Friday, September 14, 2012

Buat bakar-bakar di rumah

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Bestnya kalau dapat buat bakar-bakar di rumah kan... Haaaa dulu leeza selalu makan kedai jer... Buffet satu kepada RM25 ke atas.. ada juga harga RM19.90 satu kepala kat area Gombak.. Tapi kali ni leeza nak buat sendiri di rumah.. Masyukkkk.... relax depan TV sambil bakar-bakar kan...

Senang jer nak buatnya... perap jer bahan-bahan yang u all nak bakar... setle lah kan.. Menu leeza masa ni, pastinya ada UDANG... wajib juga ada KAMBING... daging dan ayam.. haaaaaaaa......

Mak aii nak pecah perut tau .... hihok..... Puas hati rasanya buat sendiri semua ni.. Perap dengan sos black paper memang thumb up arrr.... (my bro sediakan semua bahan ni)... leeza tolong tengok dan potong-potong jer.. Kemas pun leeza tau.. he he he ...

Jommm roll gambar kami.... tadaaaaaa~

 Ni baru susun-susun, belum mula bakar.. haaaaaaaa

Oklah mula dah.. juga diuruskan oleh my bro lah... chef di rumah..

Kesimpulannya.... habis semua, tak ada yang tinggal melainkan tempat masak.

         TITIK SANTAI :   
Pada sesiapa yang berminat makan ala-ala gini, boleh try di rumah.. tak banyak pun budget digunakan. tmpat masak tu RM10.90 (yang hitam tu, mcm tmpat masak burger tu)...
Oklah, selamat mencuba... sedap nyer.. macam nak buat lagi lahhh


 

14 comments:

  1. wow..ko layan layan lamb grill ke leeza..terbaik la..jarang org pompuan makan kambing ni..haha..

    #yg rm10.90 tu pan ke?murahnya..beli kat mana..

    ReplyDelete
  2. baufs ni.... i like ur D.I.Y ideas!!! thumbs up!

    ReplyDelete
  3. best jugak ala-ala steambot kat umah..hehehehe kalau wat kat asrama..berasap bilik

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Leeza..kat mana boleh beli tmpt masak itam rm10.90 tu?

    ReplyDelete
  5. wah best nyer bakar2...... yummy2... tapi kalau kat tgh2 tu ada steamboat... pergh!!!! i miss u lah leeza....he3

    ReplyDelete
  6. KA mmng selalu sngat buat, tapi kat luar rumah lah hehehe

    ReplyDelete
  7. memang nak beli gas stove yang kecik. sebab nak outing kat luar. for small gathering mcm ni memang sesuai la kan.

    Kita bako.. kita bako...

    ReplyDelete
  8. http://blogzorroxx.blogspot.com/
    mohon mencelah ea,follow blog ni..
    btw nice blog! thumbs up

    ReplyDelete
  9. nk rajinkn diri wat tu je

    kalo rjin kompem best je mkn

    ReplyDelete
  10. M mmg tak tahan skit kalau tengok sos black pepper ni...kena kak ngan daging bakaq..puhhhh sedap woooo..

    ReplyDelete
  11. rajinye blogger ni. btw nampak sedap. dah mule lapar ni.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.