Thursday, December 13, 2012

LICIK: Penulisan Untuk Dewasa Sahaja!

Novel LICIK keluaran FIXI menampilkan penulisan yang sangat terbuka. Anda faham dengan maksud TERBUKA yang saya katakan? Lebih kurang ertinya tuuu, terbuka dalam unsur bab-bab ngorat-ngorat, unsur menipu, unsur miang dan gatal.. lebih kurang gitu lah... haaaa....


2. Siapa tak tahu novel-novel keluaran FIXI kan lain daripada lain dan siapa yang membaca jarang sekali boleh menjangka pengakhirannya. Walaupun "TERTIPU" berulang kali dengan barisan penulis FIXI ni, leeza tak pula rasa JEMU untuk membelinya ... 

3. Sepanjang leeza baca novel ni, leeza tak lah rasa nak lempar macam leeza baca novel KELABU kan. Cuma kali ni lain sikit, leeza rasa OMG !!!... ada beberapa barisan ayat yang "budak bawah umur tak boleh baca".. haaaaaa

4. Watak si fira dalam LICIK ni... memang LICK giler.. Perghh rasanya kalau lelaki baca, mahu diduku-duku nyer perempuan ni. Si partner yang menipu juga bukan main dahsyat dia merancang erk nak menipu barisan lelaki yang kaya lagi miang gitu.

5. Sebaris ayat dalam novel ni : "Haruman dari tubuh Fira benar-benar memukaukan Sadiq. **** seluarnya masih belum mahu turun lagi nampaknya."

6. Anda nak baca tak novel ni??? Haaaaa.... Cadangnya leeza nak hadiahkan novel ni kat kawan leeza, nasib baiklah tak hadiah kan. Agak malu juga dibuatnya. Kesimpulannya, kalau nak hadiah novel kat orang, kita kena baca dulu. Yeahhh.....


Titik Santai :   
::: Leeza habiskan pembacaan novel ini dalam masa 1 hari (6 jam).. ngadap giler!! Novel ni tak lah tebal pun...

31 comments:

  1. X PERNAH BACA LAGI NOVEL KELUARAN FIXI..SLL BACA ALAF 21 JER..^_^

    ReplyDelete
  2. buku FIXI memang byk yang bawah umur xboleh baca..

    ReplyDelete
  3. Macam best je novel ni. Hehe

    ReplyDelete
  4. Ganas jugak ayat-ayat dalam novel ni ye... :)

    ReplyDelete
  5. salam sis...mcm best je novel tu..pinjam boleh?hee.. *kidding..dulu minat gila baca n kumpul novel, tp skrg huhu..dh jarang baca sbb bz dgn eisemen n now praktikal plak....btw nice entry..suka baca smua entry sis.. :)keep writing! May Allah bless u..

    ReplyDelete
  6. Humai ayat2 terlalu straight eh? haha.. First time dengar tittle buku LICIK nie. :)

    ReplyDelete
  7. haha betul meh?xpernah lg tgk..hahaha....nk cri lah cmni..haha

    ReplyDelete
  8. aiyak novel upenye.. ara xpnh bace novel.. muehehe

    ReplyDelete
  9. fara pun suka baca novel jugak ;) kalau ''terbaca'' benda macam tu , buat derkk aje .. Novel banyak pinjam

    ReplyDelete
  10. Lyeen dah 20 tahun..boleh bca kan kak?HAHA

    p/s: Wah..bestnya akk dah keja...ok..gud luck kak..smoga sukses sllu k..:D

    ReplyDelete
  11. Kalau nak beli novel kena berhati2 kat rumah ada anak2 yang sedang membesar.

    ReplyDelete
  12. hehe. lieza dah review. sy ada. tp x sempat baca lagi.hehe. btw header baru ek? nice

    ReplyDelete
  13. Nad kalau baca novel mesti terus cam takleh gerak nak buat kerja lain T.T

    ReplyDelete
  14. fuyohhh!!haha..xpernah plak nmpak novel nie...

    ReplyDelete
  15. Muahaha , sangat-II LICIK ! Nasib baek leeza baca dlu novel tu . Kalau xmalu lah .

    P/s : Anis budak bawah umur lagi , So , xleyy baca lagi lah . =.=

    ReplyDelete
  16. FD ada 2 novel Fixi. dua-dua novel tu best :D
    http://www.fatindiana.com/2012/05/pesta-buku-antarabangsa-pwtc.html

    tengah dalam perancangan nak beli novel Fixi yang lain :D

    ReplyDelete
  17. suka membaca tapi dah lama x baca novel :)

    ReplyDelete
  18. ish.. x sesuai la novel mcm ni... hehehe

    ReplyDelete
  19. edy pnah hadiahkan novel kat awek...siyes tak baca..last2 bovel tu tak best langsung.hahaha

    ReplyDelete
  20. pehh terbaik laa 6jam boleh habis.. kalau mar 7hr 7mlm belum tentu habis hihi. kena betul2 bes br rajen ngadap :)

    ReplyDelete
  21. Wilma tak pernah dengar tentang novel nie ^_^ Macam best...Selalu baca keluaran KakiNovel jak...

    ReplyDelete
  22. amboi , bahaya betol ayatnye . hihi :P

    ReplyDelete
  23. walaupun saya under 18, saya minat gila gila baca buku fixi nih. kakak saya siap ada jual buku buku fixi lagi, kalau berminat pm jer i. hihi

    ReplyDelete
  24. hadiah kat remy jer la....he3..... tertiba jer.....
    bahaya kalau budak2 baca buku nie.....tak sesuai..

    ReplyDelete
  25. Pergh..dasyat btul novel tu. Leeza pon dasat gak leh baca sgt pantas

    ReplyDelete
  26. perghhh.. ayat yang menguji minda bila baca novel ni.. danger.. hehehe

    ReplyDelete
  27. TQ untuk komennya :)

    Mungkin ada sebahagian ayat2 tu agak kasar dan straightforward, mungkin tu cuma satu gaya :)

    ReplyDelete
  28. Terima kasih atas komennya

    Bukan saja-saja nak tulis bahasa kasar, itu cuma satu style. cubaan keluar dari kepompong saja :D

    ReplyDelete
  29. Saya tertarik dengan artikel yang anda buat
    Saya juga mempunyai web serupa tentang Penulisan - Penulisan anda dapat mengunjungi http://pena.gunadarma.ac.id/ untuk info lebih lanjut mengenai Penulisan yang lainnya.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.