Monday, December 17, 2012

Bantuan: Terdelete Akaun Google, Hilang Blog

SaLam Sejahtera ...

Dengan besar hati leeza ingin membantu rakan blogger leeza ni. Rata-rata orang mengatakan hujung jari mampu untuk memilki semua maklumat, namun sebaliknya terjadi kepada cik Azwa kita ni. Dengan hujung jarinya, blog kesayangannya telah TERDELETE. Kecuaian yang tidak dapat dielakkan... 

Jadi kali ni leeza nak maklumkan kepada semua yang selalu terjah blog azwarsyuhada.blogspot.com, blog tersebut telah TERDELETE oleh Azwa. Namun, blog tersebut telah diterbit baharu dengan alamat http://azwarsyuhada94.blogspot.com/ ... Leeza harap mereka yang terkejut dengan kehilangan blog azwa yang lama, diharapkan melawat link baharu yang diberi itu.

Anda boleh rujuk entri ini untuk mengetahui cerita lanjut. Sila sila membantu rakan blogger. (Baca Sini)



Kepada Azwa, leeza hanya dapat membantu mana yang boleh. Moga cekal dan senyum selalu. Chaiyok chaiyok... All da best!

Kepada blogger lain dan juga diri leeza sendiri, moga lain kali jangan gatal tangan.. Huuuuu

TITIK SANTAI :: :: ::  
Siapa tak pecah kepala kalau blog terdelete... Huuuuu

38 comments:

  1. dah follow beliau...klo hery lah mngis xberlagu..

    ReplyDelete
  2. ayo,
    tamo , tamo jd kat diri sendiri.
    mmg boleh meroyan klu terdelete blog kita. errr.

    ReplyDelete
  3. ee..seramnya kak.boleh jugak ye jadi mcm tu..takutlah nk godek2..hehe..

    smoga dia tabahmesti sedih,..:'(

    ReplyDelete
  4. ee..seramnya kak.boleh jugak ye jadi mcm tu..takutlah nk godek2..hehe..

    smoga dia tabahmesti sedih,..:'(

    ReplyDelete
  5. Kalau jadi dekat fie macam tu mahu menangis. Nak kumpul followers kemain susah dengan entry2 lama kenangan2 lagi. Adehh. Sabar ya leeza

    ReplyDelete
  6. ishh...kesiannya...boleh meroyan agaknya...klu jd cmtu...tmbahla lagi blog yg mmg dah boom...n tlh lama dilahirkan...klu cm sy ni...ok lagi la...baru 2-3 hari dilahirkan...hati2la ye bila jari jemari mula menari...

    ReplyDelete
  7. adeh..
    bukan ke kalau delete, boleh aktifkan semula ke?
    sorry, betul2 tak tahu.. huhu~

    ReplyDelete
  8. sayangkan . moga beliau bertabah ..

    ReplyDelete
  9. wak pon bengang kalo terdelete blog wak yg mrapu tuuu.. uHHuuu

    ReplyDelete
  10. susah jugak kalau camtu ye leeza....
    kalau dah terdelete...hilang ler semua entry tu ya.....
    sayangnya.....

    ReplyDelete
  11. mengapa boleh terdelete ... ngantuk kot

    ReplyDelete
  12. cam na leh terdelete. tekan kat mana tu. nak tau jugak mana le tahu. kot kot tergatai tangan delete pas ni

    ReplyDelete
  13. kesiannya...


    **malm ni ingat nak buat entry join segmen Leeza..insyallah ^_^

    ReplyDelete
  14. looorrr..macam mana boleh terdelete...huhuuuu sedihnyaaa

    ReplyDelete
  15. dah cuba tolong dia kelmarin dulu tapi ..security google tinggi , susah ;( . Kalau terdelete blog boleh restore tapi ni terpadam sekali dengan account google , memang susahlah

    ReplyDelete
  16. takut jgak kalau jd mcmtu..hoho..mtk dijauhkan..hoho

    ReplyDelete
  17. wahh menakutkan nya kalau blog terhilang... acaner yea kalau blog hilang tu segala entri xleh dpt balik laaa ekk?

    ReplyDelete
  18. Haduyai, mcm mana leh terdelete tu?

    ReplyDelete
  19. tu laa keburukkan bila semua account link one to another..kadang2 kita pun tak perasan yang kita nak delete mungkin google account and bukan blog punya akaun..moga tak terjadi pada kita..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. huhu,,,perkara paling seram dalam blogging tuh ^^

    ReplyDelete
  21. nie terdelate dari google terus atau terdelate dari dashboard je..law dari dashboar boleh dapat balik blognya..:)

    ReplyDelete
  22. itulah penting kita buat 'BACKUP' post n template kita. tp rmai yg buat2 malas. bila dh kne kat batang idung, bru nk myesal. sedih jugak la die dh khilangan blog tu.tp xpe, die boleh bermula dr bawah smula. dia kan ada reader tersendiri mcm blog ni..

    yg pentingkan kat cni, biasakan diri utk sentiasa utk backup blog...tak smpai 30s kot utk buat smua tu

    http://encikcopypaste.blogspot.com/2012/06/tutorial-backup-blog-anda.html

    ReplyDelete
  23. perghh boleh menangis kalau terdelete tu hhuhuhu

    ReplyDelete
  24. Salam kak Leeza ,.. azwa ingat kak leeza acah2 je nak buat entry tu..haha..Never mind la kak leeza , mula-mula memang rasa give up juga bila dah terdelete .

    Yang membuatkan lagi terkilan blog lama tu , hujung bulan ini . Genaplah 2 tahun ... tu sahaja .. Tapi nak buat macam mana .. Dia pergi dulu..hahaha.. :(

    Tak tahu nak cakap ape lagi , apa-apapun thanks this entry . Azwa ingat sampai bila-bila .. Thanks .. >_<

    ReplyDelete
  25. Thanks kak leeza , banyak kasi advise dan sokongan . takpelah , laipun azwa dah nak masuk sekolah balik da..haha.. duduk mana?? area klang . kak leeza??

    ReplyDelete
  26. hmm..cian..tak pe start balik..nak wat camner kan

    ReplyDelete
  27. ala kesianya, boleh terdelete blog pulak dia... len kali kena lebih bhati2..kan? btw, jaa dah letak blog ni dalam bloglist jaa..hehe...happy blogging!

    ReplyDelete
  28. pergh...Menagis x berlagu ler.. kene hati2 jari jemari jngn smpi ter delete akaun google...

    ReplyDelete
  29. apo nak buat dh benda nak jadik.tapi iman pon ngah berusaha tukar email nh.email nh dh xd pon

    ReplyDelete
  30. masalah satu je tukar dr yaoo ke gmail insyallah blh slesai mslah blog kena remove..shida penah rasaii..haihh xmo kena dahh..~!

    ReplyDelete
  31. belum pernah lagi terkena benda alah nih hihih

    ReplyDelete
  32. Okey....dah follow beliau ♥ harap blognya tsk hilang lagi

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.