Monday, September 10, 2012

Open House dan Masalahnya

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Tahun ini mencatatkan lagi kenangan buat leeza dan kawan-kawan. Tahun lepas beraya ke rumah pensyarah. Leeza dan kawan-kawan berjaya menjadi running man / running girl... Tahun lepas dari Port Dickson ke Puchong dan berakhir di Sri Kembangan.

Tahun ni hanya 1 rumah diterjah dari PJ ke Shah Alam.. Namun perjalanannya ibarat ke Port Dickson... Stress tahap maxima melihat keadaan jalan raya yang sangat sesak.... Dari jam 3 petang keluar rumah, pick up kawan di PJ. Jam 4 baru bertolak ke Shah Alam dan Jam 6.20 petang bergerak balik.  Jam 7.40 malam baru leeza sampai rumah dan terus ke Wedding kawan yang bermula jam 8.20 malam <SINI>.  Ni kategori cepat lah, sebab leeza drive mmg macam org gila... haaaaaaaa

Jomm roll gambar proses mengenyangkan perut. Detik ini perut ini sangatlah laparrrr......

  Tengok mamat baju hijau... waaa hooo liao nyer makan der...!!!

My dear geng.. sesugguhnya, leeza sangat faham nyanyian kegembiraan perut kalian tatkala segalanya diisi penuh dan sendat... haaaaaaaaaaaaaaa

Next time kalau ada open house musim raya ni, kita perlu bijak mengatur perjalanan dan rancang masa dengan baik. Jangan jadi macam leeza yang berkejar ke sana ke mari. dan hampir cium bontot kereta orang beberapa kali derrrr...... Keadaan jalan raya yang senak kan hati dan kepala.

 

      TITIK SANTAI :  
Oklah, next week ada open house lagi ker nak dipergi erk???
ermmmmmmm

24 comments:

  1. pemalu rupanya baju hijau tu erk?? hahaha

    ReplyDelete
  2. mau tak sesak, sana sini org sibuk pi open house...... tu yg buat bertambah lapar tu.....he3

    ReplyDelete
  3. Minggu depan dah habis Syawal dah kan? :)

    ReplyDelete
  4. Betul tu.. Mesti plan btol2.. Nnt buat penat je.. Raya ni mmg Musim jem

    ReplyDelete
  5. hohoho... memang sendat perut ni. nak nak pulak satu hari 3-4 open house kena terjah...

    ReplyDelete
  6. Wah..banyak jemputan hari raya..

    ReplyDelete
  7. berhati hati di jalan raya ok :)
    ingatlah orang yg tersayang :)

    ReplyDelete
  8. ika xsempat nk join open house pon raya tahun nie :(

    ReplyDelete
  9. betui tu Pok Nik nasihatkan rancang perjalanan anda... kalau tak rancang tak ada la perjalanan tu kan.. :)

    ReplyDelete
  10. wah packed nye schedule!
    tak penat & mengah ke..
    bagus betul..

    ReplyDelete
  11. makin menjadi2 kan kesesakan lalu lintas sekarang

    ReplyDelete
  12. open house kat tempat akak masih lagi rancak...

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum leeza.

    Hurmm..citer skit pengalamn kita last week..gi braya, drove dari stpk ke ampang..patut paling lambt pun 20mints ja..tpi stuck dlm jem,jadi 1jam 30minit!

    Huhuu,fengsan..dah le keta manual (-_-)

    Zaman banyak manusia,bnyk keta ni leeza..rancang2 pun..tak menjadi juga..huhuhu

    ReplyDelete
  14. tapi minggu lepas dan minggu sebelumnya memang tahap kesesakan kat KL nie melampau-lampau..kadang-kadang nak keluar rumah pun malas..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. tu dia lamanya masa diambil...bertambah stress tgk jln jem bila perut pun bernyanyi kelaparan hihi..

    ReplyDelete
  16. Minta sapa2 nak buat open hause pasne wat waktu malam atau pas abis sekolah. kurangkan buat dihujung minggu. penat woo menempuh kesesakkan.

    ReplyDelete
  17. berselera yg baju hijau tu makan,hehe...

    ReplyDelete
  18. Uishk bahaya tu Leeza drive sampai nak cium bontot keta org tu... Hati2 tau masa drive.. Proses mengenyangkan perut ni mmg best tu..

    ReplyDelete
  19. xkisah byk ke skit open house..yg penting kene hati2 memandu.. :)

    ReplyDelete
  20. tak lama lagi syawal bakal berakhir.open house pun xde dah lpas ni...

    #happy blogging

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.