Thursday, February 14, 2013

A Good Day To Die Hard [REVIEW]


Semalam sempat juga terjah panggung sebab nak tengok filem A Good Day To Die Hard. "Bertungkus-lumus" leeza nak dapatkan tiket tau. Nak beli on9, hampir 10 kali leeza refresh page TGV, akhirnya GAGAL juga beli secara online.. Serius berapi dah hati.

Angkat kaki, terus drive pergi TGV Cheras Selatan, beli kat kaunter, terpaksalah beratur panjang. Sampai depan kaunter, biasalah seat memang hampeh. Penyelesaiannya leeza terpaksa duduk berasingan dengan My Lovely bro... Tak per lah.. layankan jer lah....

Ok, tutup kisah nak dapatkan tiket. Sekarang, nak berceloteh pasal filem A Good Day To Die Hard.


MOTIF KURANG KUAT  
     Pada pendapat leeza, jalan cerita A Good Day To Die Hard kali ni kurang kuat!. Jalan Cerita filem ni TAK KUAT. Maksud leeza motifnya tak berapa kuat untuk dijadikan cerita. *Pendapat peribadi leeza lah. Tapi masih OK dan tak lah merapu ker apa. Masih boleh ditonton. Mungkin leeza harapkan lebih hebat kot.

LETUPAN MANTAP  
     Letupan banyak lah dalam cerita ni. Pendek kata, tak ada kekurangan dari aspek letup sana sini. Aksi letupan memang puas hati lah dalam cerita ini. Aksi lawan dan tembak memang sangat puas hati. Walaupun luka yang ada pada para pelakon sikit tapi aksinya lebih-lebih. Itu menunjukkan bertapa hebatnya hero dalam cerita tu. Haaaaaa......

NILAI KEKELUARGAAN 
     Walaupun A Good Day To Die Hard ni cerita aksi, tapi tidak lari daripada nilai kasih sayang. Kasih Sayang seorang ayah dan anak lelakinya. Nice moral value!! Leeza suka part ni.

Secara keseluruhan, 
leeza bagi 
3 BINTANG untuk 
A Good Day To Die Hard!
 
TITIK SANTAI :: :: ::  
Cerita seterusnya cerita apa yer?? Tak sabar nak tengok Fast Furious 6!
 

31 comments:

  1. ade org kate best

    erm tp xmint cite aksi

    ReplyDelete
  2. ceta ne mantap,tapi konsentrasi eca trganggu oleh sesuatu..nak tahu apa dia..kena baca review esok la ye ;P

    ReplyDelete
  3. I Luv action muvie. tp xtau bila la punya peluang nk tengok =) hehe

    ReplyDelete
  4. Dh lama tak tgk action movie kat wayang.. :)
    Tgu keluar tv je la..
    Movie melayu tu Rajin gak tgk..
    Nih first time Baca review kata xbaper best..
    Kebykkan org kata best...puas hati..
    Jena tgu esok la nak tau jwpn nye ..

    ReplyDelete
  5. Bukan tak best... cuma leeza rasa kurang ummm....

    ReplyDelete
  6. saya tak pernah miss layan die hard.. dari zaman P Ramlee sampai skarang. ehh!!

    P/s : haah saya pon baru tau blog saya ada dalam majalah Remaja hehe :D

    ReplyDelete
  7. aie jarang tengok movie aksi,selalu tengok movie pun kena tgk2 citer apa yg best..memilih,huhu

    ReplyDelete
  8. da lame x masuk panggung..
    feel tengok kat panggung xsame feel tgk kat dvd...kan..kan

    ReplyDelete
  9. orang lelaki sukalah movie cam nie hihihi

    ReplyDelete
  10. betul kata leeza... jln cerita tak mantap cam dulu...tapi babak2 aksi dan letupan memang best!!!

    ReplyDelete
  11. aik..personal review leeza 3 bintang jer??nak kena gi tengok nie..dah laa aritu xjadi tengok sebab tiket habis..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. tengok Cd lepas ni.memang gitu la selalunya

    ReplyDelete
  13. Dying to watch this action movie yeah!

    ReplyDelete
  14. dah lama tak tengok movie T__T

    ReplyDelete
  15. tgok hari tu kat sunway pyramid..best oo..:D ehhhe

    ReplyDelete
  16. dh tgk ke?wahhh hery xsmpat dh nk tgk wyg..haha

    ReplyDelete
  17. belum tengok lagi.. kite kurang tngk cite aksi2.. hee... :D

    ReplyDelete
  18. Tempoh hari nak tengok..jadi yang pertama buat review..

    Bil atgk 18sx..pehhh...tengah bawa anak langsung tak tengok..heheheheh

    ReplyDelete
  19. Dapat 3 bintang je ? Hehe.. Tapi cerita die hard ni memang wajib tengok dulu2... Memang best.

    ReplyDelete
  20. nur mmg xakan tgk..tp adik kata best...

    ReplyDelete
  21. Eyz dah tengok!best sangat2!!!!hihi..

    ReplyDelete
  22. Siang tadi baru je tengok poster movie ni. Poster jelaa. Haha

    ReplyDelete
  23. rajin review movie yer...bgus2x... boleh jadi panduan pada sesapa yg berhasrat nak menonton....hihihi...

    ReplyDelete
  24. btw, jaa ada cenderahati kecil utk 10 pengomen setia jaa utk bulan januari... dan leeza adalah salah sorang dari 10 tu. sila hantar nama dan alamat penuh ya di mana2 komen entry jaa ok..

    http://www.jaakechik.com/2013/02/10-pengomen-setia-wwwjaakechikcom.html

    ReplyDelete
  25. member aku ckp yg movie ni kurang menyengat.

    ReplyDelete
  26. Mv belum tengok lagi...tp drg ckp best

    ReplyDelete
  27. tak best ker leeza cuma 3 star je. CiM selalunya movie omputeh ni download je...ihikhik....takpown tunggu dvd haramis... (jgnreportpenguatkuasa)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.