Friday, October 5, 2012

Motivasikan Diri Anda: Dunia Ini Berputar

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...


Seorang rakan pernah berkata pada leeza. Setiap orang pasti mempunyai sifat "kepura-puraan". Malahan, diri kita sendiri juga begitu. Leeza fikir ada benarnya. Hidup ini sememangnya perlu berpura-pura. Tapi bukanlah berpura-pura baik dan mahu menjatuhkan orang.

   Andai kita menjadi seorang insan yang meluahkan segalanya secara tulus. Nescaya, besar kemungkinan kita akan kehilangan semua di sekeliling kita. Sebab bukan semua orang boleh menerima apa yang mahu kita lontarkan. Apa kita cakap menjadikan seperti kita ni seorang PENDENGKI ...

   Bagi mereka yang menghadapi masalah dengan orang sekeliling. Hanya satu boleh bangkitkan u all... Bukan air mata, bukan dengan menyepi dan berlari mengejar mimpi. Tapi dengan BERFIKIRAN POSITIF dan TERUS BERLAKU BAIK KEPADA MEREKA

   Andai mereka melukai hati u all, maka tersenyumlah kerana itulah ubat untuk hati anda. Leeza pernah melakukannya. Kamu ceriakan diri kamu dengan melakukan aktiviti yang kamu suka dan habiskan masa dengan orang yang boleh menggembirakan kamu buat masa itu. Walaupun orang itu pernah menjadi orang yang kamu tidak suka suatu ketika dulu. Tidak salah kamu spend time dgn dia, kamu akan tahu segalanya..

   Satu persoalan, dahulu kamu suka kawan dgn si A, kamu sayang dia.. Tapi kenapa sekarang dia menjadi orang yang melukakan kamu, membuang kamu dan sebagainya. Bila segalanya dalam pelukannya, apa yang ada pada kamu? Renungkanlah... Dunia ini berputar dan saat ini dia tidak perlukan kamu. Biarkanlah masa itu berlalu.. Kerna nanti kamu akan bangkit menghadapi realiti bahawa dunia ini memang PELIK.

   Sebab itu kita perlu hidup dengan barisan idea dan perisai minda untuk hadapi apa juga rintangan yang tidak pernah kita jangkakan. he he he he

    TITIK SANTAI :  
Mencoret segalanya dengan rujukan pengalaman 2007-2012.   

22 comments:

  1. ye betul.. orang yang tak hipokrit mmg tak reti nak berpura²..:)

    jom jenguk dress kat on9 shop saya...
    ~SALE!!~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  2. Semakin banyak benda yg diluar kawalan dan kebiasaan..dunia mmg dah pelik

    ReplyDelete
  3. setuju. kekadang ada perkara yang kita tak boleh telus sangat atau dengan erti kata lain berterus terang.

    kalau berdiam tu boleh menyelamatkan hubungan. saya rasa itu perlu & mesti dilakukan.

    kalau kita di pihak yang benar, allah akan membantu kita. cuma kita harus bersabar.

    ReplyDelete
  4. "Andai mereka melukai hati u all, maka tersenyumlah kerana itulah ubat untuk hati anda. "

    thanks. sedang mencuba wahai leeza:)

    ReplyDelete
  5. Salam kenal leeza, kadang2 kita terpaksa berpura pura dan berbohong demi untuk tidak melukai orang sekeliling.

    ReplyDelete
  6. setuju...hidup dgn perisai minda..

    ReplyDelete
  7. susah kalau hidup dlm kepura puraan..... tak senang hati.... biarlah kita jadi diri sendiri.... menerima segala kelemahan dan keburukan diri.....dan kita perbaiki....

    ReplyDelete
  8. pura2 ada dalam sebahagian diri saya..jeles? pasti...tapi tukar kata negatif tu kepada positif ^_^

    ReplyDelete
  9. lelaki yang baik ialah lelaki yang bertanggungjawab

    ReplyDelete
  10. lima tahun bukan skjap

    bende ni berpusing2

    sume penah rase

    kawan hilang kawan

    kawan makan kawan

    tp kawan terakhir dngn kita saat hujung sem nntila akan diingati

    ReplyDelete
  11. perkara paling menghimpit hati adalah bila kita berpura-pura gembira dihadapan org yg kita sayang, yg tlh berterus terang kepada kita dengan menyatakan dia menyayangi orang lain yg kita kenal... kepura-puraan ini lah yg paling pahit untuk di lakonkan :P

    ReplyDelete
  12. Setuju....terima kasih sudi berkongsi motivasi yg sgt berguna ni.

    ReplyDelete
  13. terima kasih dgn motvasi yg bagus mcm nih..

    marilah sesama kita join kontes amal ini : http://www.pakciklie.com/2012/10/contest-impian-mampu-abang-stalker.html

    ReplyDelete
  14. hmm nice post.. tba2 rasa sedih bila bc.. teringat dulu2..

    ReplyDelete
  15. Setuju...sangat....selalu gak hadapi situasi camni...malas la nak hipokrit bagai....

    ReplyDelete
  16. saya dh byk kali kne tikam belakang dnegan kwn baik sendri. tapi, teruskn senyum dan pikir positif :)

    ReplyDelete
  17. ikut org lain lagi pening hee ikut ajaran Allah kita akan ttp untuh

    ReplyDelete
  18. Terima kasi bkongsi pengalaman ..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.