Monday, December 31, 2012

CZ12: Awesome! Terjah Cepat

CZ 12 memang AWESOME !!
Dapatkan DVD / Panggung Berdekatan.

CZ12 - bermaksud Chinese Zodiac 12.. Jumaat malam, leeza terjah panggung untuk menyaksikan filem terakhir Jackie Chan, CZ 12. Seriusly, filem ni memang best... Gabungan AKSI + SEJARAH + LAWAK.. Bagi leeza filem ni antara filem yang terhangat untuk bulan ni... 

Siapa tak kenal dengan aksi lakonan Jackie Chan, mana pernah mendukacitakan para penonton yang hadir dengan harapan menggunung (leeza lah tu salah seorang penontonnya) ...
Jackie Chan !!
LATAR : 
Aspek latar, memang Jakie Chan hebat meilih tempat dan kawasan untuk diaplikasikan aksi lawan-lawannya. Bingkai gambar, camera, kerusi dan seumpamanya sering digunakan dengan sepenuhnya oleh pelakon ini untuk beraksi cemerlang di dalam sesebuah filem. Permulaan yang awesome daripada Jakie Chan... Thumb Up!!

PELAKON : 
Tak perlu diulas panjang lebar sebabnya setiap pelakon memainkan peranan dengan baik. Best!!

NILAI : 
Nilai patriotik sangat jelas. Bagaimana seharusnya kita menghargai khazanah negara sendiri. Janganlah menjual ataupun memusnahkan nilai dan khazanah negaran. 

Nilai kasih sayang / kekeluargaan -- contohnya Jakie Chan yang usaha untuk memujuk isterinya. Selain itu, ada lah watak yang berbaik semula demi anak... nak tahu, tengok lah nanti erk.

AKSI : 
LAWAN -- 5 bintang
LAWAK -- 4.5 bintang
tak dapat nak ulas banyak sangat.. sebab nanti tak surprise lah kan....

KESELURUHAN : 
Leeza bagi 4.5 bintang.......

 


TITIK SANTAI :: :: ::  
Leeza rasa macam nak tengok lagi sekali movie ni.. Kalau beli DVD macam tak best... hmmmm....
 

30 comments:

  1. filem terakhir jackie chan? adeh. awal bebenor jakie chan bersara.

    ReplyDelete
  2. macam best je..tp mmg best la ni kn akk..semenjak balik sabah tak penah tgok wyg lgi..haha..:D lusa dah nak balik IB...bye akk..ahha

    ReplyDelete
  3. aktor kesukaan sy Jacky Chan, memang mesti tonton punya lah..

    ReplyDelete
  4. belum tengok lagi.
    sibuk dengan pendaftaran pelajar baru..huhu
    tggu download je la.

    ReplyDelete
  5. Anak ngendeng2 gak ajak mak gi nengok wayang masalahnya mak dah berbelas tahun tak pijak panggung cam no nak buat.

    ReplyDelete
  6. Filem jackie chan mmg best..mmg xrugi kalu tonton..

    ReplyDelete
  7. wah ! macam best . hehe . semua kawan dah masuk blajar . takkan nak g wayang sensorang . huhu .

    ReplyDelete
  8. bila lah nak dapat tengok?/ yang lain pun tak tengok lagi..huhu

    ReplyDelete
  9. tengok thriller dia pun best. jc jadi pengarah kan. mestilah best.

    ReplyDelete
  10. tak dapat nak tengok sebab kat KT takde panggung ;(

    ReplyDelete
  11. ceh..rugi tak tengok citer nie aritu...aritu lan gi tgk movies igtkan nak tgk citer nie tp show dah penuh..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. uh..jackie chan..memang best, sangat humble walaupun famous...

    ReplyDelete
  13. betul ke ini filem terakhir jackie?

    ReplyDelete
  14. wah xsangka kak leeza suka tgk movi gini, saya kurang tgk muvi cina,hihii btw
    selamot Tahun 2013, saya mangsa spm 2013 wish me luck

    ReplyDelete
  15. rugi tak tengok cerita ni hari tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  16. awak berjaya membuat saya rasa nak tgk sangat2 filem ni.hehehe

    ReplyDelete
  17. huhuhu....tk tengok filem cina kt panggung walaupun best. terukkannn...

    CiM peminat filem melayu

    ReplyDelete
  18. Dengar khabar aktor Jackie Chan ini bersara dari filem aksi kerana bimbang berakhir dikerusi roda tetapi tidak menolak kalau ada pelakon lagak ngeri melakukan aksi.

    ReplyDelete
  19. Teringin nk tgk cite ni. If only kelate ada cinema (⌣́_⌣̀)

    ReplyDelete
  20. sebenarnya xberapa minat tegok wayang sebgini rupa, tapi nanti tgk juga lah hihi

    ReplyDelete
  21. eca nak tgk ne...tpi ari tu kazen nak tgk the hobbits.terpaksa la tgk tuk kali ke-2...da tgk malam,sempat tdor dlm cinema tu.wakkaka

    ReplyDelete
  22. haaaa, nak tengok tpi urghhh lama tak tengok wayang. rasa wierdo la pulak nanti tgok wayang

    ReplyDelete
  23. peminat tegar jackie chan ke nih heheee..shida minat juga hehee..kdg2 tiru gak gaya dia heheee :p

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.