Tuesday, August 28, 2012

LAWAK : Tetamu Senja itu Apa?

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Leeza nak guling-guling dibuatnya... Satu petang tu, leeza dengar deklamasi sajak TETAMU SENJA.. then, leeza update status kat FB..... 

 
Boleh pula kawan leeza ni jawab, NYAMUK AEDES... aiyaaa.... dan kebetulan, leeza post status ni pun around 6.30 petang..... 

Kesimpulannya, apa yang tertulis jangan dinilai dengan makna tersurat semata-mata ya, fikirkan juga makna tersirat. Dalam konsep kat atas ni, leeza rasa kawan leeza tu just gurau-gurau kot. herk herk....

OK.. Tetamu senja ni tajuk sajak ya... haaaaaa

     TITIK SANTAI :   
Leeza tak pernah terbayangkan 2 perkataan, tajuk sajak, boleh dijadikan satu bahan lawak. hihok

22 comments:

  1. hahaha... kalau nak tau saya pun pelajar sastera gak. tapi memang tak tau ttg tetamu senja tu. kikikik..

    tak tau ke atau dah lupa. ntah lah liza oi. sabor je la.

    ReplyDelete
  2. sy pon tatau ade sajak nama tu

    kalo saya baca mungkin tu jugak sy pikir hehe

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum.

    Leeza! Selamat Hari Raya! Minta maaf kalau lana ada buat silap n terlanjur kata kat sini. Ok, dah, hehehe.

    Leeza sihat? macamana raya?ok? :)

    #Tetamu senja=nyamuk aedes? hehehe, kira ok gak tu..lana plak melayang fikir, tetamu senja tu..jin2..keh3. Kan nak maghrib,time tu la kerabat diorg kuar kan. Huhuhu..tajuk sajak rupanya.. (-_-)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wbth....

    nice info.........

    ReplyDelete
  5. HAHA, SUNGUH MMG nyamuk tetamu senja. -__-

    ReplyDelete
  6. mcm2! betul jugak tu, nyamuk pown byk juga dtg bila senja hehehe

    ReplyDelete
  7. tetamu senja?nyamuk la kot...haha

    ReplyDelete
  8. ahhahaaa..pikiran orang pasti tak sama kan :)

    ReplyDelete
  9. Ha ha Kesian kawan tu. Maybe dia tak tau kot tntang sajak tu...

    ReplyDelete
  10. Kalau saya pun boleh kantoi. :-)

    ReplyDelete
  11. Mula-mula sebelum klik kat entri..kepala aku dah pikirkan hantu...hehehheeh.
    Yalah hantu keluar waktu senja...
    Peh!!! aku ni kategori bm hancus gak...hahahahahha

    Jemputan rasmi buat anda…
    Promosi sikit……hehehe
    Dijemput sertai segmen saya ini:
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  12. tersenyum juga membacanya.. kalau fikir2 betul la apa yg dikatakan tu.. nyamuk aedes.. hehe, tetamu senja.. ada makna tersirat, yeah betul tu

    ReplyDelete
  13. kte penah deklamasikan sajak tu,
    ASS punye, hehe memang menginsafkan =.='

    Saya Tak Sempurna - ahsfantasy24

    ReplyDelete
  14. hahaha...ade perasan status tu..sebenarnya kalau liza tak bgtau lan pun igtkan nyamuk gak..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. Bahasa kiasan tu.... memula pun kalau baca.... remy pun anggap nyamuk jugak..... maklum lah...time2 senja dia rajin bertandang...

    ReplyDelete
  16. hahaha.. peminat sastera je tau ni.. hehe

    ReplyDelete
  17. hehehe... kat sini xde nyamuk :)

    ReplyDelete
  18. Bgurau je tu, kan ada simbol ";-P" tu..biasalah tu hehe..kalau tak tau maksud 2 ayat tu, boleh jadi apa sj kan?

    ReplyDelete
  19. haha.. ara bukan cikgu bm so xtaw sal sajak tu.. HAHA

    ReplyDelete
  20. haha.. ara bukan cikgu bm so xtaw sal sajak tu.. HAHA

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.