Thursday, November 15, 2012

Tribute Teater Tun Siti Hasmah: Bermadu Dengan Rakyat

Salam Sejahtera ...

Pasti ramai yang sedia maklum minggu ini Istana Budaya sedang berlangsungnya pementasan TEATER TUN SITI HASMAH. Sudah lama leeza menanti pementasan ini. Perasaan leeza lepas tengok pementasan ni "Bagai Kera Dapat Bunga". Tidak sia-sia rasanya leeza menanti dan terus menanti pementasan ini. Pendek kata, dari Mata menonton, turun ke Hati kesannya itu. Pertama sekali leeza nak ucapkan TAHNIAH kepada barisan pelakon, krew pementasan dan semua warga yang terlibat. Awesome. 

2. Barisan pelakon yang membarisi pementasan ini, fuhhhhhh..... memang perfect lah. Serius tak rugi. Siapa sangka, jangka masa 2 jam 30 minit itu ada detik yang membuat kita mengalir air mata. Ditambah dengan suasana yang gelap dan hanya kedengaran bisikan hati seorang wanita itu, hati siapa yang tidak tersentuh. Ouch... yeah.. leeza sebak. Tidak dapat dinafikan sama sekali. Hati berdetik "Hebat Pengorbanan Wanita Itu. Andai Setiap Wanita Miliki Hati Seperti Beliau... Bahagianya Hidup Ini. Yeahhh BELIAU IDOLAKU... I'm Proud Of U."

3. Leeza sangka hanya leeza yang menahan sebak. Rupanya penonton di sebelah sudah ligat tangannya mengesat air mata. Penonton di hadapan leeza seperti sedang mencapai tisu di beg tangannya. Yeah.. nampaknya teraju utama EIRMA FATIMA dan barisan pelakon telah berjaya menyentuh hati kecil para penonton.

4. Yeah... talk about music. Music yang simple TAPI LIRIK yang sangat berkesan. Di sini benar-benar menguji kepekaan kita mendengar. Setiap lagu menceritakan, juga menyampaikan. Mohon para penonton mendengar dengan teliti. 

5. Latar, prop dan seumpamanya.... Memang tabik... Memandangkan leeza duduk 4 barisan di hadapan tu. Segalanya leeza nampak. Di sini leeza nak ucapkan TAHNIAH kepada para krew. Tanpa mereka siapalah yang nak gerakkan set tu semua. Leeza pernah terlibat dengan pementasan, jadi leeza rasa pengorbanan dan jasa barisan krew ni memang sangat perlu diberi penghargaan. 

6. Seriusly teater ini sememangnya wajar ditonton. Siapa tahu lepas tengok ni, ada di antaranya yang mahu menjadi seperti Beliau.. Opss... dah banyak sangat lah pulak leeza tulis ni. Kalau u all nak tengok gambar sepanjang pementasan, u all view blog SINI : QARL (sbb dia ada keistimewaan tertentu untuk snap pic sepanjang pementasan) .... Leeza cuma boleh dapat share picture yang di bawah ni jew.. sorry readers....

Tun Siti Hasmah : Idolaku ~


Tahniah ~ ~

Tahniah sekali lagi ~ ~

Ok fine... i tak dapat tido malam k... Ouch... kenapa tak boleh tido ni... adoiii....

TITIK SANTAI : 
Pengalaman yang sangat bernilai sepanjang menonton pementasan ini. Yeahhh.... Sebaris dengan Irma Hasmie and Husband.. So cute ar kak irma & ofcozlah hubby dia hansem kan... lalalala... 
 

26 comments:

  1. Cam best je hehe..Leeza minat dgn teater ye, kalau ada masa mgkin nak tgok jg hhu :)

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya... siap jatuh cinta lagi tu. Klu akak bepeluang kompom jatuh cinta gak.

    ReplyDelete
  3. sedih ke teater ni....ermm..xpernah tgk teater..

    ReplyDelete
  4. lepas nie leh jadi geng remy...kaki tgk teater...... he3...sayes....tetater tun siti hasmah nie ada kekuatan tersendiri...... sapa yg dah tgk...mesti tahu camner rasanya.....

    ReplyDelete
  5. tak pnh g tngk teater..story nmpk menarik je..

    ReplyDelete
  6. wah..bestnya.. lisa surihani pun ada la..hehehe

    ReplyDelete
  7. wah pegi ea..nnti klo ada lagi teater2 ajk hery k...berminat sgt tp geng xdk..ahha

    ReplyDelete
  8. Ha ha patut la x bleh tidoq sb jumpa retis la tu..hi hi

    ReplyDelete
  9. You sure had a good time. *senyum*

    -AsaSiaga-

    ReplyDelete
  10. Minat menonton theater. Walaupun ketika sekolah dahulu aliran sastera kurang minat dengan theater.

    ReplyDelete
  11. Ramai yang kata teater ini best!!
    Aku belum pernah tengok lagi

    ReplyDelete
  12. bestnya. teringin nak pi tgk teater lagi. dulu pun penah tgk Natrah, tahan sebak gak..huhu

    ReplyDelete
  13. mcm best jer , teringin nak tgk teater . huu

    ReplyDelete
  14. wah dapat jumpa lisa surihani.. salam kenal dari saya :)

    ReplyDelete
  15. byk juga feedback positif berkenaan dgn teater ni..

    ReplyDelete
  16. ooo leeza ni peminat teater ya... ;)

    ReplyDelete
  17. Bagus betul di buat teater sebegini. Org awam boleh appreciate apa yg insan2 ni semua dah lakukan utk negara. Ramai fikir senang shj jadi PM atau wife PM. Harap2 di tayangkan di TV nanti...

    ReplyDelete
  18. tak tersampai akal nak tengok teater ... tengok bola kat stadium takpe ...

    ReplyDelete
  19. waa, macam best je, xpernah terfikir pulak orang macam leeza ni minat siti tun hasmah.

    ReplyDelete
  20. perghh.kalau eca maunya xmandi berapa malam mcm tu.hahaha XD

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.