Wednesday, August 22, 2012

Ketahui Suara Hati Si Jejaka

Dipetik daripada Majalah REMAJA keluaran 1 Jun...


SUARA HATI SI JEJAKA

  • Sedar atau tidak, si jejaka amat peka akan persekitaran mereka. Mereka juga seorang yang begitu sensetif dan prihatin. Walaupun mereka tidak mempamerkannya secara zahir, tetapi sifat beginilah yang ada dalam diri mereka. Oleh sebab itu, mereka layak menjadi seorang pemimpin.
  • Walaupun terkenal dgn sikap cool, actually mereka ni resah berhadapan dgn perempuan yg mereka suka.
  • Ramai lelaki tidak mempamerkan sikap cemburu mrk, tetapi hakikat mereka mudah cemburu bila kekasihnya sering menyebut nama lelaki di hadapannya.
  • Adalah memalukan bg seorang lelaki jika tidak dapat membantu perempuan. Ramai lelaki lemah dgn air mata wanita terutama air mata wanita yang mereka kasihi.
  • Lelaki juga sedih kalau hubungan percintaan mereka putus di tengah jalan. Ikutkan hati mereka nak nangis juga spt perempuan tapi control macho.
  • Lelaki akan cuba menunjukkan sifat KELAKIANNYA di hadapan wanita yang diminatinya.
  • Lelaki tidak dapat belajar tentang perempuan di perpustakaan. Jadi, wanita perlu memberi masa dan ruang kepada mereka mengenali anda.
  • Terdapat lelaki yang begitu setia pada kekasihnya. Walaupun ramai perempuan di sekelilingnya, tapi kamu tetap nombor 1 di hatinya.
  • Apabila lelaki bercakap direct to the point, maksudnya dia mengharapkan perempuan memahaminya dan take it serius. Jadi lelaki yg cakap berputar-belit ini kebarangkalian penipu. (60%)
  • Jika seseorang lelaki meminati perempuan, tidak semestinya perempuan itu cantik, sopan-santun, lemah-lembut. Malahan lelaki suka wanita yang mempunyai persamaan dengan dirinya.

    7 comments:

    1. fully dan totally bersetuju dengan entri ni.hahaha

      ReplyDelete
    2. betul, paras rupa bukan ukuran..

      ReplyDelete
    3. Aku pun totally setuju dengan entri kat atas ni...hehehhe

      ReplyDelete
    4. Betul belaka :P no. 3 tu selalu tkena..tpaksa pujuk hati sendiri..tak siapa yg tahu..

      ReplyDelete
    5. lelaki pun punya hati dan perasaan... disebalik kekekerasan egonya... masih ada kelembutan yg tersembunyi.....

      ReplyDelete
    6. bnyaknya lki yg stuju.. erm, bleh jdi rjukan ni.. hehe

      ReplyDelete
    7. We stumbled over here by a different website and thought I may as well check things out.
      I like what I see so now i'm following you.
      Look forward to exploring your web page again.

      My website: lasertest

      ReplyDelete

    Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
    Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.