Friday, February 1, 2013

Pantang Larang Lelaki


Pantang Larang Lelaki
Lelaki atau perempuan, masing-masing pasti ada pantang larang mereka sendiri.  Setiap orang berbeza sebenar. Kali ni leeza nak berkongsi tentang pantang seorang lelaki kalau perempuan......... Cerita ikut pengalaman mendengar dan mengalami...



PANTANG KENDERAANNYA DIKOTORKAN
Isu ni pernah terjadi kat kawan leeza. Haaa.... Pak we dia ni kalau mak we dia makan dalam kereta... Nada suaranya dah lain macam.. Macam bagi hint “please jangan makan dalam kereta kesayanganku ini !!” (ni hint cara baik)... Kalau cara yang kureng baik... u all buat lah ayat sendiri. Haaaa... boleh perang dunia ketiga couple tu...

     Bagi leeza, kalau nak makan dalam kereta, tak per lah... Tapi jangan lah macam budak-budak 2 tahun makan sampai tumpah-tumpah bagai. Kalau leeza pun hangin... Pada gegurl, kalau dah tahu boy awk memang alergik orang makan dalam kereta, sabarkan jer lah.. Nak buat macam mana!

PANTANG BERBORAK ATAU MENGGANGGU DIA SEDANG MENONTON
Selalu rancangan yang ditonton comform bola! Benda ni tak jadi kat batang hidung leeza. Ni pun jadi kat salah seorang kawan leeza. Merajuk sampai Afrika pun, pak we dia tak kesah. Bola 1st.. OMG... no komen... Sebab kalau leeza tgh tengok Man Utd lawan, leeza pun akan cakap please jangan kacau saya, saya tengah sibuk nak sokong pak we pak we saya ni....” (tak ker gedik ayat aku ni... ouch!!)

PANTANG DIGANGGU TIDURNYA
Kategori ni... Sebenarnya rata-rata lelaki tak lah marah kalau teman dia call dia masa dia tidur. Cuma yang pasti seribu kali call pun, dia tak akan jawab. Actually ni hint untuk kaum hawa bahawa “saya tengah tidur lah awak... Nanti-nanti jer lah call saya...pleaseeeee....” Tapi kalau difikir-fikirkan balik, andai ada kecemasan sangat, macam mana erk? Cuba fikir-fikirkan...


Berdasarkan pengalaman cetek leeza ni, call sampai bateri habis pun, si dia tetap lena dibuai mimpi.. Apakan daya... nasib badan lah dapat si dia yang memang lebih menyayangi tidurnya... Ouch!!!

PANTANG DITEGUR TENTANG SESUATU YANG DIA SUKA (tapi benda yang dia suka kita tak suka)
Yang ni boleh jadi gaduh... Darurat sangat benda ni... Tiada penyelesaian lain melainkan salah seorang kena mengalah.  Kedebuk kena batang hidung ni.. Perlu, sewajarnya dan seharusnya salah seorang kena mengalah.. Pengalaman leeza... Haaaaa si dia lebih banyak mengalah... La la la la la... Bak kata kawan leeza “Ego kau memang tinggi...” ... Kadang-kadang memang terperasan juga yang ego leeza ni tinggi, tak nak ngalah.. hi hi hi..
Azam 2013... rendahkan ego.. kah kah kah
(ke laut azam ni comform)

TITIK SANTAI :: :: ::  
Emmm kita mengambil masa yang lama untuk memahami pasangan kita. Masa yang lama tidak menjaminkan keserasian bersama. 
 

41 comments:

  1. yg first tu mmg betul...lyeen pernha kena mrh dgn abg bila lyeen tertumpah air kat keta..walhal dha lap pun..air biasa je...mmg lagi syg kereta dr adik..:( ahhaha

    ReplyDelete
  2. lelaki itu tak banyak beza dengan sifat perempuan.ego,merajuk,ganas,lembut dan semuanya ada

    ReplyDelete
  3. Woo ~ nasib xda dalam list bab pantang2 ni.. hehe..

    ReplyDelete
  4. macam2 jugak perangai lelaki yang x terduga...opppsss

    ReplyDelete
  5. wah...banyak pantang larang rupanya ye... ada yang macam kena batang idung sendiri... ;)

    ReplyDelete
  6. so far my hubby sejak berkawan sampai la kawin sekarang ni. satu pun tak tersenarai dalam kategori tu.

    kalau nak makan dalam keta makan lah. nanti cuci la. dia ok je pun..

    kalau dia nonton bola boleh aje, sembang sembang ngan dia. ngasuh anak bagai

    kalau tidur, dia lah yang paling mudah bangun. berbanding ngan akak le..


    kalau akak tegur dia, dia diam je. tak de bertikam lidah pun. sebab di akhir teguran akak tu akak suka cakap. ni nak bagitau la, berubahlah perlahan lahan..

