Sunday, January 13, 2013

Latihan 3 Hari Membawa Aizat Juara AJL

Latihan 3 Hari Membawa Aizat Juara AJL


SUMBER ASAL :
Berita Harian : 12 Januari 2012 (10 Inspirasi Jom Melaram)
BERLATIH 3 KALI :
Ditanya bagaimana memilih konsep sebegitu, kata Aizat dengan hanya kira-kira 72 jam, sebagai anak seni dia mengakui masih belum berpuas hati kerana yakin mampu menampilkan persembahan yang lebih baik. Apapun, dengan kesuntukan masa diberi Aizat memastikan kesempatan yang ada dimanfaatkan dengan apa yang terdaya.

“Saya sebelum itu banyak melihat konsep persembahan Michael Buble dan Frank Sinatra yang jelas sarat dengan elemen klasik. Idea inilah saya praktikkan untuk lagu Terukir Di Bintang,” kata Aizat yang hanya sempat berlatih sebanyak tiga kali untuk persembahan itu.

Latihan 3 kali (kira-kira 72 jam) telah membawa Aizat memenangi AJL baru-baru ni. Pendek kata, tuah menyebelahi Aizat dan Yuna. Tahniah sekali lagi. 

Sebenarnya, idea Aizat yang meletakkan elemen klasik dalam persembahan akhir itu memang sangat bertepatan dengan irama lagu Terukir Di Bintang !



TITIK SANTAI :: :: ::  
Leeza suka gaya Aizat malam tu.... 
 

32 comments:

  1. Tak tgk juara lagu hari tu... kenapa aizat ganti yuna mlm tu?

    ReplyDelete
  2. mula-mula tengok macam kelakar bila ada misai nipis tu. lama-lama tu macam not bad lah. rezeki Aizat and Yuna ^^

    ReplyDelete
  3. uni mmg suka lagu tu..
    tp xsuka yuna..suka aizat je..hehe

    ReplyDelete
  4. jaa pun suka, nak lagi masa yg part yuna melambai2 kat skrin besar tu..hee romantik!

    ReplyDelete
  5. persembahan aizat mmg sempoi. lagu terukir dibintang mmg patut menang.. CiM sukaaaa

    ReplyDelete
  6. mmg best! setuju klo dia mng...yunalis zarai..

    ReplyDelete
  7. WAH ! tak sia sia berlatih . tapi persembahan aizat memang awesome :D

    ReplyDelete
  8. kalau dah rezeki dia tak kemanalah.. hehee. tahniah yuna dan aizat :)

    ReplyDelete
  9. aizat nyanti mmg nangkap kat tinger akak ler..mula tgk akak tertanya2..penyanyi baru ke..x perasan aizat...tapi mmg best..bukan nak kata,tapi kalau Uji yg nyanyi...x leh bayangkan ngan liuk lentoknya...

    ReplyDelete
  10. salam Leez...lawatan balas dr zakwanfahmi.blogspot. Nice blog dan saya dh jd follower awak

    ReplyDelete
  11. org lain bkn main melompat..last2 yg menang, yg simple...hahaha

    ReplyDelete
  12. tak tgok AJL hari tu sebab buat keja en lokman..hahaha:P tp knpa aizat gnti yuna kak?

    ReplyDelete
  13. aizat memang sempoi sangat malam tu..tahniah buat merek berdua

    ReplyDelete
  14. forever love aizat <3

    harap aizat masuk minang. haha


    sokong sejak aizat mengegar :P

    ReplyDelete
  15. terus meletup lagu ni kan...

    ReplyDelete
  16. dengan hanya 3 hari? wow.. hebat gila Aizat :D

    ReplyDelete
  17. wah, bukan calang-calang orang Aizat tu.. hanya 3 hari saje... hebak hebak :D

    ReplyDelete
  18. baru hana tau aizat ni macho sebenarnya.haha

    ReplyDelete
  19. persembahan dia lah yang paling terbaik malam tu,hikhik ...dengan lenggang lenggok dia menari aiiiih cair jugak, ahahah

    ReplyDelete
  20. Sgt santai dan bersahaja.. Malah cukup menggoda. Luv u aizat!

    ReplyDelete
  21. memang sesuai lagu tu dgn elemen yg dipersembahkan...... playboy paris!!!

    ReplyDelete
  22. a'ah patut la ada gaya Micheal Buble kat situ..huhu.best2

    ReplyDelete
  23. tak tgk pon AJL...hehe

    tahniah tuk Aizat dan Yuna

    ReplyDelete
  24. mcm tak percaya jer boleh mng....tpi lirik lagu yuna ni mmg superb..:)

    ReplyDelete
  25. dia sangat kacak malam tu..auww tergoda chot..hehehe

    ReplyDelete
  26. Walaupun kesuntukkan membuat persiapan tetapi tidak sia-sia beliau telah menang AJL.

    ReplyDelete
  27. bawa cawan nescafe pun boleh menang kan , heheh

    ReplyDelete
  28. 3hari jer? perghh hebat kalo artis lain mau seminggu 2 kan nk praktis..

    ReplyDelete
  29. lagu yuna tu mmg klasik pun bunyinya.. hehe.. tp performance aizat tu buat kita rasa mcm kt europe je.. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.