Saturday, January 12, 2013

Battlefield America: Tarian dan kehidupan

Battlefield America: Tarian dan kehidupan
Semalam malam, dah habis channel  kat astro leeza tekan, tapi tak ada cerita yang menarik hati ni. Tangan ni gatal pulak belek koleksi DVD adik, yeahh zaaa ada satu movie yang bertajuk BATTLEFIELD AMERICA. Dalam hati ... "wow... cerita pasal tarian..." Layannnn lahhh
So, kali ni leeza nak review cerita Battlefield America:where kids rule

JALAN CERITA - Ringkas tapi padat dengan nilai kehidupan. Ada pasal keluarga, kerjaya, cinta dan kasih sayang. Setiap ahli "bad boys" dalam movie ni ada sejarah kehidupan mereka sendiri. Battlefield America juga menyelitkan sedikit babak kesedihan apabila salah seorang ahli "bad boys" iaitu Eric telah kehilangan ibunya. Dalam masa yang sama, Sean Lewis pula memainkan peranannya tersendiri. I LIKE Sean Lewis dalam movie ni.. CooL....Sebabnya... he he he 

Marques Housto as Sean Lewis !!

WATAK - Semestinya leeza suka Sean Lewis iaitu dibintangi oleh Marques Housto. Marques Housto ni smart lah.. bergaya dalam movie ni.. Yeah zaaa.....

LATAR - Latar cerita ni... Sangat sangat simple... rasanya 3 - 4 tempat jer. Office, tempat latihan tarian, gelanggang tarian dan tempat makan... Ohh dan lagi satu rumah Sean Lewis tu... 

KESELURUHANNYA - leeza bagi 3.5 bintang.... heeeeeee..... 

SINOPSIS BATTLEFIELD AMERICA : 
A young successful man finds himself with the task of turning a group of misfit kids into a team so they can compete in the underground dance competition circuit. With no dance ability, he hires a dance instructor to help him out, while also trying to juggle this reponsiblity with his work. He then found himself falling for Sara, who runs the community centre for the kids.
TITIK SANTAI :: :: ::  
Leeza suka tengok tarian dalam movie ni. Selain movie ni, cerita Step Up pun best.. Cerita Honey paling best... ada tunjuk macam mana dia dapat idea untuk satu-satu gerak tari.. Awesome! 
Malangnya, leeza fail kalau menari.. ke laut ~ ~
 

21 comments:

  1. mmg kena tgk la cmni..suka sgt menari.. #eh..haha

    ReplyDelete
  2. haish.. tak terlayan TV la pulak akak ni. memang Amirul le yang konker. lepas ni Aleesya pulak.

    beralah demi meniti jalan jalan bahagia ( sound mcm sad je kan)

    ReplyDelete
  3. iman mcm penah dgr battleamerica 2.tapi time 2 sblm iman buang pakej astro la

    ReplyDelete
  4. kena tengok nie...nampak cam menarik......

    ReplyDelete
  5. jaa xde astro, tunggu hubby download je la nanti..huhu...

    p/s : x sabar nk tgk cerekarama mlm ni 'sayangku damia' heee....

    ReplyDelete
  6. astro takde memang peluang hilang dari step pertama lagi, kihkih xD

    ReplyDelete
  7. cerite nie ala-ala mcm step up ke? wuu..best nie :D

    ReplyDelete
  8. mesti meriah kan jalan cerita dia tu?ehehe

    ReplyDelete
  9. dah duduk hostel nie tv pun tak de :D tapi mcam best je .

    ReplyDelete
  10. erk..rasanya belum pernah tengok lagi cerita nie..citer2 pasal dance nie menarik gak..but since ade kat astro mesti ade ulangan kan...so nanti lan try catch the repeat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. 3.5 bintang je? tak bape best ek?

    ReplyDelete
  12. Macam best ke cite ni.. Kne cr DVD ni...

    ReplyDelete
  13. Blm tengok...5p mcm setail jew

    ReplyDelete
  14. best best best.....CiM tengok kat rumah heee....*jahatskit* download

    ReplyDelete
  15. astro kan citer mcm dah xde sgt balik2 citer yg sama haihhh~!

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.