Monday, January 7, 2013

Keputusan Penuh AJL 27

Keputusan AJL 27
 
Anugerah Juara Lagu 27 (AJL 27) pada tahun ini memilih konsep seni dan lagu untuk menampilkan kelainan kepada para penonton. Kita sedia maklum Azlan & The Typewriter, Stacy, One Nation Emcee & Jimmy Palikat, Yuna, Hafiz , Adira, Amir Jahari, Bedroom Sanctury, Black & RJ,  Hazama & Amy Search, Mojo dan Shila Amzah merupakan artis yang bertanding pada malam ini. 

Mari lihat keputusan AJL 27 yang pastinya ramai tidak menjangka... Haaaaa Yahooooo..... 
Keputusan AJL 27 :  

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu 27
Persembahan Terbaik
Teman Pengganti ( Black & RJ )
Vokal Terbaik
Hafiz (Ku Akui)
Tempat Ketiga
Ku Akui ( Hafiz )
Tempat Kedua
Idola ( Azlan n the Typewriter )
Juara
Terukir di Bintang ( Yuna )

Komen Santai Leeza : 

KOMEN SI SANTAI
1.
Semua persembahan memang HEBAT HEBAT. Tak ada cacat cela yang jelas dan tidak mendukacitakan.

2.
Penampilan barisan artis yang bertanding pada malam ini, ada yang di luar jangkaan leeza lah. Khususnya Aizat yang kelihatan "wow".. misai nipis dan rambutnya membuat Aizat nampak kacak sekali. (perghh gedik nya ayat aku ni....)

3.
Vokal Mojo jauh lebih baik daripada persembahan masa separuh akhir. (betulkan saya jika saya silap).

4.
Keseluruhan AJL 27 memang 5 bintang.... konsep yang dipilih pada tahun ni serius best!

5.
Persembahan pembukaan juga tidak dapat disangkal impaknya. Kemunculan Ziana Zain dan Misha Omar disertai dengan latar grafik yang awesome! Teruja rasanya.

6.
"ROCK WILL NEVER DIE" -- Part ni lagi best.. menusuk sampai jiwa... Malar Segar lagu rock tu semua. Leeza dekat rumah pun nyanyi sekali, walaupun seorang diri hanya ditemani kucing kesayangan. Haaaa... Alonenya... Tapi tidak kesunyian pun sebab ada AJL 27 yang best!

7.
Masa mengumumkan juara, leeza menjerit macam V.Persie jaringkan gol semalam. Haaaa.... Tak sangka lagu Yuna menang dan leeza gembira serta puas hati sebab lagu Terukir Di Bintang menang! 
Tahniah Yuna, Tahniah Aizat.


TITIK SANTAI :  
Tahniah kepada semua pemenang.... 
Kepada kak Yuna, terus sukses k......
 

32 comments:

  1. Memang AJL kali ni superb! Tahniah pada yg menang..

    ReplyDelete
  2. tak tgk. tapi kat FB ngan twitter, berpusu-pusu org updated pasal AJL.. HEHE

    ReplyDelete
  3. ada jodoh nampaknya aizat ngan yuna hhihi

    ReplyDelete
  4. kecewa bila shila amzah tak dapat apa2..:(

    ReplyDelete
  5. Seronok tgk Aizat nyanyi lagu Yuna..terasa mcm di alam 60-an jer..hehe

    ReplyDelete
  6. tema kali nie nampak kreatif.. hehe.. tahniah utk pemenang :D

    ReplyDelete
  7. kesemuanya memang hebat.. lirik pon hebat.. hati tetap sokong black :)

    ReplyDelete
  8. hahahaha..setuju dengan komen aqu mad.. hehehehe

    ReplyDelete
  9. Sebab nyanyian Aizat memang sempoi..gaya playboy Paris..heheheheh.
    Memang layak menang sebenarnya!!!

    ReplyDelete
  10. sy sokong point no 1 tu! hehe

    ReplyDelete
  11. cewah.. cik santai mcm pngulas tv lak...

    ReplyDelete
  12. yeahhhhh kt fan club y sma! ahhahaha suke giler r YUNA mng, i target no.3 / mo.2 je alih2 JUARA la plak, jerit melolong kat umh xhengat! hehehehhe...yup ive been so excited waiting for mojo sbb hehe suke vocalist y hot tuh. hahah tol ni la live prformance y plg trbaek antara byk2 y sy pnh tgk.. ;)

    ReplyDelete
  13. xdpt tgk sampai abes.. tgh2 tgk smalam terus di panggil utk pergi meeting.. mmg sedih tol :'(

    ReplyDelete
  14. overall AJL kali ini memang tak mengecewakan..hehehe..cuma tak tahu kenapa "teman pengganti" bleh menang persembahan terbaik..lepas pikir tema ekspresi seni tu mungkin juri lebih mengetahui sebab lan tak pandai bab2 seni pun..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. overall setuju dgn komen leeza ! hehe aizat osemmm.. kumis nan nipis kiuut XP
    yippieee TDBintang menang ^_^

    ReplyDelete
  16. haha dh lama aku tak layan AJL. sejak bila dh tukar jadi tempat 1,2,3 ni? bukan ker dulu ada bhgian2 mcm balada, rock, etnik kretif etc?

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum leeza...tahniah buat Yuna n AIzat...:)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum leeza...tanhiah pd yg berjaya...:)

    ReplyDelete
  19. Memang betul2 tak sangka Yunalis Zarai boleh menang! Hehe

    ReplyDelete
  20. time otai2 rockers nyanyi...perghh...teringat zaman era 90an kn.

    ReplyDelete
  21. tak dinafikan Ajl tahun nie lebih best!!! pentas yg simple tapi effect yg berkesan....terbaik!

    ReplyDelete
  22. memang mengejutkan aizat menang...

    ReplyDelete
  23. tahniah semua pmng :)
    yuna terbaik tp kpe ramau xsuka yer..huhuhu

    ReplyDelete
  24. AJL kali ni best... sgt puas hati dgn keputusannya... :)

    ReplyDelete
  25. part no.6 kinda forever alone ~hahaha

    nway, tahniah atas kemenangan Yuna dan Aizat. baru fair =)

    ReplyDelete
  26. taniah buat pemenang , hehe . Especially oh my hafiz, kihkih

    ReplyDelete
  27. Dah tiga jam cari... jumpa akhirnya ... terima kasih atas maklumat yang amat berguna nie...
    saya terhutang budi dengan blog ni..

    Feel free to surf to my web site: Kaedah Hebat Di Kamar

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.