Wednesday, August 1, 2012

Jadual "Padat" Sangat Dengan?

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...


Hari Isnin, Selasa dan Rabu... hari leeza penuh dengan drama korea. Siapa pernah dengar drama korea yang bertajuk MY PRECIOUS YOU / "Precious Sons and Daughters" /  "My Precious Child" ... Sekarang drama tu ada ditayangkan di KBS.. hujung minggu jew ada... Drama yang disiarkan pada 2008-2009..

Sekarang ni, leeza sangatlah "SIBUK" dengan menonton drama ni...

ISNIN balik dari kuliah pukul 10 pagi terus layan korea sampai ke petang pukul 5. Episod yang leeza layannn EP 22 hingga EP 27... 

SELASA balik kuliah leeza  layan korea seharian... EP 28 hinggalah EP 39....

RABU dah layann sampai EP 45... 

Tesis dan assginment tah melayang ke mana? kesal juga membazir masa, tapi drama ni banyak unsur yang boleh kita pelajari. I like this type of drama.

Kelihatan seperti leeza ketagih dan demam drama ini. Atas sebab apa... u all akan tahu nanti bila leeza review drama ni.

Ada orang kata leeza gila.. layannn drama yang panjang...
Ada orang pula kata, "sorrylah... drama korea panjang-panjang ni tak layann...."
Ada orang kata... "TAK MINAT KOREA.."

Tak per, sebenarnya kita menonton bukan sebab apa, selagi sesebuah drama, teater, filem itu mempunyai nilai dan mesej yang tersendiri pasti anda akan suka tanpa  dapat menyatakan alasan yang kukuh kepada orang sekeliling anda. 

Leeza suka belajar sesuatu daripada situasi, kisah dan contoh yang leeza lihat. Setiap manusia mempunyai cara pembelajaran mereka tersendiri. Hidup ini, kita bukan sahaja perlu mempunyai ilmu, tapi keperibadian yang baik juga. Kita bukan sahaja memerlukan guru ilmu, juga "guru keperibadian."

     TITIK SANTAI :  
Jadilah insan yang tabah! dan berani menghadapi kenyataan di hadapan anda.


17 comments:

  1. hantu korea juga rupanya..hahaha..

    eca xdela addict sgt.tpi klu da suka...sanggup xtdur tgk korea je...

    tpi lagi suka taiwan nye ceta.hahaha

    ReplyDelete
  2. drama korea best tapi panjang tu lah masalahnya.satu episod dah panjang.pastu ada banyak episod lak tu.aiyooo..tegar betul cik leeza ni.

    ReplyDelete
  3. drama korea best tapi panjang tu lah masalahnya.satu episod dah panjang.pastu ada banyak episod lak tu.aiyooo..tegar betul cik leeza ni.

    ReplyDelete
  4. rsa cam tak cukup masa, tersangat2 pening nk manage masa ni dgn betul.. kerja kat ofis pun dh menuntut beban yg teramat.. tp, blh paham camne perasaan org yg minat drama bersiri ni sbb sy pun peminat drama bersiri gk (hawaii 5-0) ;)

    ReplyDelete
  5. Jangan layan karenah mereka...
    lalu yang layan cerita sinetron Indo ...Putri Yang Ditukar..sampai episod 656...macam mak aku..apa lak..heheheheh

    ReplyDelete
  6. bile da ketagih, xingt ape da.. =)

    ReplyDelete
  7. saya tak minat sangat drama korea. tapi my sister memang hantu.

    ReplyDelete
  8. aKAK SUKA DRAMA KOREA.. Sebab akak bajet akak heroin.. hahaha

    tentang pertanyaan leeza pasal komen ada reply tu,

    amek setting, than amek post and comment, pastu dekat ruangan comment location pilih embedded.
    selamat maju jaya

    ReplyDelete
  9. anak dara KA cukup berhantu ngan citer2 korea ni !

    ReplyDelete
  10. aiyo kalau panjang xde mse nk abiskan

    kekangan masa n internet

    lg2 asgnmnt blambak

    tesis xsentuh

    ReplyDelete
  11. wah..boleh tahan gak minat leeza terhadap drama korea nie..hehehe..nak ikut drama panjang2 nie memang memerlukan kesabaran..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. aduh.... korea siang dan malam, sana dan sini...... kalau remy nak layan cam leeza nie..... mau tak terkejar......

    ReplyDelete
  13. perghh hahaah.. sy pun sama gak.. skrg ni crita ghostt.. channel 393..

    ReplyDelete
  14. bila layan cerita korea mmg boleh tak sedar masa yang berlalu..
    kite same la .. peminat korea..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.