Monday, November 19, 2012

Lepak Makan: EspresSoup, BSC. Lepak Terakhir Kami

Salam Sejahtera ...

Sebelum melabuhkan tirai semester 8, leeza dan roomate tersayang sempat berjimba, habiskan baki-baki elaun, spend time together dan bersama-sama mengimbau kembali kenangan selama 5 tahun setengah bergelar roomate. Well, kami kelihatan seperti tiada apa yang mahu dibicarakan. Tapi tahukah kalian bahawa kami telah menjadi partner yang banyak berceloteh bila berdua.

Ramai  orang cakap perempuan ni kalau bersembang pastinya bergosip. Haaaa... kami ni bukan bergosip jer, macam-macam dah kami bualkan. Isu paling hot yang selalu kami bualkan.... Pasal tempat makan, wayang dan ARTIS. Malahan boleh bersms antara kami sekadar nak cakap sesuatu yang tak penting (cth, "buka tv skrg, si A punya baju tu, kau tgk... bla bla bla) Merapu-rapu jer kadang-kadang kami ni.

Kadang-kadang leeza fikir, antara kami tak ada minat yang sama atau buat aktiviti yang sama. Kami ni berbeza, langit dan bumi. Tapi bila duduk dalam bilik, mak ai.. macam-macam dibualnya. KALAH mak jemah.. kami ni banyak isu dunia nak dibincangkan sebab tu jiran kiri kanan depan bilik pun TAK KENAL. Dah penghujung semester, baru tahu "ohh dia ni duduk depan bilik aku!" Well we are not a busy body girl. Just suka gosip-gosip antara kami. Banyak berceloteh ni.. Jomm roll menu perpisahan kami .....

Ini KAMI punya... KAMI ....

Ini DIA punya.. maksudnya DIA.. 
Yeah roomate i ni suka bebenor spaghetti and leeza terbalik...

Ohh yeah.. this is mine.. Mean MINE..
Tak habis pun, siap bawa balik asrama ... huuuuu tamak sangat!

 Air yg ala-ala coklat (mcm neslo jew rasanya) DIA punya. Siap dia warning kat leeza... "Jangan Mintak !!" kedekut punya kawan.. The end dia cakap "Kau nak, aku macam nak pecah perut..." ouch... 

Inilah kedainya...
ESPRES SOUP kat Bangsar Shopping Centre...
Makanan kat sini biasa jer.. Harga pun oklah.. Tak mahal dan tak murah...

Sebelum KAMI balik.. beli kek dulu.. Side dish bak kata roomate leeza..
Kek ni memang thumb up lah yer..
Harga RM9 gitu.. kalau tak silap lahh...

Sebenarnya bak berjimba pasal perut ni... roomate leeza memang sekepala lah dengan leeza. Bak nak melabur duit dalam makanan.. serahkan kat kami. Walaupun leeza makan tak banyak dan selalu tak habis (kategori membazir), tapi leeza suka makan. haaaa... Sebab tu leeza kena pergi makan dengan orang yang KUAT MAKAN.. Contoh my roomate salah satu calonnya..

  TITIK SANTAI :  
Sometimes we need  someone to simply be there. Not to say anything or fix eanything, but to let us know they're on our side and that they care for us. 

TAMAT

34 comments:

  1. hi leeza, seronoknya dapat lepak sama2, keep in touch selalu nanti...

    ReplyDelete
  2. nampak sedap. mahal? macam sedap = mahal. tapi jika betol, why not. berbaloi keluar duet.

    Bismillah...

    ReplyDelete
  3. makan adalah terapi diri.. saya pun suka makan.. XD

    ReplyDelete
  4. biar pun ibarat langit dan bumi.... itulah chemistry...saling memerlukan......
    sedap menu2 tu......

    ReplyDelete
  5. hamboi kuat makannya..hahaha..good luck akk..bestnya dah habis...apapun..slmt mnjd guru yg terbaik...:) rajin2 dtglah IB belnja kmi mkn...hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha... study betul betul ni sampai jiran sebelah pun tak perasan...

    aduhai.. makanan itew.. buat akak meroyannnnnnnnn

    ReplyDelete
  7. Bestnya jalan2 cari makan camni..mmg menggoda kek tu..

    ReplyDelete
  8. Nyum nyum.....
    Sedapnyeeeee..............

    ReplyDelete
  9. kadang2 bila terlalu lama berkawan benda yang tak masuk akal pun boleh jadikan topik untuk berborak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. mewahnya... belanja hana boleh? sekali sekala.hehe

    ReplyDelete
  11. bila lah blh keluar mcm ni lg.. rindu plak zman study. anyway aku suka penamatnya..habis licin! kt bilik pn mcm aku je tlg licinkan!

    ReplyDelete
  12. Sodap nampak, tapi nape tak habis huhu :)

    ReplyDelete
  13. mcm sdp plop tgk mknn tu..humm

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum leeza :)

    Senang citer, makanan antara satu cara mengeratkan hubungan kan, walaupun kita takda persamaan :)

    Masa lana diploma, kami 8org serumah. Lana suka dan kuat makan,keh3. So, bila study malam, mesti ase lapar. Salah sorg roomate ni, dia salu ada stok biskut,mcm2 biskut plak tu.hik3. Dgn diala lana mengadu lana lapar..dia baik, bagi biskut2 dia.. dari biskutlah, smpai skrg kami masih berkawan baik.. :)

    ReplyDelete
  15. wah,,menghabiskan saki baki elaun.mesti bnyk balance tu..huhu..so, sementara tggu interview tak keje ke?

    ReplyDelete
  16. wah nmpk menyelerakan..terliu tgk..hehe

    ReplyDelete
  17. oooo Mak !! dah masak ke belum ? lapar neh tengok blog cik Leeza citer pasal makanan yang slurrrppp sedapp ..

    ReplyDelete
  18. makan sampai habis, tidak baik membaazir. hihi

    ReplyDelete
  19. eh..
    maccam mana ada efek lampu pada gambar? cantik :)
    nanti ada jodoh boleh jumpa lagi. hehe..

    # header makin cantik~

    ReplyDelete
  20. leeza kena bawa eca g makan2 next year kt Putrajaya....oke?!.hehehe

    ReplyDelete
  21. terliur dubuatnya...
    ada masa nanti mesti pergi

    ReplyDelete
  22. gmbar makanan kat ats tu sumenya nampak sedap... terliurr dah ni...gulpp!

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.