Wednesday, January 30, 2013

Rainbow Cake: 1st Try

Rainbow Cake: 1st Try
Masa adik leeza cuti semester lepas, sempat juga Leeza berkasih sayang dengan dia... Leeza suruh hero leeza buat kek untuk leeza. Pertama, leeza suruh dia buat Pavlova, jawapan dia "kek tu leceh lah... complicated.." jawab dia.

Ok fine... Nak Red Velvet... dia jawab "OK.. Small matter." Leeza tabur lagi kasih sayang, leeza suruh dia buat rainbow cake kalau boleh... Hero tu senyum jer... dan jawab "Semua kek nak buat... mana satu nak dimakan tah..." dia membebel... serius macam mak nenek woooo.... :-p (dalam hati, ada aku kesah, yang penting aku nak makan kek... la la la ~)

Akhirnya, leeza dapat rainbow kek sahaja.. Red Velvet ada bahan-bahan yang tak cukup... (kecewa sih) .. So jom tengok gambar rainbow cake pertama yang tak berapa nak jadi. ni. Haaaaaa

 Bancuhan warna..
Macam nak buat mural kat dinding sekolah.. 

Hero leeza tu baking cake ni satu-satu.. dan cantumkan macam kat atas ni.
Tinggi semacam jer kek ni.

Proses mencantikkan sisi kek. Haaaaaa

Atas kek, leeza telah memburukkannya...
Liza - Arif (nama adikku) - Ima (nama kakakku)
Kehidupan 3 beradik...

Rasa kek ni boleh lah... MASIH PERLU DIBUAT PENAMBAHBAIKKAN...
Tapi still happy, 1st try ...

Ni ada satu kek lagi yang hero leeza buat ...
Apa nama kek ni... Kek pelangi kot....
Sebenarnya masa buat kek ni, leeza lah dok suka suki nak bubur warna..
Rasa kek ni sama jer pun.. hehehehe

** Hazwan Hairy, Kamu bukan suka warna wani ker... Haaaaaa**

TITIK SANTAI :: :: ::  
Leeza tak sabar nak suruh hero balik KL lagi, sebab nak suruh dia buat red velvet plak.... Layannnnnn
 

50 comments:

  1. wah, pandai jugak adik lelaki akk buat kek.. kek rainbow lagi tu.. hihi :D

    ReplyDelete
  2. salam leeza :)

    sbg permulaaan kira okey laa tu...nanti klu selalu buat tentu akan jadi lebih cantik dan sedap...:)

    ReplyDelete
  3. Nasib baik rasanya oklah, kalau ko, buat hiasan je eh... Hehe

    ReplyDelete
  4. cantik belakang kira..nk yg sedap dimakan, mcm pilih pasangan jgk lah..eh kesitu plk pcl nih melalut...meh la sikit nk rasa kek pelangi leeza.

    ReplyDelete
  5. pandainyer hero buat kek tuu.., ehhee

    ReplyDelete
  6. pergh terbaik lah pndai wat kek..nanti nk rsa juga lah..haha...adk mmg terer ek.

    ReplyDelete
  7. comel je kek~ nice try...

    done follow u~ meh singgah sini

    http://gilapotato.blogspot.com/2013/01/my-blog-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. comeyyyy...hahaha..satu percubaaan yg baik..

    ReplyDelete
  9. Bestnyaaaa kalau dapat buat kek rainbowwwwwwwww...

    Tapi kek leeza ni takleh nama kek rainbow lah..sebab warna dia itu je. Ombre Cake bole kot..

    ReplyDelete
  10. yang penting menjadi jugakkan.. :)

    ReplyDelete
  11. errrmmm.. apa kata leeza poskan sejibik utk saya rasa ;)

    ReplyDelete
  12. Hero lg bgs memasak dr Heroin..Hahaha.

    ReplyDelete
  13. warna-warna terang tu macam warna kek lapis sarawak. sedapnya

    ReplyDelete
  14. pelangi kena ade tujuh kaler...cukup tak tu..hehehe..nama tak penting tapi rasanya tu..nmpak cam sedap..nak sikit..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. seronok lah ada chef kat rumah ek :p kek tu nampak sedap :D

    ReplyDelete
  16. Pandainya adik lelaki buat!!!
    Mula-mula tengok gambar tak lawa masa proses pembuatan..dah siap dah lawa..

    Cuma tulisan tu senget..hahahahaha
    Siapa yang tulis yek?

    ReplyDelete
  17. Wah, hebatnya hero kita tu Leeza.. Mohon buatkan lagi ye nanti :)

    ReplyDelete
  18. Seronoknya adik lelaki kak Leeza pandai buat kek!hihihi...comel jer keknya..hihi

    ReplyDelete
  19. pandainya buat kek warna warni mcm tu.. deno tahu kek coklat je.. hehe

    ReplyDelete
  20. wahh meriahnya kek rainbow n kek pelangi tu, eh bukan sama ke?ehehe..chantek n nmpk sedap je :D heee..

    ReplyDelete
  21. ala.. cam renyah je nak buat.. buatkan boleh? hehe

    ReplyDelete
  22. wah rajin ye. eh mana kaler merah?

    ReplyDelete
  23. teringin nak rasa rainbow cake..tapi tak merasa lagi smpai sekarang..hehe

    ReplyDelete
  24. wah bestnya..share lah resepi nak try gak

    ReplyDelete
  25. wah rajinya buat kek.. dkna tak pernah buat kek :(

    ReplyDelete
  26. nti kalo dpt red valvet sedekah taw2 :)

    ReplyDelete
  27. kalo camni dah boleh start wat busines dah ni :)

    ReplyDelete
  28. pandai nya wat kek, first time buat dah mcm ni hebatnya, kalau dah byk kali buat mesti dah boleh bukak bakery ni..hihi.. dop ler resepinya sekali...heeeee...

    ReplyDelete
  29. saya yg dah masuk usia hampir 40an cuma pandai makan kek aje. buat langsung tak pandai.

    nasib baik wife pandai masak n suka memasak

    ReplyDelete
  30. kek kaler biru......he3....kek rainbow tu semalam remy jumpa kat pasar malam ...terus beli sepotong....balik rumah...rasa sama jer semua....he3

    ReplyDelete
  31. adik lelaki akak yg buat? wahhh, hebat gilaa! saya pun kalah ni!

    ReplyDelete
  32. Bestnya buat kek.fara suke rainbow kek sebab warne warni.hehe

    ReplyDelete
  33. Fuyoo ~ kagum.. *clap clap (tepuk tangan)

    ReplyDelete
  34. warna panas2. kalau ada color pastel mesti best. tapi yaa, rasa tetap sama. haha nampak je comel. ingat rasa pun comel :P

    ReplyDelete
  35. laen mcm lak aku tgk kek tuh.

    ReplyDelete
  36. untung hero dia pandai masak.nak jugak la....pavlova ye :P

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.