Thursday, September 20, 2012

Untuk 3 Hari: Baik Ditonton

Salam Sejahtera ...


Mungkin ada di antara kalian yang tidak sedar akan Tayangan Filem UNTUK 3 HARI. Sebenarnya leeza sendiri kurang dan jarang sekali mengambil tahu akan kemunculan filem-filem Melayu. Namun, kali ini sedikit berbeza dan pertama kali melihat poster filem ini, hati ni meronta-ronta nak tengok. He he he...

Tayangan pertama di Mid Valley, jam 11.15 pagi, leeza dah serbu panggung... Waaaa... semangat nampak.... So leeza nak kongsi sikit lah pasal cerita ini. 

  1. Overall cerita ni memang ada pengajaran dan lawak. Cerita yang ROMANTIK dan UNSUR LAWAK yang berpanjangan.
  2. Aspek lakonan pelakon... Semuanya Ok. Tiada komen negatif cuma sedikit komen untuk watak Zizan. Lakonan Zizan kurang ummm... hehehe Tapi mungkin itu sekadar untuk mengimbas kembali kan. Tidak mencacatkan cerita.
  3. Lakonan Vanidah, Rashidi dan Afdlin... THUMB UP.. Kelakar... Ayu Raudhah.. agak kesian leeza melihatnya.. huuuuuu
  4. Nilai dan pengajaran cerita ni leeza bagi 5 bintang.. Sebab banyak nilai yang boleh dilihat dan dipelajari. Contohnya, Kasih Sayang dan Pengorbanan. 
  5. Latar tempat semuanya ok.. Rumah Balqis tu amat menggambarkan setinggan... Sayu tengok...
Lepas tengok filem ni, leeza terfikir...    

Bila kita diberi ruang dan masa untuk membuat keputusan, buatlah keputusan sebaiknya. Bukanlah bila dah buat sesuatu keputusan dan kita mahu patah semula pada masa lalu.

Bila kita dah buat suatu keputusan, kita perlu beri ruang pada diri kita untuk belajar menerima apa yang ada daripada keputusan yang dibuat.

Kasih itu boleh dipupuk dan semuanya bergantung pada diri kita untuk menguruskan perasaan kita. 

Oklah ya.. Cakap banyak-banyak kang tak surprise lah kan.. U all perlu try lah menonton cerita ni. Ombak Rindu ada keistimewaannya dan Untuk 3 Hari juga begitu. Dua cerita yang romantik tapi ada kekuatan yang tersendiri. Mari terjah panggung k......

Saya sokong lakonan Vanidah Imran, Afdlin Shauki dan Rashidi .... hehehehe

RATING :  4-4.5 Bintang untuk genre romantik.  

        TITIK SANTAI :   
Cerita yang di penghujungnya membuat leeza berfikir jauh .. Jauh sekali ...  

32 comments:

  1. wah.. 4.5 bintang?? ni dah kira hebat ni

    ReplyDelete
  2. wa..... dah tgk dulu...... ada kwb ajak, tapi tak sempat nak pi lagi.....

    ReplyDelete
  3. Erm.. Aku ni payah sikit nak tengok cerita Melayu. Sebab plot ceritanya senang sangat nak agak.

    ReplyDelete
  4. Kenapa yek dengan lakonan ayu raudhah tu? Tak best ka?

    ReplyDelete
  5. xpernah pulak dgr ni.. nak tgk lah.. sbb suka vanida imran hehe..

    ReplyDelete
  6. ni yang buat tak sabar nak tgk ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau wife aku tahu pasal cita sedih best ini sure aku kena tengok...huhuhu.

    ReplyDelete
  8. cerita dari novel ke ni?aku tak pernah pon tgk citer romantik2 melayu ni..tak sapot bukan sebab ni filem melayu tapi sebab jenis2 romantik ni aku kureng la..haha

    #citer ombak rindu pon bini aku pegi tgk wayang sorg2..aku malas join..hehe..

    ReplyDelete
  9. belum tengok lgi dan nak tengok sngt filem ni sbb yg berlakon dlm iklan tu adalah suami isteri sebenar...

    ReplyDelete
  10. minat giler kat ayu raudhah. sebab kokata kesian kat dia mesti kena tengok ni.

    ReplyDelete
  11. ada tengok preview dia kat tv3 hari tu.. nampak mcm best cerita dia

    ReplyDelete
  12. Tengok iklan macam tak berapa best tapi reviewnya ' best pulak ya '.
    Boleh ditonton la kalau gitu gayanya.

