Friday, January 4, 2013

Hadiah Pilihan Untuk Kekasih dan Kawan?

Hadiah Pilihan Untuk Kekasih Kamu? Kawan Kamu

Nak belikan hadiah untuk kawan, kekasih, adik, abang atau seumpamanya, bukanlah sesuatu yang mudah. Kadang-kadang boleh makan masa berminggu-minggu untuk fikirkan hadiah yang terbaik untuk seseorang itu. Jadi kali ni, leeza nak share dengan u all antara hadiah pilihan yang sempoi.

UNIK & BERMAKNA :  
Hadiah ni sesuai untuk mereka yang suka akan keunikan dan perhiasan. Bukan itu sahaja, kita juga boleh buat nama kita, nama kawan kita atau nama sesiapa sahaja untuk dicorakkan dalam botol tu. Saiz botol pun berbagai-bagai.

Harga sebotol ikut saiz dan corak kita... Leeza tak ingat lah harganya.. so sorry... Lingkungan RM20 ke atas.

 Leeza khusyuk melihat hasilnya 

Zoom In : guna pasir jer sebenarnya ....
Sepanjang pemerhatian leeza, nak buat benda ni sebenarnya kena ada kemahiran seni halus yang tinggi. Sebab nak buat lukisan dalam botol tu, kita kena guna dawai dan hujung dawai tersebut dititik gam. Kemudian, kita buat lukisan dalam botol tersebut dan seterusnya taburkan pasir ke dalam botol tu. 

Tengok macam senang, bila nak buat tu.. Pokok tak rupa pokok lah jawabnya.!!!!

Sorry, leeza tak dapat nak snap hasil satu botol. Oklah, kalau u all nak tahu leeza tengok benda unik ni kat mana... Haaaa Di Sini....
CENTRAL MARKET KUALA LUMPUR 
Imej (dari google)

Leeza percaya orang KL pun dah jarang jejak kaki ke sini.. Well kawasan persekitaran ini juga tidak "dilimpah" oleh rakyat Malaysia... Huuuu too bad...


Satu lagi info yang leeza nak share, iaitu laman CENTRAL MARKET... Sejujurnya, leeza tak pernah pun terjah laman CENTRAL MARKET (SINI)... Bila dah terjah, waaaaaaaaaaa............. sangat cantik. Unsur budaya yang sangat terserlah.

TITIK SANTAI :: :: ::  
Central Market hanya dijejaki bila leeza nak buat keychain yang ada tulisan dalam kuantiti yang banyak. 
2. Bila leeza nak tempah cawan yang ada tulisan-tulisan.
3. Pernah terjah Central Market hanya untuk beli topeng sempena staff party GSC yang bertemakan topeng...
 

46 comments:

  1. oh ye ke..dah lama sangat tak singgah CM, anak2 pon tak penah sampai...memang mengasyikkan bila tgk hasil seni, taktau plk cmner nak buat benda hiasan dlm botol tu..baru dapat gambaran skit2 kat sini..thnks Leeza.

    ReplyDelete
  2. eh2 dh lma gila xpegi sini...walaupun dok kl..haha....

    ReplyDelete
  3. susah oo nak wat benda nie....

    ReplyDelete
  4. saya tak pernah lagi jejak central market ni,, asyik cancel je bila plan,,hehe (^___^)

    ReplyDelete
  5. remy pernah tgk mamat tu buat kat CM...... dulu dia kat dlm...sekarang dah kat kiosk luar...memang berseni......

    ReplyDelete
  6. sikit sangat gmbar botol tu :( anyway, nice info! hope u follow me at Horrible too :)

    ReplyDelete
  7. CM tempat lunch cheqkaq dulu-dulu..rindu gak nk g situ..tp cm leeza ckp ramai warga negara asing berkeliaran kat situ..kena hati2..

    ReplyDelete
  8. terer ar pak cik tu.. terbaik

    ReplyDelete
  9. kak..nh yg pasir 2 kan?iman ada tgk tau hasilnya meme teliti betoi

    ReplyDelete
  10. namapak susah nak buat . tapi cantik ! 20 ringgit boleh tahan juga harganya .

    ReplyDelete
  11. memerlukan kesabaran dan tumpuan sepenuhnya. bukan semua orang dapat buat nacan tu.huhu

    ReplyDelete
  12. sangat kreatifkan mereka buat.. cantik :D

    ReplyDelete
  13. ooo... tau menda ni. memang uni leeza oi..