    ReplyDelete
  7. well yg last skali tu mmg kena tegur rasanya. kalau dah selalu merokok etc, kan tak elok tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nti dia cakap..
      Aku kenal rokok dulu ke..
      Aku kenal kau..

      Hahahaha

      Delete
  8. lelaki memang ade egonya sendiri.. kalau dah marah, habis la.. hee

    ReplyDelete
  9. rendahkan ego ? semoga berjaya ! :D

    ReplyDelete
  10. setuju sngt hahaha

    btw leeza, saja je nk ubah angin

    kot2 makin rajin berblogging pasni

    ReplyDelete
  11. he3...lelaki memang camtu......ada kebenaran.....

    ReplyDelete
  12. perghhhh dia tak tahu mompan punya pantang lagi dasat kan.. hahahah ^_^

    ReplyDelete
  13. me..? pantang apa ya..
    mm..pantang kot cerita yg patut dia share dgn sy sorg, dia share dgn semua kwn perempuannya.. mmg grr.. hihi

    ReplyDelete
  14. Hehe... Betul lah tu... Pantang diganggu tidurnya tu my No 1... Hehe

    ReplyDelete
  15. errmmmm.. yg penting kuta saling hormat menghormati perasaan pasangan kita

    ReplyDelete
  16. betul2.. setuju sangat.. hehe..

    ReplyDelete
  17. Amboiii.. banyak beno pantang larangnyer.. hehehe

    ReplyDelete
  18. part yang bola tu mmg x boleh kacau langsung

    ReplyDelete
  19. rasanya semua orang tak suka bila orang ganggu time tido, kan? :D

    ReplyDelete
  20. kalo makan dalam kereta sampai bersepah, sape yg x hangin. tp bkn la sampai x leh mkn kan. aku slalu je mkn dlm kereta.

    ReplyDelete
  21. Erkkk... so far tu tkjadi pantang lagi sekarang.,.hehehe

    ReplyDelete
  22. lelaki pompuan ada pantang larangnya.. cuma boleh kompromi ke tak je.. tapi bab man U tu, saya setuju...

    ReplyDelete
  23. hahaha semua tu betul tau! paling pntang kereta tu..ahhaha...

    ReplyDelete
  24. ikutkan call time tidur tu mmg lah marah, tapi kita perempuan cool lagi..lelaki mmg selalu buat xtahuuu..cth..adik nur...hahaha

    ReplyDelete
  25. salam kenal dari arepnakbebel.com...follo sini~

    ReplyDelete
  26. hahaha, klaka yang part bola tu, sampai pergi Afrika tuhh! :3

    ReplyDelete
  27. salam leeza :)

    entry dari pengalaman leeza sendiri...bermanfaat tuk lelaki juga spy bole jadi lebih baik pd pasangannya :)

    ReplyDelete
  28. banyak benor pantang lelaki ..hahaha.. Azwa selalu kena marah dengan abang time kacau dia tidur je . yang lain tu jarang..haha.

    #lelaki tau pantang dia je . pantang perempuan dia tak tau lagi.. kahkahkah..

    ReplyDelete
  29. erm..kbnykn pompuan mmg dgil..ssh nk ubh tabiat 2..ni berdasarkan pengalaman la..jgn mrh der

    ReplyDelete
  30. cmni ek pntang lrg lelaki? xtau la plk, heeheheehe

    ReplyDelete
  31. Nasib baik "die" tak layan sangat bola.. Kalau tak, anis dah lama merajuk gila2.. Hahaha

    ReplyDelete
  32. bukan setakat kereta...
    Semua barang kesayangan dia jgn buat main2..

    ReplyDelete
  33. lelaki bila dgn kereta kesayangan dia,xleh blah...samalah hari tu eca kena marah,tu pun sikit je...terus dia marah..tapi xlama la...buat muka 10sen sikit,dia dah rasa bersalah.hahaha

    ReplyDelete
  34. ni pendapat H sbgai org lelaki la..

    ahaa..pasal kenderaan dikotorkan, rasanya itu still acceptable..boleh cuci kan, so apa nak marahkan sgt..:D

    kalau pasal diganggu ketika sedang menonton, or tgh buat keje, or tgh sibuk, yg tu setuju..rasa macam, "errr, sambung satgi boleh x?"

    pasal diganggu tidur, yg tu biasanya H xmarah..xsampai hati nak marah..:D

    ditegur tntang sesuatu, yg tu biasanya boleh mendatangkan marah..grrrr..rasa macam jatuh ego org lelaki bila ditegur oleh org ppuan..:p

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...