Wednesday, November 28, 2012

KELABU by Nadia Khan: Karya yang buat aku rasa geram

Salam Sejahtera ...

Leeza sebenar dah lama sangat tak baca novel. Sejak praktikel agak sibuk dengan beban kerja dan komitmen terhadap blog telah menghalang leeza daripada membaca novel. Leeza mula baca novel KELABU ni sebab nak balas dendam kat paper leeza yang terakhir iaitu KESUSASTERAAN MELAYU. Sebabnya leeza tak tahu nak baca apa dan leeza agak bosan dengan subjek tu. So leeza baca novel ni sehari sebelum leeza exam. Agak kurang sopan tindakan ini. Beberapa jam sebelum exam pun, leeza baca novel ni juga tanpa leeza fikir tentang exam. Serius lepaskan geram!


Actually pada mereka yang tidak pernah membaca novel ini. Leeza sangat mengalu-alukan u all membacanya. Well, sehingga satu ketika itu, leeza baca.. kira-kira jam 2 pagi.. Perghh... leeza rasa macam nak lempar buku ini. Ouch... Dalam hati dah maki-maki dah... Kalau bukan sebab 2 pagi, rasanya leeza dah jerit kot.....

Kalau u all baca pun, u all akan rasa sama seperti leeza rasa. U all baca lah dulu dan u all akan faham perasaan leeza. dan leeza mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan TAHNIAH KEPADA NADIA KHAN sebab berjaya menghasilkan karya yang begitu unik sekali. "Apakan daya aku telah menjadi salah seorang pembaca tegarmu yang juga telah berjaya masuk ke perangkap kata-katamu. Ohh Nadia Khan.... sungguh kelabu barisan penulisanmu!"

Oklah... Pendek kata.. Belilah KELABU, Penulis NADIA KHAN, Keluaran FIXI. Leeza jamin pasti anda sendiri kelabu dengan perasaan anda. hoooooo...... 

TITIK SANTAI :  
Kini aku sangat mengerti erti kelabu.....

28 comments:

  1. ada jual lagi x?? arituh nak beli tp dah sold out T_T

    ReplyDelete
  2. Kelabu? Hmmmmmmm..tertanya-tanya plak akak erti kelabu bagi writer tu..

    ReplyDelete
  3. uish........ first time saya dengar orang baca novel sampai nak menjerit.. ni dah terbukti novel tu terbaik tu..

    ReplyDelete
  4. alololo...serius teringin nak baca..:) nk kena carik ni,hehehe

    ReplyDelete
  5. bebetul best ni sampai kelabu terus

    jngn kelabu bijik mate da la

    ReplyDelete
  6. Kelabu...teringat citer runtun qalbu ☺☺

    Dah lama tak baca novel sejak anak dah berderet nih.

    ReplyDelete
  7. tu dia.. siap nak lempar lempar kamu. jgn jerit jerit kang terjaga org tengah beradu..

    memang sempoi la ni bila penulis boleh membuat pembaca sampai truam mcm ni.

    nak ucap tahniah kat penulis tu gak..

    ReplyDelete
  8. saya ada jual buku fixi ini, kalau leeza berkenan, jom baca entri disni

    http://kamihardsman.blogspot.com/2012/11/buku-jalanan.html

    ReplyDelete
  9. pernah baca novel sekali jer...tapi lan pun tatau kenapa sekatang dah tak baca novel dah..hehehe

    p/s: lan dah update url leeza kat bloglist lan..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. mohon nadia khan buat novel berjudul merah pulak... mungkin aku akan baca ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  11. Pandai betul dia mainkan perasaan pembaca. Kena cari jugak nih. Saya setakat ni cuma terjerat ngan karya Ramlee Awang Mursyid jer.. yang lain belum lagi terjebak.

    ReplyDelete
  12. nampak beri impak maksima, haru s beli ne.. kesusateraan melayu sgt bes..huhuhu

    ReplyDelete
  13. Jangan kelabu asap sudah. Ehh..tapi kelabu dah memang warna asapkan ? Tahniah Leeza dah ada domain sendiri.

    ReplyDelete
  14. novel nie ...nak jgk da .tpi bnyk kedai sold out

    ReplyDelete
  15. teringin nak beli...buku lain dah ada...kelabu x baca lg

    ReplyDelete
  16. oowh..peminat tegar novel ni rupanya.. :)

    ReplyDelete
  17. wah nak beli senaskah nanti.. nak jadi ulat buku jap ekeke

    ReplyDelete
  18. Nadia Khan? mcm pernah dengar. Nama tu ad kaitan filem2 kot..

    ReplyDelete
  19. dulu pernah bace..xp beberapa page je..huhu...kawan2 yang dah baca pom cakap sedap novel nyh..:)

    ReplyDelete
  20. simple jer cover dia......
    menarik!

    ReplyDelete
  21. Best ker? nak beli utk org tersayang lah nnt huhu

    ReplyDelete
  22. penulis-penulis FIXI memang mengarut banyak... hahahah

    ReplyDelete
  23. pinjam boleh,hbs baca eca hntr balik.hahaah :P

    ReplyDelete
  24. nice! tercari2 novel yg best utk dibaca :D

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.