Tuesday, October 2, 2012

Muzium Sabah, Siapalah Nak Pergi?

Salam Sejahtera ...


Rata-rata yang pergi bercuti, tidak berminat untuk melawat MUZIUM yang ada pada tempat yang dilawati itu. Tidak pada leeza, muzium merupakan tempat yang leeza suka pergi. Muzium kat KL ni pun dah beberapa kali pergi. Kalau ada pameran baharulah. Kalau yang lama tak lah den nak singgah. Haaaaaaaaa...... Ikut kan dating pun nak dekat muzium..Pergh klasik nyer!

Berbalik pada cerita muzium, siapa pernah pergi KK? Dan siapa pula yang singgah muzium di KK? Agak terkilan juga kerana masa begitu cemburu akan kami, dan kami tidak sempat melihat semua pameran yang ada di situ. Dengan bayaran RM2 dan jika ada STUDENT CARD masuk percuma!

Jom roLL sejenak gambar-gambar di Muzium Sabah (Kota Kinabalu).. bukan kundasang tau!

Gambar Luar Muzim Sabah
Gambar Muzium Sabah
Perhatikan Topi (bumbung) tempat rehat.
Leeza suka sangat tengok ni. Keunikan topi-topi ni pasti melambang masyarakat di sini dan pekerjaan mereka.

Gambar Selamat Tinggal Muzium Sabah
Di Airport Kota Kinabalu: Terminal 2.
Titik Santai :   
Haaaa.... u all ingat, jangan terlepas peluang singgah muzium k. RM2 sahaja.. ingat tu....
Muzium ni kalau diberi peluang nak pergi lagi. tak habis menuntut ilmu kat dalam tu.

28 comments:

  1. ada mbr sorg keja kat sini..hewhew...

    ReplyDelete
  2. siapa xsuka p muzium? angkat tangan... hana suka p muzium

    ReplyDelete
  3. best ke? jarang jumpa org yg suka muzium.

    akak pi muzium pun sebab nak anak belajar. kalau akak sesaja nak pergi idak le. ngeee

    ReplyDelete
  4. Pernah pergi lama dulu zaman tuk kaduk dan teringat lak kat tempias air terjun kat pintu masuk. ntah tulang ikan paus masih ada lol ke tah. lol.

    ReplyDelete
  5. berbaloi sangat masuk muzium rm2...bttr pg, atleast tahu jgk srba skit sej.=)

    http://myzelaries.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. M suka pi muzium...tapi nak buat camna kat Langkawi ni takdak muzium...

    ReplyDelete
  7. Gambar yang di luar Muzium sabah tu memang cantik. Dah 18 tahun tak pernah jejak kaki lagi di sana. Mesti cantiq kan ?

    ReplyDelete
  8. alamak tk pegi plak ari tu..ari tu pei rumah trblik dan pulau manukan je..

    ReplyDelete
  9. Errr.. kawe pegi byk kali. Cuma yg tak syok, tak leh ambik gambo dalam Muzium..

    ReplyDelete
  10. saya org semenanjung yg gilakan muzium. sure pergi. sure pergi:)

    ReplyDelete
  11. x p pun kt sni...travel agen xbagitau pun

    ReplyDelete
  12. tq share & tq juga for yr support sgt2 KA hargai saat2 mcm ni

    ReplyDelete
  13. Saya suka ke Muzium..kalau jalan2 pasti ke muzium negeri..sama ler kita..hehehe.
    Muzium Negeri sembilan..Muzium kat PD dah..macam2 ler..

    ReplyDelete
  14. Dah lama sangat x p muzium.

    ReplyDelete
  15. seronok yer dpt melancong ke negeri di bawah bayu..teringin jg nk ke sana..

    ReplyDelete
  16. Saya dah dua kali sampai KK ni, tapi tak pernah pulak pergi melawat muzium sabah ni. Hehe

    ReplyDelete
  17. ara suka g muzium.. tgk brg2 bsejarah.. suka2 :D

    ReplyDelete
  18. xnk masuk

    tapi kalo org ajak terpaksela g gak haha

    ReplyDelete
  19. penah juga pegi muzium sabah..mmg syok...jemput la datang Lahad Datu juga ;)

    ReplyDelete
  20. jangan kata muzium kat sabah..Sabah pun lan tak pernah sampai lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. Saya minat sejarah sejak bangku sekolah lagi. Banyak peristiwa yang berlaku berkait rapat dengan apa yang berlaku sekarang.

    ReplyDelete
  22. ntah mana satu kak leeza .

    xsampai lagi muzium sini.
    bila ntah nak g.

    akak leeza bwk lah kita
    hehe ;)

    ReplyDelete
  23. nice ler leeza.... walaupun muzium.... tgk tempat gazebo tu.... menarik sangat....
    unik...

    ReplyDelete
  24. Teringin nak pergi muzium Sabah tu.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.