    ReplyDelete
  14. haah..pernah tgk kat CM ritu..

    ReplyDelete
  15. minat benda ni masa sekolah-sekolah dulu... sbb hairan camner dia boleh buat cenggitu unik sekali

    ReplyDelete
  16. Kalau berseni blh la buat sendiri.. Central market? Alahai jauhnya nk g :)

    ReplyDelete
  17. dah terjah! lawa ! hehe , maseh sharing ,ihikkks! nanti boleh lah pergi usya2

    ReplyDelete
  18. esok nak pegi CM la..hehehe:) cri hadiah bru2..:D

    ReplyDelete
  19. Macam rumit je buat benda tu kan Leeza.. kalau kita buat memang tak menjadi langsunglah.. haha. CM berabad dah aida tak pi, betul2 ramai betul orang asing kat situ.. Laman CM pun aida tak pernah pergi lagi. hiks..

    ReplyDelete
  20. DEQ PENAH PERGI 2 KALI .. SUME TU TUK WAT PRIME GAMBOR .. HIKHIK .. HARGE PUN BERPATUTAN N LEH RUNDING LG

    ReplyDelete
  21. A.ah akak le tu. Siti fatimah bt ibrahim. Wantie tu gabungan nama akak ngan hubby.hehehe...

    ReplyDelete
  22. lama dah tak pergi CM, byk hadiah kat sini terutamanya untuk pelancong.

    ReplyDelete
  23. Central Market memang best, macam-macam ada.

    ReplyDelete
  24. Central Market memang satu tempat yang menarik cuma pihak berkuasa kena cari jalan macam mana nak jadikan dia satu tempat yang boleh menarik perhatian rakyat malaysia untuk kembali ke sana lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  25. penah gak tgk botol hiasan mcm ni....mmg cantik siap boleh buat 'love' lagi...mmg kreatif kan. sbb pasir tu x bercampur pun kaler dia.

    ReplyDelete
  26. zaman belajar dulu sealu lepak sana. skrg dah lama tak pegi..

    ReplyDelete
  27. FD dah lama tak pergi CM oh. masa kecik2 selalu pergi sana. banyak kraf kat sana kan?

    ReplyDelete
  28. Lol. Rasanya ejak kat sana sekali je kot n ayat melimpah tu mmg dari sulu lagi ada kat situ. no komen. hoho..

    Seni memang ada pelbagai dan memang respek sbb tak mudah rasanya nak lukis dalam botol. luar botol tak pe gak. hoho..

    ReplyDelete
  29. Memang betul la. Memang kat sana dah bukan jadi tempat untuk dikunjungi. Berbeza 10 tahun lepas, hujung minggu ada jugak ke sana.Black Area sekarang nih.

    ReplyDelete
  30. selalu sy pegi sini utk cari kraftgan je.. mmg murah lg2 klu beli byk2..

    ReplyDelete
  31. hasil seni camntu memang jarang sangat yang reti buat...

    ReplyDelete
  32. pernah jejak kaki skali je ke CM. tupon bawak japanese friend jalan2.hehehe

    ReplyDelete
  33. dah lama tak ke CM tu.. huhu

    ReplyDelete
  34. pernah buat! lawaa, tapi buat kat kuantan je.

    tapi skrg dah tak lawa, haha sebab buat masa berdua, sekrg dah berorang(sorg).

    ReplyDelete
  35. Lama dah tak jejak Cm. Las zmn U sekitar awal 2000 dulu. Wow, lamanya!

    ReplyDelete
  36. fuhh..memang kreatif habislah..

    ReplyDelete
  37. tak pernah lg ke sana.. huhu

    ReplyDelete
  38. buat something yang seni tu kena dngan hati.. bila dngan hati, itu yang jadi bermakna tuu..

    ReplyDelete
  39. central market ke? nk tngok unsur budaya tu.. kalau ade masa.. memang nak jalan2 area kL pun..

    ReplyDelete
  40. Pernah tengok sekali cara org tu buat..mmg terpegun dahku dengan kreativiti dia

    ReplyDelete
  41. assalamualaikum leeza...lama mama x pergi ke central market ni mesti banyak yg best kat sana..:)

    ReplyDelete
  42. shida org perak..kalo duk KL lama dah tawaf hehee :) thanks leeza info nih :) i loike seni :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.