Monday, October 22, 2012

Taman Bukit Tawau Kawasan Apa?

Salam Sejahtera ... HeLLo0o0o...


Tawau ohh Tawau... kampung halaman rakanku... Rindu nyer Sanggar Cheese... Makanan laut segar-segar di sana. Waaaa... yummie..... dan pastinya murah... Kalau di sini... mahal sedikit lah kan...

Kali ni kita roll percutian atau persinggahan di Taman Bukit Tawau a.k.a “Table” ... Tah lah, kawan leeza cakap nama tempat tu lebih komersial dengan TABLE.. meja ker apa.. Padahal tempat mandi manda... Masa pergi sana, we all tak mandi pun, just main-main air. Haaaaa.. kalau kat sini ala-ala Sungai Gabai, Sungai Congkak n so on.

Masuk berbayar yer di sini.. RM3 per person!

Jom Roll Foto.... Snap Sana Sini Situ ....
Snap gambar area-area nak masuk....
Nak mandi-mandi, silalah lalu jambatan ni dulu. Gerun sih!!
Pokok tumbang ker apa ni.. Tah lahhh...

Waaa seronok nyer mandi manda..
Monyet nyet nyet....
 Tunggu masa jer tu nak "ambil" makanan di situ.... haaaaaaaaaaaa

Nak roll story masa kat sana ...

Ada story sikit, masa leeza pergi tempat ni, baru lepas hujan. Tapi hujan tak lah lebat, mcm renyai-renyai jer.. Masa leeza nak balik, tetiba ada penyelamat ni dok jerit suruh orang yang tengah mandi tu semua naik... Leeza terkejut gak.. penyelamat tu siap pergi tarik budak-budak kecik yang ada. Masa tu keadaan sekeliling, atas, bawah, kiri, kanan, semua ok jer..

Dup dup... uiiii naaaaaaaa...... Air sungai tu jadi keruh, air laju giler... Dari air jernih jadi air teh tarik dah warnanya.. Deras yang amat lah air.. Pergh bahaya nyer... Kawan leeza ada juga cerita yang tempat tu bahaya juga. Kena hati-hati dan sentiasa berwaspada... hmmmmm ...


Titik Santai :  

Agak-agak berpeluang ker lagi leeza ke sana... Kalau lah kan, kalau dapat pergi lagi.. Leeza nak sanggar cheese dulu! Haaaaaa.......

Soalan Santai :  
Pandangan u all tentang blog santai leeza setakat yang u all pernah singgah.. Komen-komen sikit, nak buat penambahbaikkan....

21 comments:

  1. aku suka p tmpt2 mcm nie bah..:)

    ReplyDelete
  2. perghh!! lma gila xp mndi mnda ni...

    ReplyDelete
  3. he he tq share citer ye, nmpk best kat sini

    ReplyDelete
  4. wah bahaya ni. Mcm ni le kot yang orang boleh hanyut tu...

    ReplyDelete
  5. sungai nie satu jer bahayanya...kepala air.... selalunya kita tak sedar..... tu sebabnya org2 tua pesan...kalau nampak gelap dihulu sungai....berhati2......sebab hujan...air berkumpul......dan mengalir laju......

    ReplyDelete
  6. fenomena cm2 abah uni panggil "kepala air" kak.. dari air tenang,tetibe jadi camtu...

    ReplyDelete
  7. Ishhkkk bahaya gak macam tukan. Buatnya tak sedar air tu datang...hanyuttt...

    ReplyDelete
  8. biasanya kalo mandi sungai ni mmg kene berhati2 jika hulu sgai hujan..huhu

    ReplyDelete
  9. time2 hujan macam sekarang ni kena elakkan pergi tempat2 air terjun macam ni.sangat bahaya..

    ReplyDelete
  10. msuk blog ni ja msty entry bjimba2.. jeles2.. nk jenjalan gak :P

    ReplyDelete
  11. Fuhh bahaya tu...lps ni kena lebih berhati-hati yek..

    ReplyDelete
  12. wah, bestnya kalau dpt tenangkan fikiran kt sana

    ReplyDelete
  13. da lma xg Table ne,,,mmg bhya tmpt ne smpi da owg ckp da penunggu,xblh wt bnda xelok d c2...

    ReplyDelete
  14. kawan lan pernah tersekat kat tengah2 batu time air bukit tengah deras..hehe..tapi bukan kat sabah laa..kebiasaannya orang yang dah biasa ngan kawasan tu jer yang boleh baca keadaan air kat sekitar tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. Wah best u g tawau. Kt sabah kan?? Teringin nk g sabah sana. Nk panjat gunung kinabalu.. Klu time hujan jgn la cuba2 try nk mandi atau main air. Bahaya. Saya sgt takut sbb tu saya ni fobia dgn air.

    ReplyDelete
  16. Lawa tempatnya..produk pelancongan tawau ye

    ReplyDelete
  17. alahai rindu nya nak ke taman rimba gitu, dulu duk asrama dekat dgn tempat mcm ni, hampir tiap minggu ajak warden ke situ

    ReplyDelete
  18. sanggar chesse tuda berlambak kat sabah ne syg.....klu dtg kK,ada je kat Anjung Senja tu.....eca pun nak plan dgn kwn2 plkn buat mini reunion kt sana nnti..

    haish,nyesal x singgah ka table masa g tawau ari tu :)

    ReplyDelete
  19. pernah burn tiket kesabah sebab tak dapat cuti..huhu..sedih..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.