Monday, January 14, 2013

Buku Zaman Sekarang

"Buku Zaman Sekarang Tak Macam Kita"
Sesekali singgah kedai buku rasa terpesona dengan design buku zaman sekarang. Pendek kata, menarik, canggih dan ikut zaman. Kalau zaman leeza ada design buku macam ni, boleh dapat 11A SPM, 8A PMR .. Haaaaaa.... Yer ker?? 

Baiklah, jom tengok design buku latihan budak-budak zaman era globalisasi ni. Isyh isyh.. jeles ni...

Design ePad... 
Thumb Up...

Tengok ni, buku Pendidikan Islam pun dah canggih tau.
Tabik spring pada mereka yang tercetus idea nak buat macam ni.

BUKU NOTA pun ada juga...
Dah advance kan zaman sekarang..
Tak macam kita dulu...
Kulit depan warna coklat jer.. 
Lepas tu balut lah dengan kertas warna ker apa...

1. Agak-agaklah kan, zaman cucu cicit kita nanti, guna buku tak lagi???
2. Kedai recycle kertas ada lagi ker zaman akan datang?

TITIK SANTAI :: :: ::  
Leeza suka juga beli buku unik-unik ni. Tapi jadi hiasan jer, sebab sayang nak guna. Lagi-lagi tulisan leeza "cantik sangat" tu yang sayang sangat nak menulis. Haaaaa :-p
 

36 comments:

  1. Beza dengan dulu, kalau dulu bawak g sekolah beg berat.. Buku ada yang siap pgg di luar lagi untuk mengelakkan koyak.. Tak mustahil pada musim depan hanya berbekalkan jam hologram sahaja :)

    ReplyDelete
  2. era permodenan masa kini =D

    ReplyDelete
  3. salah satu cara nk tarik minat studnet yg mmg dah mata serba canggih skrg..ahha

    ReplyDelete
  4. klu dlu buku banyak.. tapi blaja malas.. tu la saya.. hehe

    ReplyDelete
  5. Teknologi dah ada, x yah berat2 bawa buku.. x pandai jugak tak tahu lah... :-)

    ReplyDelete
  6. salam leeza :)

    waah canggihnyer..x terfikir pd zaman ayie sekolah dulu dpt buku mcm tuh...

    ReplyDelete
  7. zaman sekarang dah macam ni.
    beberapa tahun lagi mungkin student pegi sekolah dah tak payah bawak buku.

    samalah kita leeza. miza pun suka beli buku yang unik2 sudahnya tulis pun tak. last-last buku tu makan diri sendiri. huahua

    ReplyDelete
  8. sekarang g sekolah takyah bawa buku, bawa laptop jer kan..

    ReplyDelete
  9. zmn sekarang kan dh moden sgt dh..untnglah budk2 skrg ni...

    ReplyDelete
  10. cool giler. bru smngt sket.

    p/s : i mmg die hard core fan MU ;)

    ReplyDelete
  11. mmg stylo lah buku budak2 sekarang. Zaman kita dulu...lebih2 kurang jer design nya. Tapi alhamdulillah... berjaya jugak kan? salam perkenalan.. jemput ke blog saya
    nabihahsejutarasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. haha kalo camtu bek xyah beli kak..

    buku masa depan orang letak dalam frame je...pstu tengok slide...hadeh.. :p

    ReplyDelete
  13. lepas ni semua buku adalah notebook / laptop sahaje yer..huhu

    ReplyDelete
  14. dah semakin canggih.... buku pun design ala2 teknologi......

    ReplyDelete
  15. woww kalau dulu pun buku chot mcm ni,kmpm semangat..hehe

    ReplyDelete
  16. huhu , peredaran zaman yang merubah segalanya. zaman kita skola dulu pon xda mcm ni. alahai bdk2 sekarang mmg advance !

    ReplyDelete
  17. tu lah. FD pun terfikir. dah lah budak-2 zaman sekarang ni ramai yg pakai iPad atau tab je. lama2 kang tak reti nak pegang pensil / pen pulak

    ReplyDelete
  18. betullah...jauh berbeza dengan zaman kita dulu..hehehehe..

    ReplyDelete
  19. zaman sekrng lg cnggih..zaman moden katakn..=)

    ReplyDelete
  20. fuyooo..lain macam laa buku dia..mungkin cara macam nie lebih menarik minat budak2 untuk baca buku..hehehe..zaman cucu cicit kita nanti semua pakai voice notes kot..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. zaman skang ni memang canggih manggih. prgh. zaman cyber katakan. hehe

    ReplyDelete
  22. Nampak didalam gambar macam pembalut buku. Tidak dinafikan standard pelajaran Malaysia tinggi.

    ReplyDelete
  23. kulit buku pon dah jauh beza.hohoho

    ReplyDelete
  24. penambahbaikan untuk orang suka baca, hihih

    ReplyDelete
  25. fuyo.. dasyat betol. dulu beli pembalut yang cantik2 pastu balut.

    ReplyDelete
  26. nostalgia kot buku tulis kaler cover kaler coklat...untungla bebudak yg lahir era IT. nak blaja ssuatu mudah giler. INTERNET.

    ReplyDelete
  27. baru semangat kot budak2 skg nk mnimba ilmu ^_^ salah satu tarikan..gud2..

    ReplyDelete
  28. buku sekarang semuanya moden-moden.. huuh, kite dulu pergi sekolah bukan main berat beg. sebab bawak buku banyak and berat sangat

    ReplyDelete
  29. wah sangat unik!! salam ziarah dari saya ;)

    ReplyDelete
  30. untung budak2 sekarang.. zaman dah makin maju.. =)

    ReplyDelete
  31. buku skarang mmg best design dia , nk baca pn mcm semangat je kan ! :P tp dulu lain .. huu

    ReplyDelete
  32. psikology tarik perhatian pembeli :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.