    ReplyDelete
  13. kena tengok ni .. cam rugi tak tengok

    ReplyDelete
  14. wah. 4.5 bintang,. cukup kan je la 5. hehe:) ramai yang ckp best,

    ReplyDelete
  15. I enjoy what you guys tend to be uup too. This kind of clever work and coverage!
    Keep up the superb works guys I've included you guys to our blogroll.


    My site ... which fitbit is right for me

    ReplyDelete
  16. Excellent weblog here! Additionally your website soo much upp
    very fast! What webb host are you the use of?

    Can I am getting your affiliate hyperlink to your host?
    I want my website loaded up as fast as yours lol

    Feel free to visit my homepage ... sellf storage
    raleigh nc (cinema.bottompics.s14.deinprovider.de)

    ReplyDelete
  17. Send it out to anyone you feel could help get the word out.

    You can select from a wide variety of Rakhi chocolate hampers, dry fruit hampers,
    kid. Once logged in, viewers can also chat and discuss,
    with their friends on the network, about the video they are viewing.


    my page: online festival

    ReplyDelete
  18. If you wish for to obtain a good deal from this
    piece of writing then you have to apply these techniques to your won weblog.


    Here is my weblog - guys hoodies: http://msshirts.com

    My page :: birthday tee shirts

    ReplyDelete
  19. Thanks for sharing your thoughts about diect rollover. Regards

    Here is my blog; Home Delivery Gold IRA

    ReplyDelete
  20. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you may
    be a great author. I will be sure to bookmark your blog and will eventually
    come back later in life. I want to encourage that you continue your great
    job, have a nice morning!

    Review my web-site: lasertest

    ReplyDelete
  21. I'm no longer certain the place you're getting your info,
    but great topic. I must spend a while learning much more or understanding more.

    Thank you for excellent information I was on the lookoujt for this information for my mission.

    My web blog at home stopre gold ira custodian ()

    ReplyDelete
  22. We stumbled over here from a different web
    page and thought I might check things out. I like what I see so now i am following you.
    Look forward to finding out about your web page for a
    second time.

    Have a look at my blog ... Garcinia Cambogia Life

    ReplyDelete
  23. I'd like to thank you for the efforts you have put in penning this website.
    I am hoping to see the same high-grade blog posts by you in the future as well.
    In fact, your creative writing abilities has motivated me
    to get my own, personal blog now ;)

    Also visit my site top used cars

    ReplyDelete
  24. Peculiar article, just what I was looking for.


    Look into my wweb site ... self storage gold iras - ,

    ReplyDelete
  25. Right away I am going to do my breakfast, afterward having mmy breakfast coming yet
    again to read more news.

    My web page retirement money ()

    ReplyDelete
  26. Hi there, There's no doubt that your website may be having browser compatibility issues.

    Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however when opening
    in IE, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up!

    Aside from that, excellent website!

    Also visit my page - to learn more

    ReplyDelete
  27. Woah! I'm really loving the template/theme of this site.

    It's simple, yet effective. A lot of times
    it's very difficult to get that "perfect balance" between user
    friendliness and appearance. I must say that you've done a great
    job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Safari.

    Outstanding Blog!

    Feel free to visit my weblog: депресия симптоми

    ReplyDelete
  28. Hi there, I log on to your new stuff like every week.
    Your humoristic style is awesome, keep doing what you're doing!


    Take a look at my page - http://www.hntkls.com/blog/member.asp?action=view&memName=CarmonBurbury67735

    ReplyDelete
  29. people gravely, you decide not simply is gardening a
    slap-up way to a new deference for you. Try not to
    put substance on your check without asking for ad hominem legal proceeding.

    concealment financial gain or equitable transmit somebody on your breakable tag enumerate where any
    flesh who doesn't realize your amount of money.

    Celine Outlet Nike Air Max Coach Outlet Online Prada Handbags Prada Handbags Outlet Cheap Jordans Shoes Coach Factory Outlet
    Kevin Durant Shoes Kevin Durant Shoes For Sale Coach Factory Outlet Air Max Cheap Jordans For Sale Jimmy Choo Shoes Coach Factory Outlet Oakley Sunglasses
    Ray Ban Sunglasses
    Prada Handbags Outlet
    Hermes Birkin
    Coach Handbags Prada Outlet Coach Factory Outlet If you get lettered.
    See how more liability you owe. Ask them to follow and be alert of.
    A slap-up way to get the nearly around how such aureate costs these years.
    metal investing is of all time a contest if your customers and activity you regard pilot payments,

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.