Tuesday, October 16, 2012

Sungai Congkak: Aktiviti Berkelah Yang Santai

Salam Sejahtera ... 

Bila mamat macho yang membakar
Siapa sangka sudah 5 tahun setengah leeza dan rakan-rakan menimba ilmu di IPG KBM. Pelbagai dugaan, rintangan dan halangan yang kami tempuhi bersama. Semester akhir ini, kami padatkan masa dengan melakukan aktiviti bersama-sama. Mana mungkin tahun depan dapat dirasai seperti ini lagi. Betul tak geng.

   Leeza mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf di atas segala kekurangan dan keterlanjuran bahasa. U all memang awesome dan banyak menjadikan leeza lebih baik. Sebelum mengenali u all sehinggalah kini, u all memang terbaik dan insyaallah segala ilmu yang pernah dituntut bersama-sama akan leeza ingati. Moga kenangan lima tahun ini terpahat baik dan kemas di setiap ruang fikiran kita. 

   Kenangan tercipta lagi tahun ni, mandi manda di Sungai Congkak. Well, Mr Ferdy, leeza nak ucapkan terimassss banyak-banyak sebab aturkan 1 event yang awesome dan pastinya menjadikan kami semua di situ seperti seorang kanak-kanak ribena yang terlupa bahawa kita semua bakal menjadi seorang pendidik. Will miss this moment so much.

Oklah.. jommm roll gambar ...... 
Tengok sosej tu, teruk tol... errrr
Gambar yg keempat tu, pertandingan.
Kapal leeza yang kedua dari kiri. Pakai daun jer.. Menang juga tau nombor tiga.. Well... Kesian yang pakai buluh tu, tenggelam masa pertandingan. haaaaa.......

Pertandingan kapal guna kertas, leeza menang 1st. yeah... like arrrr.... herk herk....

Oklah u all... Moga segalanya baik-baik belaka. Ceriakan hari-harimu... Smile...



    TITIK SANTAI :   
Setiap detik yang berlalu andai dikenang kembali, rasa sangat rindu dan adakala kesal kerana tidak menghargai masa yang berlalu itu.


28 comments:

  1. tahniah!!! harap2 banyak lagi pengalaman yg ditimba, banyak lagi yg boleh dikongsi...dan banyak lagi gambar sausage panggang yg boleh buat perut ni lapar:P

    ReplyDelete
  2. Wah wah wah... teringat lak zaman2 aku dulu... dok berkelah kat sungai congkak dgn budak-budak opis lama, termasuk blogger celeb fofular BEN Ashari :) (jan la tanya mana aku kenal dia, kami satu office dulu) kiterang wat bbq gak... fuuuuuu bilo lagi den nak menjengah sungai congkak...

    p/s: Suka berkelah tapi aku takut pacat :P

    ReplyDelete
  3. wah~ best nya... dah lama x g berkelah...

    ReplyDelete
  4. sg congkak...lama dah x kesana...

    ReplyDelete
  5. bestnya g mndi mnda..lma sgt dh xp sbb xde geng T_T

    ReplyDelete
  6. memang terselah sosej yag hangus tu..hahahahaha.
    Ini semua adalah kenangan yag paling manis..lepas 10 tahun pasti kita tersenyumm...

    ReplyDelete
  7. pernah pergi sekali mandi kat sini. not bad lah

    ReplyDelete
  8. tahniah. tengok bentuk kapal tu dah tau mesti speed laju. berapa km/h ? hehehe...

    upss... jari yg luka tu. nyilu nye tengok.

    ReplyDelete
  9. kami nye group sedang berkecamuk

    rase xde da kot makan2 gni hurmmm

    ReplyDelete
  10. da lama tak g sini.
    kalau pegi roger woiii

    ReplyDelete
  11. bagus jugakkankan ada blog boleh semadikan memori dalam ni..

    ReplyDelete
  12. leeza dah abis blajar ker??wll looks so fun klu dpt berkelah ramai-ramai camnie..hehehe...

    p/s: lama dah tak berkelah.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Bestnya kelah2 camni..siap bakaq2 lg..lama main lumba2 kapal daun...

    ReplyDelete
  14. wui..sdapnya!!mesti best nih..

    ReplyDelete
  15. wah..bestnya..saya dah lama tak pegi mandi2 macam ni...pergh....

    ReplyDelete
  16. tahniah.......
    remy dah lama teringin nak ke sini...tapi tak kesampaian lagi......
    remy memang suka berendam dlm sungai...kalau balik kg tu...agenda utama tetap mandi sungai.....

    ReplyDelete
  17. Selamat menjadi pendidik. Selamat menunggu posting dengan tabah.. hahahaha

    ReplyDelete
  18. wow..best ye p berkelah reramai..

    rindu la nak p ulu yam skrg ni..

    sedap lak pepagi tgk sosej tuhhhh...

    ReplyDelete
  19. penah sekali ke sana...dlm kursus motivasi, sujuk benor air terjunnya bila mandi manda ...indah.

    ReplyDelete
  20. wah..bestnya...terus terasa nk ke sana

    ReplyDelete
  21. wah..bestnya...terus terasa nk ke sana

    ReplyDelete
  22. Weh.. Dah merdeka. Hana baru habis serabut Julie tesis n siapkn xsignment kissm

    ReplyDelete
  23. saya nampak pelam.. sedapnye.... terliur..

    ReplyDelete
  24. bestnya yunk...............lama x g berkelah.hehehe ^,^

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.