tak beberapa kemas...tapi usaha leeza bersama anak murid amat membantu.....

    persamaan header ngan leeza..... cantik aper .....

    ReplyDelete
  2. owh..lukisan kat dinding tu namanya mural ye??

    ReplyDelete
  3. hehhee..
    biasanya kita kalau buat mural tembak lcd je :D

    ReplyDelete
  4. Pergh...tension buat mural ni..ni tugas wajib guru praktikum...

    ReplyDelete
  5. tak mempunyai kemahiran kununnn.. hehe.. cantik tuu

    ReplyDelete
  6. nantikan, asal tengok je dindingtu kamu akan teringat ingatkan blog header kamu.

    wah.. abadikan design blog nampak.

    ReplyDelete
  7. Lawa lah sebijik mcm latar header...:)

    Napa tak tulis santai leeza kat bawah tu :P

    ReplyDelete
  8. wah... menarik juga mural tu... cayalah... :D

    ReplyDelete
  9. cantikla mural

    nk jugak shre mural iffah ngn membe wat

    ReplyDelete
  10. eyza penah gak disuruh buat mural nie tapi ada design siap2 la hihi...

    ReplyDelete
  11. Wah kreatif menghasilkan mural pada dinding.

    Ada yang buat duit dengan menghasilkan mural ini pada dinding rumah.

    ReplyDelete
  12. bru perasan sama design mcm header..hehe

    ReplyDelete
  13. bgus teknik tu, dlu pena buat, tapi buruks, haha

    ReplyDelete
  14. cantik la tu walaupon 1st time..bakat dah ade tu leeza..kalau polish sikit lagi gempak la..

    ReplyDelete
  15. lawa2..pandai cikgu buat..hhehehe

    ReplyDelete
  16. terbaik..untung anak murid dapat cikgu rajin kat sini...

    ReplyDelete
  17. haha
    comel2
    okay la tu
    kalau saya lagi lah tak tahu camner nak buat mural

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
    Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
    Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
    Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
    Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  19. ara ingatkan mural tu apa.. ini rupa nye.. hikhik

    ReplyDelete
  20. ingatkan mural tu ape la tadi.. btw, cantik lukisan tu:)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.