Thursday, October 25, 2012

Teater Pelangi: Tema Kepahlawanan vs Coklat

Salam Sejahtera ... (Anyeong Ha Seyo) HeLLo0o0o...


Seperti yang leeza maklumkan sebelum ini, minggu lepas IPG Kampus Bahasa Melayu ada KARNIVAL PEMENTASAN TEATER. Sebelum ni dah share pasal TEATER TAMAN LAUT <sini> ... Baiklah, sekarang teater PELANGI... yeahhh.......

Sebelum tu leeza cuma nak maklumkan, entri ni bukan bertujuan untuk menilai kelemahan, mencai kekurangan. Tapi perkongsian idea dan rujukan kepada sesiapa yang bakal membuat pementasan pada tahun hadapan. Ok dear..... Jommm tengok gambar....
 

1. Pencerita kita selaku pengarah teater.... So cute pencerita dia tu tau....
2. Tengok tu tarian mereka yang bukan main lagi. Well so nice pereka tari tu.. Like
3. Paling lawak watak coklat, tentera coklat yang hujung sekali tu, kepala terkeluar tu.... Yes itu best frenz i. haaaaaaa 
Bukan lawak apa, tp sebab kelakar tengok kawan sendiri jadi macam tu. Mengalir air mata i ... haaaaa

1. Watak antagonis (jahat) pada petak 1st tu... suaranya sungguh besar dan jelas... Agak chubby ar orang nya... la la la... jangan mare erk....
2. Petak 2nd tu, itulah watak tentera coklat. kepala terkeluar di tengah-tengah coklat, lucu lah leeza tengok.. ganas tau sebenarnya ... Make up pun cun cun gitu...
3. Petak 3rd ramai-ramai tu... yang berbaju petak itu, pensyarah pembimbing ... dulu beliau juga merupakan pensyarah pembimbing leeza... Puan Kamaliah... Serius sempoi .... tiba-tiba rindu pada teater mesin leeza....
4. My best frenz with her lovely mom. Jauh maknya datang tau.. Moral support... happy family!!

1. Leeza nak ucapkan tahniah kepada PRODUKSI FORTE dengan PEMENTASAN TEATER PELANGI. Semua kelihatan happy selepas satu tanggungjawab selesai... Syabas...
2. Buku komen dipenuhi. Walaupun ada komen yang negatif, abaikan dan jadikannya sebagai bekalan untuk mengharungi masa akan datang. Setiap sesuatu yang kita buat, mana mungkin sempurna dan tak dapat puaskan hati semua pihak. Bravo geng....

TITIK SANTAI :  
1. Apa pun yang kita buat, hanya diri kita dan DIA yang tahu SEBENARNYA.
2. Adakala satu perkataan yang kita cakap, boleh disalah tafsirkan oleh mereka-mereka yang sememangnya ada perasaan "tidak suka, iri hati mahupun cemburu" dengan kegembiraan kita. Jadi, renungkan 1 perkataan itu dengan positifnya. Jangan hanya menerima yang tidak baik dan terus menghukum tanpa usul periksa. Kerna itu cukup membuat hati terluka.

12 comments:

  1. rasanya watak antagonis paling best..hehehe

    ReplyDelete
  2. owh, lama dah tak tengok teater2 ni,

    ReplyDelete
  3. tak pernah terlibat dgn teater...tgk teater pon tak pernah... huhu kecuali yg Teater pop yeh yeh 60 2-3 thn lepas...tgk kt astro je...huhu

    ReplyDelete
  4. Owh, mmg tak pernah tgok teater..best agaknya, ada masa nak tgok gak

    ReplyDelete
  5. amboii.. bteater ye.. btw slmat hari raya aidiladha :)

    ReplyDelete
  6. pengarah tu.hehhehe...

    ermm xde tiket free ke

    ReplyDelete
  7. Sesekali berada dan menyaksikan persembahan teater memang menghiburkan ,

    ReplyDelete
  8. hya blogger
    kunjungan malam raya haji
    selamat hari raya haji yer
    --------------------------
    bertater juga...gempak.ehhe sakan mekap

    ReplyDelete
  9. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Internet explorer.
    I'm not sure if this is a formatting issue or something to do
    with internet browser compatibility but I figured I'd post to let you
    know. The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

    Also visit my web page ... big fish casino hack no survey

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.