Sunday, September 30, 2012

BAIT: Latar yang simple

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Jumaat lepas, leeza terjah panggung lagi. Puas hati.. Meraikan habisnya pembentangan penyelidikan tindakan. Makan-makan bersama-sama orang tersayang dan menonton wayang serta shopping... Thumb up...

Oklah, leeza nak review cerita BAIT ni. Haaaaa.... 


       Movie ni barisan pelakonnya ok ok sahaja.... Pelakon memainkan peranan yang baik lah pada pandangan leeza. 

     Kedua, leeza agak borink dengan latar tempat ini. Konflik yang terkurung di pasar raya dengan 2 ekor jerung yang menggerunkan. Seriusly, leeza terkejut beberapa kali juga lah... Siap orang depan leeza (lelaki ) terjerit "Gilaaaa arrr".... leeza gelak dengar... memang tetiba jer jerung tu kuar....

        Movie ni menggambarkan setiap orang itu mempunyai sejarah hidup mereka tersendiri. Dalam erti kata lain, setiap insan pasti ada kisah duka mereka sendiri. Bila mereka terkurung di situ, semuanya bersatu dan lupakan kedukaan sejarah hidup utk terus hidup. Inilah nilai yang leeza dapat daripada movie ni.

        Oklah ya... itu sahaja... 

RATING :  
  1. LATAR : 2.8 / 5
  2. PELAKON : 3 / 5
  3. AKSI : 3 / 5
  4. NILAI : 3 / 5
  5. KESELURUHAN : 2.8 / 5

       TITIK SANTAI :    
Lepas ni nak tengok filem DREDD (yaaa ker ejaannya tu)..... hooooo 
2. Lalui kehidupan ini dengan penuh keceriaan... Sayangi insan yang menyayangi anda...

17 comments:

  1. saspen jugak kan.... tersentap2 dlm cinema tu...tapi cgi dia terukkan.....nampak tak real....

    ReplyDelete
  2. berbaloi tengok ke tak leeza..macam kureng je rating ko bagi tu..haha..

    ReplyDelete
  3. mcm dah pernah ada jer jalan citer cam nie. terkurung bersama dngan jerung. nampak rating cam xbest jer..

    ReplyDelete
  4. jarang sgt2 tenguk muvie ni. lagi2 ada scene suspen camtu =) hehe

    ReplyDelete
  5. latar je la yang mencacatkan cerita ni ye? dari segi aksi best tak?

    ReplyDelete
  6. ngeri jugak aksi2 dalam cita ni... badan tggal sekerat kena baham..

    ReplyDelete
  7. Lum tengok lagi filem ni, planing nak g tengok petang ni hehe...thanks review

    ReplyDelete
  8. Dah lama x tgk wayang.. DREDD tu best tu rasanya.. Action film..

    ReplyDelete
  9. Rajinnya Leeza wat review filem....M ni dah lama tak jenguk panggung wayang tu...

    ReplyDelete
  10. Rendahnya rating...hihihi.
    Tapi memang banyak aksi yg terkejut...

    ReplyDelete
  11. Hari tu tengok cerita Dredd. Tapi rasa terkilan sebab Judge Dredd punya movie yang dulu lagi best. Cerita hanya berkisar dalam satu blok bangunan je. :(

    ReplyDelete
  12. mesti suspen movie niekan....dah lama tak tengok wayang...tengok wayang kat rumah jer....

    ReplyDelete
  13. LAME DA X G PANGGUNG .. UWAAA .. SOB SOB

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.