Sunday, September 16, 2012

Resident Evil, Retribution: Kecewa Dibuatnya

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...

Menjelang penghujung sambutan hari lahir leeza, sempat juga leeza terjah panggung sebagai penutup hari. Haaaa... macamlah rasmi sangat kan... Apa-apapun, terima kasih kepada yang sudi meraikan dan meluangkan masa bersama-sama leeza. 


Oklah, entri kali ni nak review movie Resident Evil: Retribution .... Leeza memang minatlah cerita ni, tapi respon yang boleh leeza bagi kali ni. Mendukacitakan leeza. 

  1. Aspek yang mendukacitakan itu, bukanlah dari aspek grafik atau aksinya... Tapi JALAN CERITANYA.. Pada mereka yang dah tengok, apa pendapat u all tentang JALAN CERITA Resident Evil pada kali ini.... Suka? Duka?  
  2. Bagi leeza, jalan cerita tidak cukup "kaw" lah... Leeza menanti juga Alice tu keluar dari tempat "Umbrella" itu dan beraksi pada dunia realiti... Malangnya hampa...
  3. Kalau aksi, grafik dan khusunya aksi Alice.. Memanglah leeza suka sangat! 

Nak cakap banyak pun tak dapatlah, sebab agak kecewa dengan cerita ini. So tak nak kritik banyak sangat.. Leeza bagi 2.8 bintang... 
  •  Jalan cerita ------ 2.5 / 5 Bintang
  • AKSI ------- 3 / 5Bintang
  • PELAKON  ------ 3 / 5 Bintang
  • Latar ------ 2.8 / 5 Bintang 
JUMLAH : 11.3 / 20

       TITIK SANTAI :   
Minat Alice dalam cerita ini. Aksi yang mantap dan seorang wanita yang kuat... haaaaaaa


11 comments:

  1. M tak tengok lagi..jd tak tau nak komen camna.l

    ReplyDelete
  2. laaah yeke, ibaru nak tgkk.esok nk try tgk lah cemne ppeginye cerita ni

    ReplyDelete
  3. pun xtgk lg.. xberkesempatan nk terjah panggung =)

    ReplyDelete
  4. lum sempat tengok lagi~ tq ngan review ni

    ReplyDelete
  5. xpenah tgk y sblum2 ni

    dan ia memang menduka citakan

    sbb tu mls review

    ReplyDelete
  6. klu cmne ulasan,mmg xnak tgk la.hehehe.

    ReplyDelete
  7. Siapa yg tak tgok filem sebelumnya mmg akan keliru tgok crita ni..btw, cerita kali ni mmg mengecewakan..

    ReplyDelete
  8. Kecewa? why? overrated kerr? tapi seriously, RE yang paling best adalah the first 3 movies. Lepas tu, dah kurengg dah. Seriously nak tengok sangat Retribution nie sebab ada Ada Wong dan Leon. Reminds me of game RE:4 that I used to play dulu. Huhu~

    ReplyDelete
  9. remy dah tgk semalam.....
    tapi tak review lagi... agak menghampakan... sebab kekadang blur jln cerita.....cuma yg best aksi2 dlm muvie tu jer....

    ReplyDelete
  10. x best ke? baru planning nak tgk.

    ReplyDelete
  11. Tak berapa best ke?

    Mesti kena tengok ni...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.