Wednesday, October 17, 2012

Teater Taman Laut: Kehidupan Laut Yang Comel

Salam Sejahtera ...

Minggu ni IPG KBM dipenuhi dengan pementasan teater. Setiap malam ada pementasan teater kanak-kanak. 15hb Oktober 2012 menyaksikan pementensan teater Taman Laut oleh kumpulan 6C (2012). Oklah, leeza pun tak nak conteng banyak-banyak kat sini. Jom roll gambar dulu.

1.. Yeah ini lah watak-watak antagonis. Selalu dalam teater kanak-kanak, leeza memang suka watak antagonis. Kenapa? Sebab dulu leeza pun pegang watak jahat. Kah kah kah ... Make up yang BRAVO der.

2.. Ini watak-watak penyelamat. Ikan duyung, sotong, ikan apa tah.. Masa ni leeza gelak sampai mengalir air mata tengok sotong pink. kenapa erk? entahlah.... 

3.. Pembukaan dengan persembahan silat yang menarik. Kapal tu plak, memang reka bentuknya sangat menarik, kreatif. Tengok tu ada watak bunga tau. Siap menari-nari lagi tu. U all boleh menari ker?

4.. Tamat sudah pementasan. Tahniah diucapkan. Usaha yang baik untuk adik-adik di IPG KBM. Watak paling leeza gemar, semestinya SI GIGI SENGET. ki ki ki

Untuk pengetahuan para pembaca, IPG KBM menawarkan kursus Kesusasteraan Melayu dan pementasan teater ni merupakan salah satu assignment yang wajib dilaksanakan. So, setiap tahun di IPG KBM mesti ada pementasan teater. Tahun ni ada lima kelas major BM, so ada 5 malam pementasan teater. 

      TITIK SANTAI :  
Tahniah semua... Leeza menanti 3 lagi teater. Tahun terakhir tengok teater di IPG KBM. huuuuu
TAHNIAH PRODUKSI AQUA C -- PISMP 6C (2012)

24 comments:

  1. Seronoknya dapat tengok teater free macam ni kan.. Eyh.. free ke.. hehe

    ReplyDelete
  2. tak penah lg menonton persembahan pentas teater secara langsung...teringin gak.

    ReplyDelete
  3. comel la c ikan duyung..hehe..:)btw,sy follow sini.

    ReplyDelete
  4. mesti forwardkan nieh kat ibu saya supaya dia akan gumbira:)

    ReplyDelete
  5. perghhh bestnya..rindu gila zmn bkd2 dulu rjin buat pementasan teater...hikhik

    ReplyDelete
  6. wow.. nest nye tengok org jadi hidupan marin ni.

    teringat lak sketsa senario.

    ReplyDelete
  7. tak pernah tgk teater...tp mcm nak tgk...huhu

    ReplyDelete
  8. sya tak perng join bnda mcm ni..macm sronok je

    ReplyDelete
  9. tak ajak pun..... remy memang suka tengok teater..... best!!!

    ReplyDelete
  10. tahniah !
    hehe kita ni biasanya jadi transforme je,
    tak layak nak jadi pelakon.. huhu sadis ~

    ReplyDelete
  11. prop dia nampak merik..hehe..antagonis tu watak jahat kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. M suka sotong tu..bunga pun comel2 belaka..

    ReplyDelete
  13. Tak pernah tengok teater... mesti suasana teater berbeza dgn suasana lam wayang :)

    ReplyDelete
  14. hahahaha..suka watak antagonis?? hahaha.. ni pelik ni..hehehe

    ReplyDelete
  15. fuyooh!! macam teater budak2 kalerful

    ReplyDelete
  16. dah lama tak tgj teater..

    happy blogging

    ReplyDelete
  17. Masa SDP Hana pun wat teater kanak-kanak.Johan lagi.hehe yg peliknya kuar result SDP tak A pn.haha kelas hna wat hidupan lautan.Hana jadi tapak sulaiman.hehe

    ReplyDelete
  18. mst beh kan.hehehe..nak join blh x

    ReplyDelete
  19. teringin berada diatas pentas..lama xberada diatas pentas

    ReplyDelete
  20. tengok gambar pun dah tertarik.. mahu nonton!!


    JOM KE BLOG ALL IN ONE

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.