Monday, January 21, 2013

RockCorps Malaysia at Pasar Seni

"RockCorps Malaysia at Pasar Seni Memang Sempoi"
 Dah lama rasanya leeza tidak berhujung minggu di Kota Raya yang sibuk dan sarat dengan warga asing itu. Semalam, leeza join RockCorps Malaysia di Pasar Seni dan menjadi sukarelawan untuk membersihkan kawasan sekitar Kuala Lumpur. Antara aktiviti yang dilakukan ialah mengecat, membersihkan papan tanda, pondok telefon dan seumpamanya yang mengandungi "contengan jalanan" (istilah baharu yang direka selepas join aktiviti ni)... :-p

Leeza mula bergerak sekitar Pasar Seni, Petaling Streeet jam 10.30 pagi dan kembali semula ke Pasar Seni jam 1 petang. Sangat penat tapi best! RockCorps Malaysia kali ni memang sempoi.. Pengalaman yang tak boleh dilupakan, bila dah jam 12 tengah hari, area Pasar Seni dah sarat dengan manusia. Masa tu nak bergerak pun rasa sangat susah. Haizzz....

Aspek makanan, kalau korang join aktiviti macam ni, haaaaa.. Tak payah lah nak risau.. Memang akan disediakan sampai kenyang. Haaaaa.....

Sebenarnya leeza taip entri ni pun dalam keadaan yang tergesa-gesa. Well hari ni hari pertama leeza daftar diri dan mula mengajar. Ringkasnya, Leeza perlu baca buku MOTIVASI banyak banyak banyak banyak.... Moga satu hari nanti, anak-anak didik di hadapan leeza ini dapat menguasai BAHASA MELAYU dengan baik. 

"Ikhlas mendidik demi mereka harapan negara"

Sebelum noktahnya entri ni, jommm roll sikit gambar aktiviti semalam... Waaaachaaaaaa......

Habis pondok telefon kami bersihkan !!
Orang-orang Bangladaesh melihat kami dengan wajah yang sangat pelik!

Hai Pak Cik !! 
Pak cik ni pun memberi semangat kepada kami.. Haaaaa

Dah penghujung aktiviti. Memang sempoi...

Dah dapat tiket.. Maka berakhirlah Ahad leeza..
Bawa kereta dengan lajunya, sebab nak tengok Badminton!
Kat depan TV jew....

TITIK SANTAI :: :: ::  
*Apa-apapun kita buat, kita kena selitkan sedikit keikhlasan. Tidak kira apa yang kita buat, ikhlas dan jujurkan hati. Leeza sendiri juga mahu berusaha untuk menjadi seorang yg mempunyai keikhlasan yang tinggi.
 

30 comments:

  1. setuju2..apa yg kita buat, mesti ada rasa ikhlas :) barulah berkat...

    ReplyDelete
  2. bestnyer... arituh broframestone ada ajak... tpi tu la, mmg x suka g KL ari ahad.ramai org...huhuhu

    *dapat bju free ke??

    ReplyDelete
  3. leeza pegi ke?wahh! ngan spa leeza?bestnya tgk next time klo ada nk g juga..eh 26 ni pegi?jum lah

    ReplyDelete
  4. betul..bila apa yg kita lakukan itu ikhlas..tntu seronok dan meriah.. :)

    ReplyDelete
  5. erk ngaja da?

    cikgu ganti ke leeza?

    ReplyDelete
  6. bagus nyer leeza jadi sukarelawan..kota raya tu memang sibuk memanjang..penuh ngn warga asing yang tak tahan tu

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat buat kebajikan...maaf kak Leeza sbb tak dapat nak join sama..

    ReplyDelete
  8. leeza mmg dok KL ea?

    planning nak turun KL khamis ni..datim...hahaha...

    ReplyDelete
  9. mcm seronok je aktiviti mcm ni..

    ReplyDelete
  10. bestnya kak..rugi xdpt join..apapun dpt tgok gmbr dah sng hati..AHHAHA:P

    ReplyDelete
  11. OMG...CiM mmg follow aktvt rockcorp ni tp belum prnh ada kesempatan join event diorg. Mmg sgt awesome laaaaa....

    Bila diorg nk dtg jb nieee...

    ReplyDelete
  12. wahh bagusnyeer.., wak pon X terpk ada aktiviti berfaedah camni..iHIkks, gudjobb

    ReplyDelete
  13. Wilma memang suka pergi Pasar Seni...
    Tapi, sekarang tidak lagi...
    Coz banyak Mamat Bangla di sana...
    Anyway, mest best aktiviti nie kan Leeza ^_^

    P/S: Maaf...Dah lama Wilma tak berkunjung di sini...Sibuk sangat2...

    ReplyDelete
  14. kalau kita ikhlas apa kerja pun jadi seronok dan xtertekan :)

    ReplyDelete
  15. wahh mmg bersih laa tmpt tu..hehehe btl tu,apap pun kte wat,kena ikhlas..mudahnya dpt pahala kn??:)

    ReplyDelete
  16. aktiviti yg mnyihatkan..bestnya dpt buat aktiviti2 mcm tu..betul tu setiap bnda yg kte buat perlulah ikhlas...may Allah bless u sis.. :)

    ReplyDelete
  17. mmg Keiklasan amat penting dalam membt kebaikan.Rajin cik Leeza sertai aktiviti sebegini..

    ReplyDelete
  18. seronok skali skala bjln2 tgk gelagat org hehee..:)
    selamat bersantai leeza :)

    ReplyDelete
  19. wah MENARIKlah idea ni..i loike

    ReplyDelete
  20. mmg rajin sungguh lah.. tabik spring

    ReplyDelete
  21. Sayangnya tak dapat pergi :[

    7 Cara Promote Blog Anda Dengan Mudah & Berkesan Klik Sini !
    28 Cara Mudah dan Halal Menjana Duit Dengan Blog Klik Sini !
    Top 35 Tempat Untuk Dapatkan Trafik Ke Blog Klik Sini !

    ReplyDelete
  22. usaha yg murni...terbaik lah leeza.....

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.